«Θα είναι Τσάμπιονς Λίγκ για τον ΟΦΗ η πέμπτη θέση!»

Για τον ΟΦΗ, την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣΛασιθίου, την ΕΠΟ και τον Πιλάβιο, μίλησε στον Athleticradio 104,2 o πρώην πρόεδρος του ΑΟΑΝ Λάμπρος Μάρης.

Επιστρέφει και… επισήμως στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ο Λάμπρος Μάρης, ο πρόεδρος που οδήγησε τον ΑΟΑΝ από τις χαμηλές κατηγορίες μέχρι την Β’ Εθνική και ένα σκαλί από την μεγάλη κατηγορία, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΣΛασιθίου, που θα γίνουν στις 22 του μήνα. Μιλώντας στον Athleticradio 104,2 και στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Μίλησε για τον ΟΦΗ, τις προτάσεις που είχε κάνει για την εξεύρεση οικονομικών λύσεων και την πορεία της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε  ακόμη την ΕΠΟ και στον Πιλάβιο και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα.

Αναλυτικά οι αναφορές του Λάμπρου Μάρι στον Αthleticradio 104,2:

Για την πορεία του ΟΦΗ:

«Τα παιδιά που είναι στον ΟΦΗ έχουν δώσει το μάξιμουμ. Ο ΟΦΗ αν μείνει εκεί που είναι σήμερα, είναι σαν να έχει κατακτήσει μια θέση για το Τσάμπιονς Λίγκ . Δεν θα είναι μόνο  η 5η θέση της Ελλάδος. Εχει τα φόντα να τα καταφέρει. Στον ΟΦΗ έχω διαρκείας, είναι ομάδα που την έχω μέσα στην καρδιά μου. Αγωνιστικά η ομάδα πάει πολύ καλά. Εχει καλά πατήματα.Το μόνο θέμα είναι το οικονομικό. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι και η εποχή που κάνει δύσκολα τα πράγματα».

Για την πρόταση που είχε καταθέσει ώστε να βρεθούν δέκα επιφανείς κρητικοί επιχειρηματίες και να βάλουν ο καθ’ ένας από 100 χιλ. ευρώ:

«ΟΦΗ τότε  θα μπορούσε να σωθεί  από δέκα ανθρώπους. Τώρα με την κρίση που υπάρχει οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να γίνουν πενήντα. Δύσκολα βρίσκεις κάποιον να δώσει 100 και 200 χιλιάδες. Εκτός και αν βρεθεί ένας τρελός! Αυτόν ψάχνουμε. Ένα μπροστάρη. Υπάρχουν στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς με όλα αυτά μένουν μακριά».

Για το αν έλαβε κάποια μηνύματα όταν κατέθεσε αυτήν την πρόταση:

«Όταν έγινε η πρόταση αυτή, δεν πήρα καμία απάντηση. Δεν πήρα ούτε ένα τηλεφώνημα. Να μου πεί κάποιος ότι αν εσύ Μάρη είσαι πρώτος, εγώ είμαι δεύτερος. Η διοίκηση του ΟΦΗ στην μετά Βαρδινογιάννη εποχή, δεν χειρίστηκε σωστά τα θέματα και δεν ακούμπησε καλά τον κόσμο. Ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια και την ομάδα, αλλά δεν φτάνει. Χρειάζονται και άλλοι. Οικονομικά  ισχυροί».

Για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣΛασιθίου:

 «Ο Αγιος Νικόλαος είναι ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή μου. Και επαγγελματικά και αθλητικά. Εχω καταθέσει την υποψηφιότητα μου για τις εκλογές  της ΕΠΣΛασιθίου που θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου. Σε αυτές θα εκλεγεί ένα 9μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα εκλέξει και τον πρόεδρο. Η υποψηφιότητα μου είναι κατ’ αρχήν για την θέση του συμβούλου. Πρώτα πρέπει να εκλεγώ. Αν  έχω εκλεγεί και με τιμήσουν οι συνάδελφοι μου  και βέβαια η προσδοκία μου είναι για να γίνω πρόεδρος.  Για να συμβεί αυτό πρώτα από όλα όμως πρέπει να εκλεγώ σύμβουλος και μαζί μου η πλειοψηφία των συμβούλων που θα με στηρίξει. Ξέρετε πολύ καλά ότι  έχω μέσα μου την αρρώστια του ποδοσφαίρου. Για να ασχοληθώ με μια ΠΑΕ είναι πολύ δύσκολο. Για να ηγηθείς σε μια ΠΑΕ, γιατί εμένα ο ρόλος μου είναι ηγετικός, χρειάζονται πολλά χρήματα τα οποία αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά δεν τα διαθέτω. Δεν έχω 5 εκ. ευρώ για να γίνω για παράδειγμα πρόεδρος στον ΟΦΗ ή ακόμη και στον ΑΟΑΝ, που ξέρετε πόσο τον αγαπώ. Αφου λοιπόν δεν μπορώ να ηγηθώ μιας ομάδας, αποφάσισα να ασχοληθώ με την ΕΠΣΛασιθίου. Πρέπει να πώ βέβαια ότι στον ΑΟΑΝ γίνεται τώρα μια αξιοπρεπή προσπάθεια  με κάποιους παλιούς φίλους. Αν ενωθούν όλοι μαζί ίσως κάποια στιγμή βοηθήσω την ομάδα αυτή».

Ποιες είναι οι προθέσεις του εφ’ όσον εκλεγεί:

«Σκοπός μου είναι να βοηθήσω. Πιστεύω ότι σαν Λασίθι αξίζουμε μια καλύτερη θέση. Σαν περιοχή έχουμε μια καλή θέση συνολικά στην Ελλάδα, αλλά σαν ποδόσφαιρο δυστυχώς είμαστε τελευταίοι. Είμαστε σάκος του μπόξ, άλλων  ενώσεων. Θέλω το Λασίθι πιο πάνω από κάποιους άλλους. Δεν θέλω να είμαστε τελευταίοι. Πρέπει να γίνει μια ανανέωση στην Ενωση Λασιθίου για να προσφέρουν έργο.  Βλέπω ότι υπάρχει μια τέτοια τάση».

Για τα μηνύματα που εισπράττει μετά την απόφαση του να κατέβει στις εκλογές:

«Πιστεύω ότι θα πάω καλά από τα μηνύματα που παίρνω. Αλλά δεν παύει να μιλάμε για εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται! Υπάρχει και μια διοίκηση κατεστημένο 30 ετών. Νομίζω ότι η διοίκηση αυτή μπορούσε να δώσει περισσότερα στην Ενωση. Αυτό πιστεύω. Είναι πολλά τα χρόνια, έλεος. Εχουν κάνει ένα έργο οι άνθρωποι αυτοί. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να γίνουν κάποια πράγματα. Και θεωρώ ότι με τις γνώσεις και τις γνωριμίες μου μπορώ να προσφέρω».

Για το αν η ενασχόληση του συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και ποια είναι η άποψη του για τον Σοφοκλή Πιλάβιο:

«Δεν έχει σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ. Οι βλέψεις μου είναι να είμαι ενεργό μέλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως  δεν υπάρχει καμία φατρία στην κίνηση μας. Θεωρώ πάντως ότι η διοίκηση Πιλάβιου πάει καλά. Εγιναν πολλά  το καλοκαίρι , αλλά πιστεύω ότι ειδικά στην Σούπερ Λίγκ έχουμε καλές διαιτησίες. Δεν υπάρχει η σκοπιμότητα της παράγκας. Δεν είμαι φάν του Πιλάβιου, αλλά βλέπω ότι κάποια πράγματα είναι καλύτερα. Δεν υπάρχουν αυτά που γινόταν κάποτε. Υπάρχουν λάθη διαιτητικά, αλλά δεν είναι όπως παλιά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook