«Πάρτε τα χρήματα για την ομάδα….»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ με μικρούς και μεγάλους φιλάθλους του ΟΦΗ να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την αγορά μετοχών.

Η ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου του ΟΦΗ στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν συγκινητική. Μικροί και μεγάλη συμμετείχαν στην προσπάθεια περισυλλογής εσόδων μέσα από την  πώληση μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ένα επιτελείο 25 εθελοντών, μέλη του συνδέσμου μικρομετόχων  συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή και τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά.  Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικά, ένα ποσό κοντά στις 10 χιλ. ευρώ, μαζεύτηκε για τις ανάγκες της ομάδας. Στις θύρες του γηπέδου του ΟΦΗ οι σκηνές ήταν συγκινητικές. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν δίνοντας ο καθ’ ένας όσα μπορούσε. Υπήρχαν και οι επίλεκτες περιπτώσεις, όπως ένας ηλικιωμένος που έδωσε 400 ευρώ(!) στην θύρα 8 και ένα άλλος από την θύρα 7 που έδωσε 300 ευρώ. «Πάρτε τα για την ομάδα. Δεν θέλουμε ούτε μετοχές!» έλεγαν στους ανθρώπους του ΟΦΗ.

Για τα αποτελέσματα της προσπάθεια αυτής που θα συνεχιστεί, για τις εξουσιοδοτήσεις που υπέγραψαν οι φίλαθλοι που συμμετείχαν και αυτή τη φορά θα γίνουν γρήγορα μέτοχοι, αλλά και την τακτοποίηση που επιτελείται στο μετοχολόγιο της ομάδας, μίλησε στον Athleticradio 104,2 o Γιώργος Χναράκης. Το μέλος της Διοικούσας τοη ΟΦΗ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» από τον Γιώργο Κορτσιδάκη.

Αναφέρθηκε στο θέμα  των 1032 μετόχων από την περσινή χρονιά (με κουπόνια μετοχών), οι οποίοι περιμένουν ακόμη τις διαδικασίες για να γίνουν τυπικά και ουσιαστικά μέτοχοι της ομάδας, αλλά και τους φετινούς μετόχους, οι οποίοι με την εξουσιοδότηση που υπέγραψαν θα γίνουν σύντομα αυτή τη φορά μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όπως γίνονται αντιληπτό όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  αυτές το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΟΦΗ αναμένεται να διευρυνθεί  σε 2500 μετόχους. Διαδικασία που αναμένεται να  νομικά και γραφειοκρατικά κορυφωθεί στα τέλη της σεζόν. Ενώ στα υπόψιν της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι και και ένα online μετοχολόγιο της  ΠΑΕ ΟΦΗ το οποίο θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της ομάδας και κάθε μέτοχος θα έχει πρόσβαση…

Αναλυτικά οι αναφορές του Γιώργου Χναράκη στον Athleticradio 104,2:

Για την ανταπόκριση του κόσμου στο θέμα της πώλησης μετοχών στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε απλά ευχαριστημένοι αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι ο αγώνας έγινε μια ημέρα πριν την ψήφιση του μνημονίου αλλά και όλα τα προβλήματα που περνάει. Ο κόσμος είναι ερωτευμένος με την ομάδα όπως είμαστε και εμείς. Και αυτή είναι η απάντηση σε σχόλια τρίτων γιατί κάναμε αυτήν την ενέργεια μέσα στο σπίτι μας. Ο κόσμος ήρθε μέσα στο σπίτι μας και μας βοήθησε”.

Για το πώς αντιμετώπισε ο κόσμος του ΟΦΗ αυτήν την ενέργεια:

“Υπήρξαν συγκινητικές στιγμές  με συνταξιούχους που έρχονταν στο γήπεδο και άφηναν 100 ευρώ και έλεγαν ότι δεν ήθελαν ούτε εξουσιοδοτήσεις, ούτε μετοχέ!. Μας πέταγαν τα λεφτά και μας έλεγαν «για την ομάδα μόνο»,  «πάρτε τα για την ομάδα». Υπήρξε ηλικιωμένος κύριος στην θύρα 8 και μας άφησε 400 ευρώ. Στην θύρα 7, ένας ηλικιωμένος κύριος έδωσε 300 ευρώ. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που μας είπαν ότι δεν μπορούν να ξαναδώσουν γιατί είχαν δώσει και πέρσι. Και αυτοί έχουν δίκιο».

Για τους ανθρώπους που ανέλαβαν το ρόλο να πουλούν μετοχές:

“Ήταν εθελοντές, μέλη του συλλόγου μετόχων και των συνδέσμων. Αλλά και κάποιες κοπέλες που μας βοήθησαν εθελοντικά. Ουσιαστικά, η οργάνωση αυτής της κίνησης ανήκει στον σύλλογο μετόχων. Με το να είμαι εγώ μέλος της ΔΕ και του συλλόγου μετόχων κάναμε ένα “πάντρεμα”. Περίπου 25 άτομα μαζί με 10 κοπέλες, απασχολήθηκαν για την διάθεση των μετοχών. Όλοι το έκαναν εθελοντικά για το καλό της ομάδας. Σκοπός μας είναι να γίνει αυτό σε όλα τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια»

Για το αν οι άνθρωποι που έδωσαν τα χρήματα τους θα γίνουν μέτοχοι της ομάδας:

“Εδώ και τρεις εβδομάδες εντοπίσαμε ότι τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο έχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας. Υπήρχαν μια σκέψη για το πως θα βρεθούν χρήματα. Υπήρχε το εμπόδιο της αναξιοπιστίας αφού ο κόσμος δεν γνώριζε τι γίνονταν τα χρήματα του από πέρσι. Αυτά τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ ΟΦΗ  μέσω του συλλόγου μετόχων. Δηλαδή, πήγαν στην ομάδα. Τώρα έχει ξεκινήσει η μεταβίβαση των μετοχών σε εκείνους που έδωσαν πέρυσι τα χρήματα τους. Πρόκειται για  1.032 νέους μετόχους. Αυτή η λίστα  την οποία με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, θα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στην μπουτίκ. Όποιος φίλαθλος έδωσε τα χρήματα του μπορεί να μεταβεί εκεί να δει το όνομα του και λίαν συντόμως θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των κουπονιών με τις μετοχές για τις οποίες έδωσε τα χρήματα. Υπολογίζω ότι ο κόσμος θα πάρει τις μετοχές στα χέρια του Μάΐο με Ιούνιο.

Αυτό συμβαίνει με εκείνους που πέρσι αγόρασαν  κουπόνια μετοχών. Φέτος τα πράγματα είναι πιο απλά γιατί  δεν γίνεται μεταβίβαση των μετοχών αλλά αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή, μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει στην τράπεζα να καταθέσει χρήματα και να γίνει αμέσως μέτοχος. Στις εισόδους του γηπέδου διαθέταμε κουπόνια 5, 10 και 20 ευρώ. Συμπλήρωναν μια εξουσιοδότηση όπου εξουσιοδοτούσε τον Σύλλογο μετόχων ώστε να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα για λογαριασμό των μετόχων. Στην ουσία φέραμε την τράπεζα στο γήπεδο».

Για  το “μετοχολόγιο online” :

“Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΟΦΗ είναι βουτηγμένος πολύ βαθιά μέσα στο νερό και πήρε μια ανάσα. Πλέον το επόμενο βήμα είναι το “μετοχολόγιο online”. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμο το Πάσχα. Αυτή η διαδικασία έχει ως εξής: Ο κάθε μέτοχος θα μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ με τον δικό του κωδικό όπου θα βλέπει ποιες είναι οι μετοχές του και την δική του καρτέλα”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook