Δερμιτζάκης: “Στόχος μας η νίκη σε κάθε παιχνίδι”

Αισιόδοξος πως θα λυθεί το επιθετικό πρόβλημα εμφανίστηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε Παπάζογλου, Γκαλέτι και Ταμούδο.

Αισιόδοξος πως θα λυθεί το επιθετικό πρόβλημα εμφανίστηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε Παπάζογλου, Γκαλέτι και Ταμούδο. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο λέγοντας…

Σίγουρα ο στόχος δεν επιτεύχθει με τον Πανιωνιο όμως θα ήταν άδικο να μην κάνω μια μικρή αναφορά. Να μην αναγνωρίσω την προσπάθεια που έγινε και σίγουρα η ομάδα είχε την σοβαρότητα και την αγωνιστική πειθαρχεία που έπρεπε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, πήγαμε πολύ καλά στην αμυντική μας τακτική και δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ήμασταν και πάρα πολύ καλοί στην μετάβαση, είχαμε γρήγορη ανάπτυξη κάτι που επιδιώκουμε στην ομάδα. Ηταν δυο στοιχεία πάρα πολύ καλά. Επιθετικά, ενώ είχαμε μεγάλο ποσοστό κατοχής, ενώ βγήκαμε αρκετές ευκαιρίες από τα ακρα, δεν είχαμε το ρυθμό που έπρεπε και αυτό γινόταν πριν τις αλλαγές. Έλα ακόμα στοιχείο ήταν πως δεν είχαμε γρήγορες αλλαγές παιχνιδιού και ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι κινήσεις μας μέσα στην περιοχή. Είχαμε τον αριθμό παικτών αλλά όχι την κίνηση. Η μπάλα μπήκε στην περιοχή αλλά δεν δημιουργήσαμε τις φάσεις που θέλαμε και φυσικά το γκολ . Καθαριστικό ρόλο μετά το 60΄ στην εικόνα μας παίξανε οι αλλαγές και γιατί για μένα αυτοί που μπαίνουν αλλαγή είναι οι πιο βασικοί ποδοσφαιριστές για την εξέλιξη του αγώνα. Παρακολουθούν το ματς, βλέπουν τις αδυναμίες και βρίσκουν και κουρασμένο τον αντίπαλο. Η ομάδα ανέβασε ρυθμό μετά τις αλλαγές και αυτό ηταν σημαντικό. Γενικά για εμένα η ομάδα προσπάθησε για την εποχή που βρισκόμαστε και δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Αναλύσαμε χθες το παιχνίδι σε εικόνα και είδαμε κάποια πράγματα. Παρότι δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε κρατάμε την σοβαρότητα και την αγωνιστική πειθαρχεία και σίγουρα τακτικά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στην παρουσία του κόσμου, που είναι ιδιαίτερος και παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι δέσμευση μας πως βάση του υλικού μας πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζομαστε καλύτεροι. Ετοιμαζόμαστε για το ματς με την Βέροια, ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Είναι μια ομάδα η οποία προσπαθούμε να αναλύσουμε. Είδαμε το πρώτο παιχνίδι που έκανε μεγάλη προσπάθεια και παρότι έχανε με 2-0 αντέδρασε σαν ομάδα και με την προσωπικότητα κάποιων παικτών πήρε τον βαθμό. Επιστρέφουν κάποιοι παίκτες τους όπου Ορέστες και ο Γεωργιάδης και παίζουν στην έδρα τους που θα θέλουν να ξεκινήσουν καλά. Ξέρουμε τις δυσκολίες και θα προσπαθήσουμε με την τακτική μας να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η νίκη.

Αναφερόμενος στους τραυματίες εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου, ο τεχνικός του ΟΦΗ είπε:

Προβλήματα παραμένουν οι 3 τραυματίες, δηλαδή ο Παπάζογλου που πιστεύουμε να επιστρεψει μετά την διακοπή, ο Μονιάκης που θα είναι την άλλη εβδομάδα απολυτα έτοιμος και ο Κυζιρίδης που θα είναι και αυτός μετά την διακοπή έτοιμος.

Ερωτηθείς στο πως πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι με την Βέροια ο προπονητής του ΟΦΗ δήλωσε

Σε αυτά τα παιχνίδι χρειάζεται αμυντικά σωστή οργάνωση,να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει φάσεις αλλά και να βρεις χώρους ώστε εσύ να χτυπήσεις στα μειονεκτήματα του αντιπάλου, Θεωρώ πως επειδή είναι πρώτα ματς και οι ομάδες δεν έχουν βρει ρυθμό, χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση στο πλάνο. Δοκιμάζουμε κάποια πράγματα, υπάρχουν κάποιες σκέψεις και θα τα δούμε στο παιχνίδι.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής και Ταμούδο ο Καβαλιώτης τόνισε…

Κοιτάζουμε μια περίπτωση που ξέρετε, υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίες, ο πρόεδρος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. Θέλω να πιστεύω πως μόνο κάποιος παίκτης που θα είμαστε σίγουροι θα βοηθήσει θα παρθεί. Δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτη μόνο και μόνο για να παρθεί χωρίς να είμαστε σίγουροι για την αγωνιστική του εικόνα. Αν ο Θανάσης ήταν καλά δεν θα συζητούσα για μεταγραφή. Ο Θανάσης αντιμετώπιζε πρόβλημα από την προετοιμασία. Το πρόβλημα που υπαρχει στο σκοράρισμα θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε μέσα από την προπόνηση. Η ομάδα έκανε 38 πλαγιοκοπήσεις με τον Πανιώνιο. Είναι δύσκολο να λες πως δεν είχε δημιουργίες. Δεν είναι λίγο πράγμα. Σίγουρα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Όταν σκοράρεις αναδεικνύονται τα πάντα και αν οχι τίποτα.

Για το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα…

Δεν είμαστε συγκεκριμένοι σε κάποια πράγματα και σε κάποιο ποσοστό δεν έχουμε την ποιότητα του τελειώματος. Δεν υπάρχει κίνηση σε συγκεκριμένο χώρο. Το δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύουμε θα το λύσουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι δέκτες σωστοί και πιστεύω θα το λύσουμε.

Για την παρουσία του Γκαλέτι και για το αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι με την Βέροια…

Ο Λούστι επαιξε σημαντικό ρόλο αλλά θεωρώ πως υπήρχε και συνδυασμός και γενικά η ομάδα πήρε τα πάνω μετά το 60΄και πιέζε ακόμα περισσότερο γιατί πέρναγε και ο χρόνος. Ο Γκαλέτι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και είναι τιμή μας να τον έχουμε. Μιλάω καθημερινά μαζί του γιατί κάνει μια υπερπροσπάθεια και το ζητούμενο είναι να έχει την υγεία του και να μπορεί να αποδώσει αυτά που ξέρουμε. Όταν είναι έτοιμος να αγωνιστεί από την αρχή θα το κάνουμε. Είδαμε την εικόνα του σαν αλλαγή και το κρατάμε. Μπηκε και βοήθησε στο μάξιμουμ.Προσπαθούμε να αγωνίζεται όσον το δυνατόν περισσότερο χωρίς να έχει πρόβλημα και να είστε σίγουροι πως με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε.

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας…

Ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και το μόνο σίγουρο είναι πως ζητάμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης για μα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του αγώνα. Το πάνε πάρα πολύ καλά και αμυντικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα γιατί βλέπω κάποια πράγματα σαν προπονητής. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά να γνωρίζεται πως η άμυνα είναι τέχνη και μπορείς να το διδάξεις πιο εύκολα. Η επίθεση είναι και ικανότητα. Ο προπονητής μπορεί μέσα από την τακτική του να βάζει τους πάικτες αλλά το πως θα πάει η μπάλα στα δίχτυα είναι η ικανότητα του κάθε παίκτη. Ο ΟΦΗ έχει παίκτες που μπορούν να πετύχουν γκολ και να έρθουν οι νίκες. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook