Στο Κατάρ ο Μάνθος Πουλινάκης (photos)

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης βρίσκεται από χτες στο Κατάρ προσκεκλημένος του εκπαιδευτικού κέντρου ποδοσφαίρου Aspire Academy, συνοδευόμενος από τον εμπορικό διευθυντή της ΠΑΕ κ Πάνο Κατσαΐτη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης βρίσκεται από χτες στο Κατάρ προσκεκλημένος του εκπαιδευτικού κέντρου ποδοσφαίρου Aspire Academy, συνοδευόμενος από τον εμπορικό διευθυντή της ΠΑΕ κ Πάνο Κατσαΐτη.

Ο κ. Πουλινάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας και συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Aspire, κ. Ivan Bravo για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την πιθανότητα συνεργασίας της ΠΑΕ ΟΦΗ με την κορυφαία ακαδημία ποδοσφαίρου του κόσμου. Εκτός από ποδοσφαιρική ακαδημία, η Aspire είναι και ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα του κόσμου. Ομάδες όπως η Bayern Munich, Paris Saint Germain, Manchester United, Shalke και Zenith, πραγματοποιούν τις χειμερινές τους προετοιμασίες στις εγκαταστάσεις της οι οποίες φιλοξενούν, διεθνή τουρνουά ποδοσφαίρου και καλύπτουν τις προπονητικές ανάγκες όλων των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου του Κατάρ. Μετά την συνάντηση με τον κ. Βravo, η αντιπροσωπεία του ΟΦΗ παρευρέθηκε σε εκδήλωση οργανωμένη από την Aspire για την παρουσίαση του βιβλίου «So many world cups so many stories» (Τόσα παγκόσμια κύπελλα τόσες ιστορίες) του συγγραφέα και εκδότη της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας AS, Alfredo Relano.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο Μάνθος Πουλινάκης δήλωσε στο www.ofifc.gr και στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Kass: «Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ να βλέπουμε πως λειτουργεί η πραγματική ανάπτυξη των υποδομών και των ακαδημιών. Έχω πει πολλές φορές ότι το μέλλον μας βρίσκεται στις ακαδημίες μας και στις ομάδες Κ20, Κ17 και κ15. Δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα «αγωνιςτικά» αλλά και σε θέματα παιδείας. Εδώ στο Κατάρ κάνουν πράξη το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή». Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι παρόμοιο με την Aspire. Με βάση τα όσα είδα στο Κατάρ, την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των γηπέδων και την άψογη οργάνωση του Κράτους του Κατάρ, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα είναι μια ιδιαίτερη και καταπληκτική διοργάνωση».

Ο κ Πουλινάκης συναντήθηκε και με τον καθηγητή Valter Di Salvo, διευθυντή Ποδοσφαιρικών επιστημών και απόδοσης της Aspire, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και την επιστήμη της φυσικής ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τον κ. Ιvan Bravο και τον κ. Ward Abdallah, διευθυντή marketing της Aspire για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

* Η Aspire Academy ιδρύθηκε το 2004 και κάθε χρόνο εξετάζει νεαρούς ποδοσφαιριστές από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο με σκοπό να επιλέξει τους 20, καλύτερους αθλητές/μαθητές, οι οποίοι από 12 έως 18 ετών ζουν, εκπαιδεύονται και προπονούνται στις εγκαταστάσεις της. Η ακαδημία φιλοξενεί σε ετήσια βάση 190 εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα της Ακαδημίας με την ονομασία Football Dreams, με ένα δίκτυο 45 scouters έχει εξετάσει πάνω από 2,000.000 παιδιά και έχει επιλέξει τους κορυφαίους και πιο ελπιδοφόρους αθλητές/μαθητές, οι οποίοι εκπαιδεύονται και προπονούνται στο Κατάρ αλλά και σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Σενεγάλη. Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 14 γήπεδα ποδοσφαίρου δυο ξενοδοχεία, σχολείο, ιατρικό κέντρο, εργομετρικό κέντρο και όλες τις υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας που αφορούν σε θέματα εργομετρίας και φυσικής κατάστασης. Καταλαμβάνει έκταση 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο Khalifa International Stadium, 50,000 θέσεων, το Ολυμπιακό κέντρο κολύμβησης, κλειστά γήπεδα για 13 διαφορετικά αθλήματα, και το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook