O Nτουντού πήρε το ντέρμπι

Ο ΟΦΗ με πρωταγωνιστή για ένα ακόμα παιχνίδι τον Ντουντού που βάζει υποψηφιότητα ξανά για το γκολ της αγωνιστικής πήρε το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, του οποίου και επικράτησε με 0-1. Διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 93΄ ο Εργοτέλης.

Ο ΟΦΗ φάνηκε κουρασμένος στο πρώτο ημίωρο από το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Πανιώνιο, με τον Εργοτέλη να φαίνεται πιο δραστήριος και με τους Ρομάνο και Μπαντιμπανγκά να βγάζουν πνοή από τα άκρα, γινόταν πιο απειλητικός όσο περνούσε η ώρα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 15΄ όταν ο Τζανακάκης έβγαλε την σέντρα, ο Φερνάντεζ έχασε την μπάλα, μεσα από τα χέρια του στην συνέχεια απέκρουσε το σουτ του  Μονακέλο και μετά με φοβερή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπαντιμπανγκά.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να αναπτυχθεί και  να δείχνει να είναι μπερδεμένος στην επίθεση.

Στο 29΄ ο Εργοτέλης είχε νέα πολύ καλή στιγμή όταν το σουτ του Ρομάνο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φερνάντεζ.

Στο 35΄οι “κιτρινόμαυροι” είχαν δοκάρι σε μια φάση μάλλον κατα λάθος από την σέντρα σουτ του Κούμπικ!

Ο ΟΦΗ άρχισε να πατάει καλά στο γήπεδο μετά το 35΄ και να παίρνει μέτρα και στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 41΄ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο στα τελευταία παιχνίδι Ντουντού, ο οποίος με “κεραυνό” από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ” της εστίας του Στοΐκοβιτς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με 0-1.

Το προβάδισμα του ΟΦΗ έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες του Σα Πίντο που μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και στο 48΄ έφτασαν κοντά στο 0-2 όταν ο Στοΐκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σίσιτς.

Στο 52΄ο ΟΦΗ είχε νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Ζε να φεύγει άουτ. Ο ΟΦΗ πατούσε καλύτερα στην επανάληψη και 3 λεπτά αργότερα είχε νέα ευκαιρία με τον Στοΐκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ζε.

Στο 66΄ οι “ασπρόμαυροι” έχασαν σπουδαία ευκαιρία να “κλειδώσουν” το παιχνίδι με τον Στοΐκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κουτσιανικούλη σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Μπαντιμπανγκά λίγα μπροστά από την μεγάλη περιοχή και από τα αριστερά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 72΄ ο Ρομάνο χτύπησε τον Ντουντού και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα δυσκολεύοντας τα πράγματα για την ομάδα του, καθώς ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε σωστά τα εναπομείναντα λεπτά, δεν απειλήθηκε και έφτασε στη νίκη ενώ είχε και μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Παπάζογλου στο 80΄.

Στο 93΄ ο Εργοτέλης διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι του Μακρή πάνω στον Μονακέλο.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook