“Ο Σα Πίντο δεν θέλει να χάνει ούτε στις προπονήσεις”

Ο γυμναστής του ΟΦΗ Σωτήρης Ρούσσης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή σαιζόν, για την συνεργασία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο αλλά και για τους στόχους της νέας χρονιάς.

«Σίγουρα όταν είσαι σε μια ομάδα τις δυναμικής του ΟΦΗ όλα είναι καλά. Αν αναλογιστούμε την κακή αρχή που κάναμε με το πλασάρισμα της 6ης θέσης μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι πάντοτε σε σχέση με τον τρόπο που ξεκινήσαμε. Όταν δεν κάνεις μια αρχή καλή η συνέχεια είναι δύσκολη» είπε αρχικά στον Athletic Radio 104,2 κάνοντας τον απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Ρούσσης στον  Athletic Radio 104,2

Για το που οφείλεται στο κακό ξεκίνημα: «Η κάθε φιλοσοφία που βγαίνει από τον προπονητή εφαρμόζεται σε βάθος χρόνου. Δεν είχαμε αρωγό και ομογένεια στην αρχή. Η φιλοσοφία του Δερμιτζάκη δεν ήταν κακή όμως όταν προσπαθείς να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή δεν ξέρεις πόσο θα σου πάρει. Δεν μπορώ να πω για ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Ο ποιο δύσκολος τομέας ήταν να υπάρχει ομοιογένεια. Όταν ψάχνεις να βρεις τί είναι προτιμότερο για να βγει σωστά κάποιες φορές δεν σου βγαίνει».

Για την αντιστροφή του κλίματος: «Mε την έλευση του νέου προπονητή άλλαξε το κομμάτι της ψυχολογίας που είναι πολύ σημαντικό για ένα αθλητή. Το γεγονός που άλλαξε ήταν αυτό και αν δεις την κακή περίοδο μιας πορείας την πληρώνει ο προπονητής. Άλλαξε άρδην την ψυχολογία και κατάφερε με την προσωπικότητα του να αλλάξει άμεσα το ρου της ομάδας. Μέσα από την προσωπικότητα του πέρασε ένα πνεύμα νικητή και πήρε από κάθε παίκτη το 100%. Είναι κάποια πράγματα που δεν γράφονται στα βιβλία. Το πνεύμα του νικητή ακόμα και στις προπονήσεις δεν του αρέσει να χάνει. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να εμφανιστείς κουρασμένος αλλά το πνεύμα του νικητή υπάρχει. Πολύ σημαντικό και το περνάει κάποιος με πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Μέσα από την συμπεριφορά του έδωσε να καταλάβει σε κάθε ποδοσφαιριστή πως φέρεται ισάξια στον καθένα ξεχωριστά. Νομίζω πως αν συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή που έπαιξε λιγότερο θα σου πει πως βελτιώθηκε ατομικά. Είναι άριστος γνώστης ο Σα Πίντο του κομματιού της ψυχολογίας και αυτό έκανε την διαφορά.

Για την έλλειψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες: «Θεωρώ είναι θέμα διοίκησης. Με κύριο συμπαραστάτη τον πρόεδρο. Η διοίκηση έχει συντελέσει στο να βρει η ομάδα την αγωνιστική της ταυτότητα. Έχουν γίνει προσπάθειες στο να μαζευτεί το οικονομικό πρόβλημα και τα έχει καταφέρει σε αυτό το τομέα».

Για το οικογενειακό κλίμα: «Φέτος μιλάμε για εξαιρετικούς χαρακτήρες. Όταν βέβαια αγωνίζεσαι σε μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ ξεπερνάς και τα προβλήματα και δείχνεις το καλύτερο πρόσωπο».

Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ: «Ο ένας είναι να μείνεις και να προσπαθήσεις να τα ξεπεράσεις ή δε μένεις Όταν μένεις δίνεις όλες τις δυνάμεις για να πετύχεις τους στόχους σου είτε είσαι ποδοσφαιριστής είτε φροντιστής είτε οτιδήποτε άλλο. Σέβεσαι το σωματείο και στο τέλος μιλάς για να βρεις λύση. Δεν θα το παίξω «ΟΦΗΤΖΗΣ». Αγαπώ την ομάδα του ΟΦΗ είμαι οπαδός της τα τελευταία δύο χρόνια. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να μείνω πολλά χρόνια. Μου μένει το πως όταν είσαι μια οικογένεια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Μου έμεινε και η εικόνα πριν παίξουμε με τον Παναιτωλικό που ήρθε ο κόσμος στην προπόνηση γιατί ακολουθούσε και το παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Το ορόσημο για μένα βέβαια ήτα το παιχνίδι με τον Ατρόμητο πέρυσι. Μετά το 0-2 ήμασταν ζωντανοί-νεκροί στον πάγκο. Όταν έβαλε το γκολ ο Σαρ αναστηθήκαμε. Δεν θα το ξεχάσω αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένας βαθμός χρυσάφι. Σε τι πρέπει να στοχεύσει ο ΟΦΗ τη νέα σεζόν Εξαρχής θα πρέπει να εκμεταλλευτεί περισσότερο τα νέα παιδιά, Η Κρήτη είναι «ποδοσφαιρομάνα» και με μεθοδικές κινήσεις τις διοίκησης να μειωθεί το οικονομικό πρόβλημα. Τώρα με το θέμα της αδειοδότησης δεν μπορείς να προγραμματίσεις ακόμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook