13 διαιτητές θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα VAR

Σε κάθε παιχνίδι της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα υπάρχει ένας VAR μαζί με τρεις βοηθούς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα εφαρμοστεί στο 21ο Μουντιάλ το “βίντεο-διαιτητής” για τις κρίσιμες φάσεις οι οποίες μπορεί να κρίνουν ένα αποτέλεσμα, έτσι ώστε τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών μέσα στο παιχνίδι να μην προκαλούν αδικίες.

Σε μία τέτοια περίπτωση το γκόλ με το χέρι του Μαραντόνα το 1986 στο παιχνίδι Αργεντινή-Αγγλία, όπως και πολλά αλλα θα είχαν ακυρωθεί.

Ήδη η FIFA γνωστοποίησε ύστερα από πολλά σεμινάρια εκπαίδευσης που έγιναν στην Ιταλία υπο την διεύθυνση του παλαίμαχου διεθνή διαιτητή Λουίτζι Κολίνα,τα ονόματα 13 διαιτητών που θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα VAR (video assistant referee) στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε παιχνίδι της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα υπάρχει ένας VAR μαζί με τρεις βοηθούς.

Οι 13 διαιτητές VAR που επελέγησαν για το Μουντιάλ είναι οι Αμπντουλραχμάν Αλ Τζασίμ (Κατάρ), Γουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία), Χέρι Βάργκας (Βολιβία), Μάουρο Βιλιάνο (Αργεντινή), Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία), Αρτούρ Ντίας Σοάρες (Πορτογαλία), Πάβελ Γκιλ (Πολωνία), Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία), Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μάρτινς (Πορτογαλία), Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία), Πάολο Βάλερι (Ιταλία) και Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook