Grand Prix Γερμανίας Review

Εκπληκτικός ο Lewis Hamilton στην Γερμανία, σημειώνει την δεύτερη φετινή του νίκη…

Πραγματικά φανταστική οδήγηση είδαμε για ακόμα μια φορά από τον πιλότο της Mclaren, Lewis Hamilton, στην Γερμανία στα πλαίσια του grand prix στην πίστα του Nurburgring, δέκατου αγώνα για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Στην δεύτερη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Fernando Alonso με την Ferrari του ωστόσο να μένει από καύσιμα στον γύρο μετά τον τερματισμό, τρίτος ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull Racing, Mark Webber.
ο 26χρόνος πιλότος της Mclaren εκκίνησε από την δεύτερη θέση του grid στο Nurbrgring, κατάφερε να στρίψει πρώτος και στην συνέχεια κάνοντας έναν καλό ζυγισμένο αγώνα με σωστές στρατηγικές αποφάσεις ιδιαίτερα ως αναφορά τα pits και την προστασία των ελαστικών του, κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη του φετινή νίκη. Να θυμίσουμε ότι ο Lewis Hamilton είχε πετύχει την πρώτη του νίκη τον Απρίλιο στα πλαίσια του κινεζικού grand prix και από τότε μέχρι και σήμερα δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην πιο ψηλή θέση του βάθρου, ενώ και η συμπεριφορά του τον είχε οδηγήσει σε συγκρούσεις και πολλές επισκέψεις στους αγωνοδίκες.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 μπορεί να έλεγχε τον αγώνα για μεγάλα διαστήματα, ωστόσο δεν έλειψαν και οι μάχες που έπρεπε να δώσει για διατηρήσει την θέση του ή να την επανακτήσει μετά από τα pit-stops. Κατάφερε να τερματίσει βλέποντας την καρό σημαία με διαφορά 3,9 δευτερολέπτων από τον Ισπανό πιλότο της Ferrari.
Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fernando Alosno, που είχε καταφέρει να πετύχει την πρώτη του νίκη στο Silverstone πριν από δύο εβδομάδες, κατάφερε στην πίστα του Nurburgring να κρατήσει πίσω του τους Mark Webber και τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία, Sebastian Vettel.
Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull Racing έδειξε ήδη από χθες ότι δεν το έχει το θέμα μέσα στην πατρίδα του, καταφέρνοντας για πρώτη φορά φέτος να μην εκκινήσει τον αγώνα από την πρώτη σειρά, ενώ το γερμανικό grand prix ήταν παράλληλα και ο πρώτος αγώνας με τον χειρότερο τερματισμό για τον Sebastian Vettel.
Ο Felipe Massa έχασε την 4η θέση που είχε στα χέρια του για 35 γύρους μόλις στον τελευταίο γύρο και μάλιστα από λάθος της ομάδας του στο τελευταίο του pit-stop, δίνοντας την ευκαιρία στον Vettel να τον περάσει μέσα στα pits. Οι υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας συμπληρώνονται από τους: Adrian Sutil, Nico Rosberg, Michael Schumacher, Kamui Kobayashi και Vitaly Petrov.
Μετά και το Grand Prix Γερμανίας, ο Sebastian Vettel εξακολουθεί να είναι πρώτος με 216 βαθμούς, 77 βαθμούς μπροστά από τους 139 βαθμούς του δεύτερου Mark Webber, τρίτος ο Lewis Hamilton με 134 και τέταρτος ο Fernando Alonso με 130 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του γερμανικού grand prix μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε επίσης να δείτε εδώ
Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία μόλις μια εβδομάδα από τώρα και συγκεκριμένα το τριήμερο 29-31 Ιουλίου.   

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook