Αυγενάκης: “Είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της απήχησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις”

“Ώστε να επικοινωνήσουμε καλές πρακτικές οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα”, τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανάρτηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρει:

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
“Το EKO Acropolis Rally δεν είναι μόνο η διαγωνιστική διαδικασία, οι σπουδαίοι οδηγοί, οι ειδικές διαδρομές και η αδρεναλίνη.
Όπως είπαμε και εφαρμόσαμε από πέρυσι, είναι (και ακόμη περισσότερο!) τα συνεχή ζωτικά μηνύματα Οδικής Ασφάλειας και Οδικής Συμπεριφοράς.
Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό της διοργάνωσης, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, έκλεισε απόψε την παρουσία του στον Ασπρόπυργο με την ανοικτή συζήτηση «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;» παρουσία του συναδέλφου, Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κότσιρα, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολιτών που τις προηγούμενες ημέρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, από το εξειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται σε κάθε σταθμό του EKO Acropolis Rally Road Safety Truck.
Κι όπως επανέλαβα «είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της απήχησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να επικοινωνήσουμε καλές πρακτικές οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα.
Τα βασικά λάθη που κάνουμε όλοι εντοπίζονται στην ακατάλληλη ταχύτητα, στην απόσπαση προσοχής, στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, στη μη χρήση κράνους ή ζώνης.
Συνειδητοποιώντας τα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων».
Από την Τετάρτη 31 Αυγούστου, το φορτηγό του EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα βρίσκεται στην Ελευσίνα, ενώ από τις 4 Σεπτεμβρίου, με τους αγώνες πλέον προ των πυλών, θα μεταφερθεί αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Λαμία:
 31/8 – 4/9 Ελευσίνα
 4-7/9 Αθήνα
 8/9 ΟΑΚΑ
 9-12/9 Λαμία (έξω από το ΕΚΟ Service Park)”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook