Γκαλέτι: “Ανατρίχιασα όταν μπήκα στο Γεντί Κουλέ”

Ο Αργεντινός παιχταράς επέστρεψε στα γήπεδα μετά από 3,5 χρόνια και μετά την Κυριακή μίλησε για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα της πατρίδας του όπου αποκάλυψε τα συναισθήματα του και την μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση που ένιωσε όταν μπήκε στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο »Τodo Νoticias» και με μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής αποδεικνύει πόσο τεράστιος άνθρωπος είναι που επέστρεψε στα γήπεδα μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και το οποίο είναι ήδη παρελθόν!

Με τίτλο «EL REGRESO» (Η επιστροφή), ο «Λούτσι» μιλάει για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους με την φανέλα του ΟΦΗ και βγάζει το καπέλο στον τεράστιο κόσμο του λέγοντας ότι «όταν μπήκα στο γήπεδο, ο κόσμος με έκανε να ανατριχιάσω»!

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι

Συγχαρητήρια… Έγινε πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής στα γήπεδα…

«Ευχαριστώ. Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, εκπλήρωσα το όνειρο της επιστροφής μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ωραίο. Ήμουν γρήγορος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που έζησα».

Πως ένιωσες όταν μπήκες στον αγωνιστικό χώρο;

«Σκέφτηκα τα πάντα. Ότι έγινε στο παρελθόν, όσα προσπάθησα. Μια σκέψη ήταν ότι στην οικογένεια μου, τους φίλους μου και όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν. Όταν μπήκα στο γήπεδο, αυτό εξερράγη επειδή ο κόσμος ήθελε πραγματικά να με δει να παίζω. Οι φίλαθλοι είναι τεράστιοι και με έκαναν να ανατριχιάσω».

Ποιος ήταν στο γήπεδο;

«Η γυναίκα μου και τα τρία κορίτσια μου. Οι γονείς μου ήθελαν να έρθουν αλλά δεν γνώριζα αν θα παίξω. Όμως, ήρθαν στο πρώτο παιχνίδι και τελικά αγωνίστηκα για περισσότερα από 30 λεπτά».

Πως είναι η υγεία σου;

«Πολύ καλή. Είμαι αρκετά καλά και κάνω συνεχώς ελέγχους ρουτίνας. Οι γιατροί στην Κρήτη είναι σε επαφή με αυτούς της Αργεντινής. Νιώθω καλά από την προετοιμασία και αυτό σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να παίξω στα παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος με την συμφωνία και την παρουσία μου στην Κρήτη».

Χωρίς να έχω κακές προθέσεις, πολλοί αμφέβαλαν ότι θα μπορούσες να επιστρέψεις σε επαγγελματικό επίπεδο όμως εσύ έδειξες ότι μπορείς.

«Σίγουρα έδειξα. Ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσα να παίξω και μάλιστα καλά. Ήθελα να επιστρέψω στα γήπεδα και να αποχωρήσω με μια καλή εικόνα. Για αυτό ήθελα και ζήτησα από τον πρόεδρο του ΟΦΗ να κάνουμε συμβόλαιο δύο χρόνων. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη. Εκείνος με εμπιστεύτηκε και εγώ θα δείξω αυτά που μπορώ».

Κατάλαβες γιατί η Εστουδιάντες δεν ήταν σίγουρη για να σου δώσει συμβόλαιο;

«Κατάλαβα τι συνέβη. Δεν είχαμε επαρκή διάλογο ώστε να μου πουν τι ήθελα. Όμως, η σιωπή σημαίνει πολλά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Έπρεπε να κοιτάξω άλλες ευκαιρίες και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Τι μπορεί να δώσεις στο ποδόσφαιρο αν και είχες αποσυρθεί πριν από 3 χρόνια;

«Υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα από πολλούς για αν είμαι έτοιμος να προπονηθώ. Έκανα ένα καλό πρώτο παιχνίδι και αυτό μου δίνει πίστη. Είμαι 33 χρονών και όταν αποσυρθώ, αυτό θέλω να γίνει με τον σωστό τρόπο».

Χρησιμοποιείς κάποιο προστατευτικό στην περιοχή που έκανες την εγχείρηση;

«Ναι, χρησιμοποιώ ένα προστατευτικό κάλυμμα αλλά η αλήθεια είναι ότι το ξεχνάω και παίζω χωρίς να το σκέφτομαι. Είναι σημαντικό να μην το σκεφτόμαστε. Όταν μπαίνω στο γήπεδο, σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι και δεν με ενδιαφέρει».

Η υπόθεση σου πήρε μεγάλη έκταση στην Αργεντινή. Ποιο είναι το τελευταίο μήνυμα που στέλνεις;

«Να δωρίζεις όργανα, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι τιμή για έναν άνθρωπο. Από τα 18 μου χρόνια είμαι δωρητής. Μετά από αυτό που συνέβη σε εμένα, πολλοί άνθρωποι ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Σε εκείνους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εμένα, τους λέω ότι πρέπει να νιώθουν δυνατοί και να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook