“Ντέρμπι στο γήπεδο και στους πάγκους…”

Ο Πέτρος Μίχος μίλησε στον Athleticradio 104,2 για το ντέρμπι ΟΦΗ-Ολυμπιακός και …αποθέωσε το Νίκο Αναστόπουλο για την ομάδα-θαύμα που έχει φτιάξει!

Το εγκώμιο του Νίκου Αναστόπουλου για τον οποίο θεωρεί ότι είναι έτοιμος για να καθίσει στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας, αλλά  και τον σεβασμό του για τον ΟΦΗ, την πορεία του τη δυναμική του και την αγωνιστική αξιοπιστία που έχει φέτος, εξέφρασε απερίφραστα ο Πέτρος Μίχος μιλώντας στον Athleticradio 104,2. Ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σχολιάζοντας την αναμέτρηση της Κυριακής στο Γεντί Κουλέ, είπε ενδιαφέροντας πράγματα μιλώντας στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη. Εκανε λόγο και για ένα ντέρμπι τακτικής, στο οποίο ο ρόλος των δυο προπονητών θα είναι καθοριστικός και έκανε την δική του ανάλυση για τα πλονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δυο ομάδων στο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι αναφορές του Πέτρου Μίχου στον Αthleticradio 104,2:

Για το ντέρμπι του Γεντί Κουλέ:

«Πρέπει κατ’ αρχήν  να δώσουμε τα εύσημα στους ανθρώπους του ΟΦΗ. Παίκτες, προπονητή, αλλά και στο λαό του που έφτιαξε ξανά  τον παλιό ΟΦΗ. Την ομάδα που ξέραμε ότι για να περάσεις από την έδρα της έπρεπε να φτύσεις αίμα. Αξίζουν μπράβο σε όλους. Ο ΟΦΗ έχει αναπτύξει φέτος μεγάλη δυναμική. Μην ξεχνάμε ότι ήταν από τις πρώτες ομάδες που έσπασαν τη νικηφόρα πορεία του Ολυμπιακού, με το 2-2 στο Καραισκάκη στον πρώτο γύρο. Το παιχνίδι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό.  Και για τον Ολυμπιακό που θέλει το παιχνίδι για να μείνει κοντά στον τίτλο. Και για τον  ΟΦΗ που  είναι σε μια  ομάδα σε σταθερά ανοδική πορεία και αν συνεχίσει έτσι θα χτυπήσει θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο ΟΦΗ έχει τα εχέγγυα σαν ομάδα να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Και  ο Ολυμπιακός έχει όμως τα εχέγγυα να πάρει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη. Και στο γήπεδο και στους πάγκους».

Για το ….ντέρμπι Αναστόπουλου Βαλβέρδε:

«Εχουμε να κάνουμε με δυο προπονητές διαφορετικής σχολής. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι θα παίξει μεγάλο ρόλο και η τακτική. Θεωρώ ότι οι προπονητές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι. Ο Αναστόπουλος είναι η ιστορία του Ολυμπιακού. Και ο Βαλβέρδε ένας προπονητής που γράφει την δική του ιστορία μέσα από τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις γκόλ στον ΟΦΗ. Αυτό ο Ολυμπιακός το ξέρει. Επίσης ο Αναστόπουλος ξέρει πολύ καλά  ότι αν απενεργοποιήσει  κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, τότε ο Ολυμπιακός θα φτάσει πολύ πιο δύσκολα στην περιοχή του ΟΦΗ. Αν ο Αναστόπουλος που είναι καλός σε αυτό το καταφέρει, τότε θα είναι κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν ο Ολυμπιακός αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ και βρεθεί μπροστά στο σκόρ, θα φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Οσο περνάει η ώρα  και το παιχνίδι πηγαίνει στο «μηδέν» τότε το παιχνίδι θα πηγαίνει πιο κοντά στον ΟΦΗ. Και αν ο ΟΦΗ προσέξει και τα στημμένα του Ολυμπιακού, τότε θα είναι ακόμα πιο κοντά στο θετικό αποτέλεσμα.Είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι για όλα τα αποτελέσματα”.

Για το αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται και το παιχνίδι με τη Μέταλιστ:

«Στον Ολυμπιακό  δε νομίζω ότι σκέφτονται κάποιο άλλο  παιχνίδι μετά τον ΟΦΗ. Τώρα υπάρχει μόνο αυτό το μάτς. Και είναι σημαντικό. Αν σκέφτονται κάτι άλλο, μπορεί να το πληρώσουν άσχημα».

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ:

«Ο ΟΦΗ κάνει θαύμα φέτος. Είναι θαύμα η πορεία του. Εφτιαξε ένα ρόστερ με εξαιρετικούς  ποδοσφαιριστές και έχει πολύ καλή παρουσία. Ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι μια σφιχτή ομάδα, που δύσκολα δέχεται γκόλ. Και επειδή έχει παίκτες με ποιότητα στο κέντρο και την επίθεση, το παιχνίδι θα της δώσει 3-4 φάσεις που μπορεί να βάλει γκόλ, το οποίο ο ΟΦΗ έχει δείξει μπορεί να το κρατήσει. Ο ΟΦΗ από πλευράς τακτικής είναι σε υψηλό επίπεδο στο θέμα της αμυντικής του λειτουργίας και το κάνει με αξιοπιστία ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχει μπροστά του. Ο ΟΦΗ έχει όλα τα φόντα και για την Ευρώπη φέτος. Ποια ομάδα παρουσιάζει την αξιοπιστία που δείχνει φέτος ο ΟΦΗ. Εχει όλα τα φόντα».

Για την προπονητική παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου:

«Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι από τις καλύτερες παρουσίες στους πάγκους. Το είχε ανάγκη και το αξίζει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε και τους Ελληνες προπονητές. Τα δικά μας παιδιά. Και δεν το λέω μόνο με τις μικρομεσαίες ομάδες. Αναφέρομαι και στις μεγάλες. Που πρέπει να δώσουν κάποια στιγμή το βήμα σε Ελληνες προπονητές να παρουσιάσουν  το έργο τους. Τον Αναστόπουλο δεν πρέπει να τον συνδέουμε μόνο με τον Ολυμπιακό.

Σαν προπονητής μπορεί να σταθεί  σε οποιαδήποτε μεγάλη Ελληνική ομάδα. Είναι έτοιμος. Εχει μεστώσει πολύ και είναι έτοιμος.

Βλέπω  βέβαια ότι στον ΟΦΗ η δουλειά του τον γεμίζει. Είναι και ο κόσμος που πάντα άρεσε στο Νίκο. Μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια και να έχει συνέχεια. Αυτός ο προπονητής μπορεί να φέρει τον ΟΦΗ σε πολύ ψηλά σκαλοπάτια».

Για την μάχη του τίτλου:

«Θα κριθεί και φέτος μεταξύ των δυο. Ολυμπιακός και Παναθηναικός. Αν εξαιρέσουμε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός έχει βρεί ξανά τον ρυθμό του και δεν έχει προβλήματα. Δεν έχει διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Ο τίτλος δεν θα κριθεί μόνο στο ντέρμπι. Οποια ομάδα δεί μόνο το ντέρμπι θα χάσει το στόχο».

Για την Εθνική ομάδα και την εικόνα της στο φιλικό με το Βέλγιο:

«Η Εθνική δεν ήταν αυτή που περιμένουμε και δεν είναι και αυτή που θα δούμε. Μπορεί να βγάλει περισσότερα πράγματα. Πιστεύω ότι το μόνο θετικό είναι ότι είδαμε και κάποια νέα πρόσωπα και αυτό είναι θετικό για να βλέπουμε και άλλα Ελληνόπουλα».

 

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook