Grand Prix Γερμανίας Preview

Ο Sebastian Vettel παίζει εντός έδρας και θέλει την νίκη φυσικά, θα τα καταφέρει ή θα τον προσγειώσει ο Alonso;

Το 2010 έμεινε εκτός ημερολογίου και φέτος το Nurburgring προστέθηκε ξανά όχι ως το ευρωπαϊκό Grand Prix, όπως συνηθιζόταν, αλλά ως το γερμανικό, το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενούσε η πίστα του Hockenheim.
Αυτό που χαρακτηρίζει το Nurburgring είναι οι απότομες και πολύ συχνές εναλλαγές του καιρού που μπορούν να βγάλουν, αλλά και να βάλουν στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης όλους τους οδηγούς.
Είναι τόσο μη προβλέψιμος λοιπόν ο καιρός στο γερμανικό grand prix που μπορεί να καταστρέψει τις στρατηγικές των ομάδων, φέρνοντας τα πάνω κάτω και φυσικά ανεβάζοντας το θέαμα στα ύψη όπως συνιθίζεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στην πίστα του Nurburgring τα ελαστικά δέχονται μεγάλες πλευρικές πιέσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες να δίνουν μέγαλο βάρος στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν, ενώ ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια ακόμα ξεχωριστή πρόκληση και για την Pirelli.
Εντός έδρας στο Nurburgring και συγκεκριμένα στο γερμανικό grand prix παίζουν οι: Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Nick Heidefeld, Timo Glock, Andrian Sutil και φυσικά ο γερόλυκος Michael Schumacher. Από αυτούς μπορούμε να φανταστούμε ότι ο Sebastian Vettel μπορεί και φυσικά θέλει να βρεθεί στην κορυφή του βάθρου της πίστας του Nurburgring με σκοπό να πανηγυρίσει μια νίκη μπροστά στους χιλιάδες συμπατριώτες του, αλλά και να βάλει τέλος στα όποια όνειρα των αντιπάλων του για τον φετινό τίτλο.
Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού grand prix ο καλύτερος χρόνος έχει σημειωθεί από τον Ισπανό πιλότο της Ferrari, Fernando Alonso. Βρε λέτε να δούμε καμια σημαντική ανατροπή 10 αγώνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν;
Η Κυριακή και το γερμανικό grand prix δεν είναι καθόλου μακριά, για να δούμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook