Νέα σενάρια για πίστα Formula 1 στην Ελλάδα

Project Dielpis Formula 1, το νέο σενάριο για πίστα Formula 1 στον Πειραιά…

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη σε πλοίο των Μινωικών Γραμμών και συγκεκριμένα στο Knossos Palace, παρουσιάστηκε ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο για κατασκευή πίστας αγώνων και διεκδίκηση αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 στην χώρα μας.
Το νέο project βλέπει το σκηνικό της ελληνικής πίστας Formula 1 να εξελίσσεται στις μέχρι τώρα υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου.
Όνειρο θερινής νυκτός ή μεγάλο αναπτυξιακό όραμα το project που ακούει στο όνομα Dielpis Formula 1 του αρχιτέκτονα κ. Θανάση Παπαθεοδώρου;
Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να δοθεί μια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν επιτέλους ο μηχανοκίνητος αθλητισμός περάσει σε νέα μονοπάτια, πιο ανεβασμένα, για την χώρα που τον μπερδεύει με το χωρίς λόγο και αιτία σβούρισμα του κάθε κάγκουρα που κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους προκαλώντας πανικό…
Μάλιστα, ο αρχιτέκτων Θανάσης Παπαθεοδώρου ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας «λάτρης της ταχύτητας και φανατικός οπαδός της F1». Τι πιο υγιές λοιπόν αν η ταχύτητα και οι απανταχού οπαδοί της στην χώρα μας αποκτήσουμε τον δικό μας ναό λατρείας, την δική μας πίστα.
Το project Dielpis Formula 1, μεταφράζεται από τους δημιουργούς του, ως η Διεκδίκηση ελληνικής πίστας (ΔΙΕΛΠΙΣ) Formula 1.
Ο σχεδιαστής ορμαματίζεται την διαδρομή να περνάει από εκεί που βρισκόταν κάποτε το εργοστάσιο λιπασμάτων και η ΑΓΕΤ Ηρακλής και να συνεχίζει στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ το κεντρικό κτίριο των pit θα έχει σχήμα καραβιού. Παράλληλα, στα σχέδια περιλαμβάνονται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, μαρίνα, μουσείο και ξενοδοχείο 5 αστέρων για την εξυπηρέτηση των αγωνιζόμενων και των παραγόντων του αγώνα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, εκπρόσωπος της χώρας μας στο παγκόσμιο συμβούλιο της FIA τόνισε ότι η Ελλάδα έχασε δυο φορές την ευκαιρία να εξασφαλίσει αγώνα F1, το 2005 και το 2008, λόγω του ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη κεντρική πολιτική βούληση.
Παράλληλα, ο κ. Δεσποτόπουλος δήλωσε ότι αγκαλιάζει τη συγκεκριμένη πρόταση και η παρουσία του εκεί δείχνει την πρόθεσή του να προσφέρει με την εμπειρία και τις γνώσεις του στα φιλόδοξα και μεγαλόπνοα σχέδια των οργανωτών.
Τέλος, μπορείτε να δείτε και να ακούστε τα όσα ειπώθηκαν στην συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου στο βίντεο που ακολουθεί στον σύνδεσμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook