Νίκη-ανάσα για τον ΟΦΗ, 1-0 τον Λεβαδειακό

O OΦΗ ήταν καλός για 45΄ λεπτά, στην επανάληψη αν και θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι αγχώθηκε, όμως πήρε αυτό που ήθελε καθώς επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού.

Ο Σα Πίντο δεν προχώρησε σε αλλαγές στην 11αδα παρατάσσοντας τον ΟΦΗ με τους έντεκα που ξεκίνησαν και κόντρα στον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική.

Βέβαια, τα προβλήματα δεν έλειψαν για ακόμα μια Κυριακή καθώς ο Τριποτσέρης είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα αλλά τελικά ξεκίνησε βασικός. Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά και από το πρώτο λεπτό επέβαλε τον ρυθμό του απέναντι στον Λεβαδειακό που παρατάχθηκε με σκοπό το μηδέν. Και για αυτόν τον λόγο ο Καραγεωργίου ξεκίνησε την ομάδα του με 3 στόπερ (Γεωργίου, Μάγκα, Σανγκουινέτι).

Ο ΟΦΗ ωστόσο “έσπασε” την άμυνα του Λεβαδειακού, μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπάζογλου με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γρήγορο γκολ του 25χρονου επιθετικού άνοιξε το παιχνίδι και ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Αν και ήταν πίσω στο σκορ, ο Λεβαδειακός δεν “ξεμύτησε” από την περιοχή του και ο ΟΦΗ με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα του. Στο 32′ είχε την μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, έδωσε στον Όγιος όμως το σουτ που έκανε βρήκε το δοκάρι του Στρατηλάτη που στην συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ του σκορ και να μην πιέζεται καθόλου από τον Λεβαδειακό που απείλησε στο 46′ όταν ο Τριποτσέρης έχασε την μπάλα, ο Μάντζιος βγήκε απέναντι στον Φερνάντεζ όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.

Ο Καραγεωργίου πέρασε στο παιχνίδι όλους τους επιθετικούς που είχε στο παιχνίδι (Καπό, Κάντζι, Μάρτινς) και ο Λεβαδειακός ισορρόπησε το παιχνίδι δίχως ωστόσο να κάνει κάποια μεγάλη φάση. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ στο 60′ είχε το δοκάρι με την σέντρα – σουτ του Μπούρμπου να πηγαίνει στο οριζόντιο!

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε το παιχνίδι, ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο για να πιέσει όμως δεν έκανε καμία φάση με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η αγχωτική νίκη που ανέβασε την ομάδα στους 18 βαθμούς!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook