Βολονάκης: “O Δαμιανάκης μπορεί να παίξει στην πρώτη ομάδα”

Ο Δημήτρης Βολονάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 μίλησε για την μετάβαση που πρέπει να υπάρχει ώστε ένας παίκτης να ενσωματωθεί από το εφηβικό στην πρώτη ομάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα του πως ο Μπάμπης Δαμιανάκης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να αγωνιστεί με τους “μεγάλους”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Βολονάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή…

Για το γεγονός πως δεν δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και τον αντίλογο που υπάρχει πως αυτό θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή…

Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσο αφορά το μεταβατικό στάδιο και πως θα περάσουμε τα παιδιά στην πρώτη ομάδα από την Κ20. Επειδή γίνεται κουβέντα για τον Δαμιανάκη τώρα,  το παιδί ειναι έτοιμο πιστεύω να παίξει. Δεν παίζει ρόλο αν θα παίξει αύριο η σε ένα άλλο παιχνίδι. Νομίζω δεν παίζει μεγάλο ρόλο αλλά σίγουρα θα πρέπει να καταλάβουν οι περισσότεροι πως η ακαδημία του ΟΦΗ είναι μια ακαδημία 8 ετών. Μην έχουμε και πάρα πολλές απαιτήσεις. Υπάρχουν και άλλα παιδιά όπως ο Γιαγκιόζης και ο Φαζός. Αυτά τα τρία παιδιά έγιναν με το σπαθί τους επαγγελματίες. Δεν έγιναν για να πούμε πως βγάλαμε 3 παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν λέω πως θα βγουν και οι τρεις φέτος και θα παίξουν αλλά είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά. Είναι και θέμα πολιτικής της εταιρίας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πάντα έχεις στόχους. Είτε πηγαίνεις για πρωτάθλημα είτε για Ευρώπη είτε για σωτηρία. Δυστυχώς σε ένα υγιές πρωτάθλημα θα το διεκδικούσαν τρεις ομάδες. Πάντα θα έχεις στόχους. Κάποια στιγμή θα ξεπεράσει τα προβλήματα η ομάδα και νομίζω και ο ΟΦΗ θα έχει στόχο την Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να βάλουμε ένα νεαρό επειδή πάμε για Ευρώπη. Χρειάζεται τόλμη και εμπιστοσύνη. Έτσι το βλέπω εγώ. Αν δηλαδή μπει ένα νέο παιδί, θα πέσει η ομάδα κατηγορία; Ο Σα Πίντο δείχνει ενδιαφέρον και αν ήταν από την αρχή ίσως το έβλεπε διαφορετικά. Εμένα μου έχει πει πως θα τα ανταμείψει κάποια στιγμή τα παιδιά.

Για το αν υπάρχει κατάλληλη διαδικασία για να μπει ένας νεαρός παίκτης στην πρώτη ομάδα…

Χρειάζονται μια διαδικασία για να μπουν στην πρώτη ομάδα από το εφηβικό. Είναι πολλά πράγματα. Θέλει χαρακτήρα. Θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα τους, να έχουν νοοτροπία πρωταθλητισμού, νοοτροπία μαχητή. Δεν παίζει μόνο ρόλο να ξέρεις μπάλα. Είναι να αντέχεις την πίεση και άλλα, ένα παζλ δηλαδή. Ποδοσφαιριστές με λίγο ταλέντο είχαν προσωπικότητες και έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο. Είναι σειρά πραγμάτων που ολοκληρώνουν ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Για την πορεία την Κ20 και που οφείλεται η μεταστροφή από τα προηγούμενα χρόνια…

Ήμασταν αδύναμοι γιατί είχαμε αδυναμίες σε πολλά κομμάτια. Οργανωτικά. Από την ΠΑΕ μέχρι κάτω και αυτό έχει αντίκτυπο. Φέτος ξεκινήσαμε σωστά, κάναμε προγραμματισμό που δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Ξεκινούσαμε όταν τελείωναν μεταγραφές. Την χρονιά που ξεκινήσαμε 8 Αυγούστου, κάναμε αγγελίες σε εφημερίδες για να έρθουν παιδιά. Τα παιδιά έχουν βελτιωθεί και μέσα σε δύο χρόνια έγιναν και κάποιες προσθήκες και είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος. Το ότι είμαστε ψηλά είναι για χαρά των παιδιών. Για μένα με  ικανοποιεί αυτό αλλά σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς αν η ομάδα βγήκε 3η ή 7η. Θα θυμούνται ότι τότε έπαιζε ο Δαμιανάκης, ο Φαζός κ.ο.κ.

Για την πρώτη ομάδα…

 Μετά την έλευση του Σα Πίντο, η ομάδα δείχνει ένα θετικό πρόσωπο. Με μια ενδεχόμενη νίκη προχθές ίσως να ήταν στην εξάδα. Με μια ήττα δεν μπορείς να μηδενίσεις ότι γίνεται. Έχει δείξει ταυτότητα και θα σταθεί άνετα στην κατηγορία. Ο κόσμος είναι κοντά, έχει καλό υλικό και δεν θα έχει πρόβλημα. 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook