Fernando Alonso: Δεν σκεφτόμαστε τίτλο

Ο Fernando Alonso μπορεί να πήρε την πρώτη του νίκη στο Silverstone, ωστόσο δεν κάνει καν σκέψεις για τίτλο…

Και πως να κάνει άλλωστε τέτοιες σκέψεις ο Ισπανός πιλότος της Ferrari όταν η διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 μπορεί απλά να χαρακτηριστεί ως χαοτική;
Αναλυτικότερα, ο Sebastian Vettel, απολαμβάνει την μακρινή κορυφή στον φετινό βαθμολογικό πίνακα της F1 με 204 βαθμούς, την ίδια στιγμή που Mark Webber και Fernando Alonso ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση με 124 και 112 βαθμούς, αντίστοιχα. Την αφαίρεση δεν έχει καν νόημα να την κάνουμε, ούτε καν να μπούμε σε διαδικασία μαθηματικών υπολογισμών. Το φετινό πρωτάθλημα ανήκει στον Sebastian Vettel, κάτι που άλλωστε ξέρουν καλά στην Ferrari.
Ο Fernando Alonso, αμέσως μετά την νίκη του στο χθεσινό βρετανικό Grand Prix στην πίστα του Silverstone, πρώτη νίκη για φέτος, δήλωσε ευχαριστημένος, μη μπορώντας να κρύψει την χαρά του για την νίκη, ενώ στην αρχή ίσως να έδειχνε και λίγο σαστισμένος για το πως κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Ωστόσο, όταν του έγινε η ερώτηση σχετικά με τους τίτλους και το πρωτάθλημα δεν μπήκε καν στην διαδικασία να να μιλήσει για αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος του πλέον είναι να ευχαριτιέται κάθε αγώνα ξεχωριστά.
“Είναι ξεκάθαρο ότι μας δίνει τεράστια ώθηση αυτή η νίκη. Ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα ήμασταν γρήγοροι στο Silverstone. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα δύσκολο Grand Prix για εμάς, λόγω των χαρακτηριστικών των στροφών. Ξέραμε ότι το Silverstone θα είναι σαν τη Barcelona, οπότε το να νικήσουμε εδώ αποτελεί ένα καλό κίνητρο για, όλους εμάς και μας δίνει θάρρος για τη συνέχεια”,
δήλωσε ο Fernando Alonso.
Για το αν υπάρχουν σκέψεις για το πρωτάθλημα, ο Ισπανός πιλότος της Ferrari δηλώνει ότι:
“Δεν υπάρχει αυτό τη δεδομένη στιγμή λόγω της τεράστια διαφοράς που υπάρχει με τον Sebastian. Πρέπει να διασκεδάζουμε κάθε σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook