Μιχαλόπουλος: “O OΦΗ θα αδειοδοτηθεί”

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 εξέφρασε την αισιοδοξία του στο θέμα της αδειοδότησης στον φάκελο του ΟΦΗ και για τις κινήσεις που γίνονται ώστε αυτή να εξασφαλιστεί και για πολλά ακόμη.

Ο εκ των νομικών και αντιπροέδρων της Δ.Ε. του ΟΦΗ φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104,2 και στην “εκπομπή ανατροπή και πέναλτι” με τον Νίκο Μαρκάκη και εμφανίστηκε αισιόδοξος στο θέμα της αδειοδότησης, επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην Θύρα 6 ενώ παράλληλα μίλησε για τις κινήσεις που γίνονται ώστε να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 

Για το αν ΟΦΗ πληρεί τα κριτήρια να αγωνιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη εφόσον τα καταφέρει την επόμενη περίοδο…

Τα κριτήρια είναι διαφορετικά σε Superleague και Football League. Δεν έχω την εγκύκλιο μπροστά μου αυτή τη στιγμή για να σας πω ακριβώς τι ισχύει. Έχω την εγκύκλιο με τα κριτήρια της Super League και αυτό μας αφορά. Η εγκύκλιος λέει πως δεν προκύπτει καμία διάκριση μεταξύ των ομάδων που θα παίξουν πλει-οφ και σε αυτές που δεν θα παίξουν δηλαδή θα τερματίσουν πιο κάτω στο πρωτάθλημα.  Είναι τα ίδια αυστηρότατα κριτήρια και για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην Ευρώπη και για αυτές που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Δεν προκύπτει κάποιο επιπλέον κριτήριο. Δεν προκύπτει λοιπόν  διάκριση των κριτήριων  και η εγκύκλιος είναι σαφής. Οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν για το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2012-2013 και κατά συνέπεια  και στο Europa League. Δεν είναι πιο αυστηρά τα κριτήρια για αυτούς που θα παίξουν στο OUEFA. Τα κριτήρια ισχύουν για όλους και  θα κριθούν πριν τα πλει οφ.

Για το άνοιγμα που πρέπει να κάνει η Δ.Ε. της ΠΑΕ ΟΦΗ για να αδειοδοτηθεί…

“Δεν θα μιλήσω για ποσό.”

Για την εκτίμηση του…

“Ο ΟΦΗ θα αδειοδοτηθεί”

Για το αν υπάρχει βοήθεια από επιχειρήσεις εντός και εκτός Κρήτης…

Άλλες πόρτες ανοικτές, άλλες μισάνοικτες και άλλες κλειστές. Είμαι αισιόδοξος πως ο ΟΦΗ θα αδειοδοτηθεί

Για το αν ο ΟΦΗ είναι σε καλύτερο επίπεδο στο θέμα της αδειοδότησης σε σχέση με πέρσι…

Είναι σε καλύτερο επίπεδο απ όλες τις πλευρές. Όσο αναφορά το στελεχιακό δυναμικό είμαστε καλύτερα. Είμαστε καλύτερα όσο αφορά και την ΑΜΚ. Υπάρχει ανταπόκριση και από τους ποδοσφαιριστές. Εγώ θέλω να πω το εξής. Είμαστε σε καλύτερη θέση από πέρσι. Ελπίζαμε πέρσι πως αν αδειοδοτηθούμε θα αγωνιστούμε στην Superleague καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν σήμερα. Εάν και εφόσον αδειοδοτηθεί η ομάδα θα είμαστε και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία καθώς ουσιαστικά έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή.

Για το τι έγινε με το θέμα πρόσληψης ενός επιπλέον νομικού…

Ενισχυθήκαμε και σε αυτό το κομμάτι καθώς στο «δυναμικό» μας υπάρχει και η Μαριέτα Χναράκη. Θα μας βοηθήσει με το θέμα της αδειοδότησης και όχι μόνο. Είμαστε σε καλύτερη θέση από πέρσι. Θα φτιάξουμε ένα πολύ καλό φάκελο εμπρόθεσμα ώστε νω διεκδικήσουμε την αδειοδότηση μας,. Εξάλλου στους ποδοσφαιριστές που απασχολούνται τώρα στην ομάδα δεν υπάρχουν μεγάλες οφειλές, Το πρόβλημα εντοπίζεται σε πρώην παίκτες της ομάδας όμως και σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε καλό δρόμο.

Για το γεγονός πως αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν κάνει προσφυγές..

Έχουν προσφύγει και ήταν δικαίωμα τους. Θα μπορούσαν με κάποιες κατάλληλες κινήσεις να έχουν αποφευχθεί κάποιες κινήσεις. Όπως με τον Ρούσεφ και τον Κασμερίδη για παράδειγμα

Για το αν έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για τα επόμενα εντός έδρας που ακολουθούν…

Προσδοκούμε να γίνουν ασφαλή παιχνίδια, να τα χαρεί ο κόσμος και να υπάρχει και κάποια οικονομική ενίσχυση. Τα κοιτάζουμε χωριστά ούτος ώστε να υπάρχει μια ασφαλής διεξαγωγή. Πάρθηκε απόφαση για τις τιμές στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αν θυμάμαι καλά  στην θυρα 12  θα κοστίζει 15 όπως και στις θύρες 4 και 5 και στην θύρα 8, 20 ευρώ.

Για το αν έχει προκύψει κάποιο θέμα με την Θύρα 6…

Με την θύρα 6 υπάρχει ένα πρόβλημα και πολύ φοβάμαι πως δεν θα ανοίξει στα επόμενα παιχνίδια καθώς υπάρχει πρόβλημα με την NOVA. Πήραμε όλα τα μέτρα ώστε η θύρα 6 να είναι ανοικτή και στα επόμενα παιχνίδια όμως  η NOVA απαιτεί να αφαιρεθεί το πλέγμα γιατί εμποδίζει την τηλεοπτικη μετάδοση συνδρομητικό κανάλι είναι χρηματοδότης του ΟΦΗ και από την στιγμή που το απαιτεί θα αφαιρεθεί. Αυτό είναι ένα καινούργιο στοιχείο. Φοβάμαι πως είναι έτσι τα πράγματα και η θύρα 6 θα παραμείνει κλειστή στα επόμενα παιχνίδια.

Κλείνοντας ο Χρήστος Μιχαλόπουλος είπε τα εξής: “Θέλω να ξέρει ο κόσμος πως δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα ο ΟΦΗ και ζει μέσα στην κρίση όμως να είναι βέβαιοι πως θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθεί ο αγώνας των ποδοσφαιριστών .”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook