Μαζεύει βαθμούς ακόμα και στην κακή του μέρα

Ένας κακός ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο που βελτιώθηκε στο δεύτερο, ξεκίνησε το 2014 αήττητος μένοντας στο 0-0 με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν θέλησε να αλλάξει ενδεκάδα σε σχέση με τα ματς του Δεκεμβρίου μιας και είδε να αποδίδουν καρπούς οι 11 που ξεκινούσαν στα προηγούμενα παιχνίδια. Με σύστημα 4-4-1-1 και τους Όγιος, Παπάζογλου στον άξονα, ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ προσδοκούσε να δει την ομάδα του να επιβάλει τον ρυθμό της.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε σε καμία στιγμή του πρώτου 45λεπτου καθώς ο Πανιώνιος επέβαλε τον ρυθμό του αφήνοντας τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο. Η χρονιά και το παιχνίδι ξεκίνησε πάντως με τον χειρότερο τρόπο καθώς ο ΟΦΗ έχασε στο 5′ τον Κάλαϊτζιτς που τραυματίστηκε με αφήσει την θέση του στον Βερόν. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, την κυκλοφορούσαν καλύτερα ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ έπασχε δημιουργικά με αποτέλεσμα να τελειώσει το πρώτο 45λεπτο δίχως καμία τελική προσπάθεια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα άλλαξε κάπως με τον ΟΦΗ να βελτιώνει την (κακή) εικόνα των πρώτων 45 λεπτών. Παρ’ όλα αυτά και πάλι, ο ΟΦΗ δεν δημιουργούσε φάσεις – όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σα Πίντο βλέποντας ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να γίνουν επιθετικοί και από τις προθέσεις του αποδείχθηκε ότι ήθελε να μην χάσει τουλάχιστον. Έτσι, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Όγιος περνώντας στην θέση του τον Μπανούση προκειμένου να βελτιώσει την κατοχή της μπάλας. Στο τελευταίο 10λεπτο ο τεχνικός του ΟΦΗ πέρασε και τον Λαμπρόπουλο στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας μόνο στην επίθεση τον Αλέξη Περογαμβράκη. Ο τελευταίος είχε και την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο παιχνίδι όταν στο 73′ ο Μιλιάζες έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά όμως η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο ΟΦΗ κατάφερε μετά από μια κακή έως μέτρια εμφάνιση να φύγει αήττητος από τη Νέα Σμύρνη ξεκινώντας θετικά το 2014.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook