Το 5ο Motors & Shows (Full Review)

Μετά από μια βδομάδα επιτέλους συνερχόμαστε, αναλύουμε και γράφουμε για τα όσα είδαμε στο 5ο Motors & Shows…

Μόλις μια βδομάδα περίπου από το 5ο Motors and Shows στο Παγκρήτιο Στάδιο και νομίζουμε πως όλα γυρίζουν ακόμα.
Σίγουρα δεν έχουμε ακόμα συνέλθει από αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Τα decibels πολλά, τα sets με τα καμένα ελαστικά ακόμα περισσότερα.
Ο κόσμος μοναδικός όπως πάντα και η οργάνωση ακόμα καλύτερη από πέρυσι.
Όσο για του οδηγούς drift που κατέβηκαν στην Κρήτη απευθείας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DCG, μαζί με τους δύο Κρητικούς, Καραμπακάκη και Μαρινάκη, σίγουρα ξεσήκωσαν με την πλαγιολίσθηση τους, τους τυχερούς επισκέπτες, της απόλυτης μηχανοκίνητης έκθεσης της Κρήτης στο Παγκρήτιο Στάδιο, της 5ης έκθεσης Motors and Shows. Και μετά από όλα αυτά, τι;
Φυσικά… η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο Motors and Shows και τις εκπλήξεις που αυτό θα μας επιφυλάσσει για τον Ιούνιο του 2012. Το μόνο ίσως αρνητικό σημείο; Η οικονομική κρίση, η οποία φυσικά κάνει εδώ και καιρό την εμφάνιση της στον μηχανοκίνητο κόσμο. Προφανώς και έκανε έντονη την παρουσία της στην φετινή έκθεση, μιας και τα περίπτερα των εκθετών ήταν λιγότερα, μιας και φέτος είχαμε 20 περίπου περίπτερα σε άντιθεση με τα περίπου 30 που είδαμε πέρυσι. Ωστόσο, το ευχάριστο γεγονός ήταν αφενώς μεν ο αριθμός των επισκεπτών που ήταν ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ και τα περίπτερα περιλάμβαναν σίγουρα μερικά πολύ εντυπωσιακά εκθέματα.
Πάντως το συμπέρασμα που είχαμε βγάλει πέρυσι, παρέμεινε και φέτος το ίδιο. Δηλαδή μπορεί να υπάρχει γενικότερα κρίση στον χώρο του αυτοκινήτου ακόμα και της μοτοσικλέτας, όμως η βελτίωση δεν πεθαίνει και δεν γίνεται να πεθάνει όσο θα υπάρχει άνθρωπος. Έχουμε ένα κακό που είναι ταυτόχρονα και καλό όμως, θέλουμε να είμαστε πιο δυνατοί, πιο ισχυροί από τους άλλους, γεγονός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Αυτό δεν θα γινόταν να μην περνούσε και στην αυτοκίνηση. Μπορεί οι τιμές της βενζίνης να είναι ιδιαίτερα τσουχτερές και θα γίνουν ακόμα πιο τσουχτερές, ωστόσο η βελτίωση… βελτίωση.
20 περίπτερα γεμάτα με περισσότερα από 150 όμορφα, επιθετικά στην εμφάνιση και ιδιαίτερα άγρια στο δρόμο αυτοκίνητα μαζί με τους περήφανους ιδιοκτήτες αλλά και βελτιωτές τους, ήταν τα βασικά στοιχεία και της περσινή έκθεσης Motors & Shows.
Οι άνθρωποι της Pro – Action όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς είχαν ετοιμάσει πολλά shows με θέμα… φυσικά το drift. Αμέτρητα σετ ελαστικών παρέδωσαν πνεύμα στην καυτή άσφαλτο στο parking του Παγκρητίου Σταδίου στα χέρια των Καραμπακάκη, Μαρινάκη, Κυριακούδη, Πλέα, Γαβριήλ, Πλουμιστό, Αναστασιάδη. Με τα πιο εντυπωσιακά εργαλεία να είναι φυσικά τα γνωστά Nissan Silvia των Κυριακούδη και Καραμπακάκη, το λιτό αλλά πανίσχυρο Ford Escort MK2 του Πλέα, μαζί με τις διαχρονικές BMW του Πλουμιστού, Μαρινάκη και Αναστασιάδη, αλλά και το Nissan του Γαβριήλ. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα drift shows του 5ου Motors & Shows θα ήταν σίγουρα ακόμα πιο πλούσια αν σε αυτά υπήρχαν και μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς του Drift Cup Of Crete – DCC, οι οποίοι φέτος έχουν δείξει πολλά σημάδια βελτίωσης και αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθεια τους. Βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε σίγουρα στους επόμενους αγώνες του DCC αλλά και στο King Of Europe που θα τρέξει στο Λιμάνι του Ηρακλείου το Φθινόπωρο.
Μετά από όλα αυτά τα drift shows, αλλά και τον εξίσου ενδιαφέρον διαγωνισμό μουσικής της EMMA Hellas, σίγουρα το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι, μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 και την επόμενη έκθεση Motors and Shows.
Δείτε πατώντας κάτω από την κεντρική φωτογραφία του άρθρου ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα από το 5ο Motors & Shows, ενώ το πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ θα το βρείτε στο: 5ο Motors & Shows Photostory

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook