Η Formula 1 κάνει στάση στην ιστορική πίστα του Ιντερλάγκος

Προτελευταίος αγώνας της σεζόν για την Formula 1 στη Βραζιλία, σε μία πίστα που ο Χάμιλτον επιζητεί τη λύτρωσή και την επιστροφή του στη κορυφή.

Τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο με δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μετά από τους αγώνες στο Όστιν της Αμερικής και το grand prix στο Μεξικό. Σειρά έχει η Βραζιλία και η πίστα του Ιντερλάγκος. Πρόκειται για μια ιστορική πίστα η οποία έχει συνολικό μήκος  4,309 μέτρα και αποτελείται από 15 στροφές. Την Κυριακή οι οδηγοί θα καλύψουν 71 γύρους ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και ο τελευταίος αγώνας σπριντ για την εφετινή σεζόν.

 

Νικητής του αγώνα το 2022 ήταν ο Βρετανός οδηγός της Mercedes Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος πανηγύρισε και την παρθενική του νίκη στη Φόρμουλα 1, η οποία μάλιστα παραμένει και η τελευταία     της Γερμανικής ομάδας μέχρι σήμερα. Το αρνητικό αυτό σερί θέλει να σπάσει ο άλλος οδηγός της Mercedes Λούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει προσφέρει μαθήματα οδηγικής ικανότητας στη Βραζιλία με αποκορύφωμα το 2021, όπου στον αγώνα του σπριντ εκκίνησε από την τελευταία θέση καταφέρνοντας να τερματίσει στην πέμπτη θέση, η οποία του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει με βλέψεις  τη νίκη. Έτσι στον αγώνα της Κυριακής, κατάφερε με μία συγκλονιστική εμφάνιση να κερδίσει στα ίσα τον αντίπαλό του  για τον τίτλο Μαξ Φερστάπεν και να βάλει φωτιά στη μάχη του τότε πρωταθλήματος.

 

Επίσης η πίστα του Ιντερλάγκος χρήζει ιδιαίτερης εκτίμησης για τον Χάμιλτον καθώς το 2008 πανηγύρισε στον τελευταίο γύρο και συγκεκριμένα στη τελευταία στροφή τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο για λογαριασμό της Mclaren. Το περίφημο γλίστρημα του Τίμο Γκλοκ του οδηγού της Toyota εκμεταλλεύτηκε ο Βρετανός πιλότος, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει και να τερματίσει στην πέμπτη θέση, η οποία ήταν και αρκετή να του χαρίσει τον τίτλο μόλις για ένα πόντο, έναντι του οδηγού της Ferrari Φελίπε Μάσα, στον συναρπαστικότερο για πολλούς αγώνα στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Ένας ακόμη λόγος που ο Χάμιλτον λατρεύει την Βραζιλία είναι η αμέριστη στήριξη που λαμβάνει από τους φιλάθλους της χώρας σε κάθε αγώνα του, ενώ ακόμη σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την Μπραζίλια, τον Νοέμβριο του 2022, ο Λούις Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης της χώρας. Όλα αυτά δίνουν στον Βρετανό το έξτρα κίνητρο να παλέψει με κάθε μέσο για να πανηγυρίσει τη νίκη στην πίστα του Ιντερλάγκος, μειώνοντας την διαφορά των 20 πόντων που τον χωρίζουν από τον δεύτερο της βαθμολογίας Σέρχιο Πέρεζ,  έτσι ώστε στους δύο εναπομείναντες αγώνες, σε Λας Βέγκας και Άμπου Ντάμπι να καταφέρει να πάρει την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την εφετινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, όλα εξαρτώνται και από την απόδοση της w14 και κατά πόσο η ομάδα της Mercedes μπορεί να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στον Βρετανό με σκοπό να διεκδικήσει τη νίκη και να δώσει επιτέλους τη μάχη που όλοι περιμένουν με τον Φερστάπεν. Οι ενδείξεις που έχουμε για  αυτή τη μονομαχία, είναι άκρως ενθαρρυντικές, καθώς η πίστα της Βραζιλίας έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Όστιν, όπου η Mercedes πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πριν από δύο εβδομάδες με την δεύτερη θέση που κατέλαβε ο Χάμιλτον.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα Grand Prix Βραζιλίας σε ώρες Ελλάδος:

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

16:30-17:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

20:00-21:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

16:00-16:44 – Sprint Shootout

20:30 – Αγώνας Σπριντ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

19:00 – Αγώνας

Επιμέλεια: Βασίλης Μανσόλας

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook