Στάθης: “Στον ΟΦΗ έχουν μπει οι βάσεις”

Ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του ΟΦΗ, ο Γιάννης Στάθης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την φετινή πορεία αλλά και για τις βάσεις που μπήκαν στην ομάδα.

«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Τερματίσαμε 6οι πήγαμε ημιτελικό και κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι θα πρέπει να είμαστε και εμείς και ο κόσμος. Επειδή στην Ελλάδα μένει η τελευταία εντύπωση στην δικιά μας περίπτωση δεν μένει κάτι τέτοιο. Σε μας έγινε μια καλή δουλειά από όλους και ότι αποκλειστήκαμε από την ομάδα που πήρε το κύπελλο τα λέει όλα. Όταν βγαίνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού και τα λέει αυτά, δεν είναι τυχαίο. Εμείς τον δυσκολέψαμε περισσότερο από τι ο ΠΑΟΚ. Όλοι θέλαμε να πάμε σε ένα τελικό γιατί μπορεί να μην ξαναβρεθείς ποτέ εκεί. Ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλους. Από εκεί και πέρα πέρασε αυτό, κοιτάμε την επόμενη μέρα»ήταν η αρχική τοποθέτηση του 27χρονου δεξιού μπακ που στην πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Στάθης στον Athletic Radio 104,2

Για το κακό ξεκίνημα: «Δεν ξεκίνησε καλά αλλά αυτό μπορεί να αποδοθεί στο ότι ήμασταν μια καινούργια ομάδα που θέλει και χρόνο. Στην συνέχεια πήγαμε όλοι καλύτερα».

Για το τι έφταιξε για το κακό ξεκίνημα: «Όταν στην ομάδα έρχονται πάνω από 10 καινούργιοι παίκτες δεν είναι εύκολο να βρεθεί η χημεία και τον παικτών και του προπονητή. Σε 1,5 μήνα της προετοιμασίας όσα φιλικά να κάνεις δεν μπορείς να δέσεις. Ο προπονητής έδωσε το δικό του στίγμα, έχει φιλοσοφία και νοοτροπία νικητή και αυτό το μετέδωσε και σε εμάς. Έχει τεράστιο μερίδιο ο προπονητής στην πορεία μας. Ακόμα και να χάνεις ένα ματς στο 90΄ μπορείς να το γυρίσεις μας έλεγε. Δεν θέλει να χάνει με τίποτα και το έδειξε και στην τελευταία προπόνηση που έπαιξε κιόλας. Είναι χαρακτηριστικό της οικογενειακής δουλειάς. Θέλω να πω ένα παράδειγμα. Βάση του ότι δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα δεν υπήρχε ένα άσχημο περιστατικό. Δεν έγινε ένας τσακωμός να πεις πως έγινε κάτι».

Για το αν μεγαλώνουν οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν: «Έχουν μπει οι βάσεις. Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα και επειδή βγήκαμε 6οι φέτος να λέμε πως θα βγούμε του χρόνου Ευρώπη. Αγώνα-αγώνα να θέτεις στόχους, να τους υλοποιείς και να φτάνεις στον επόμενο στόχο».

Για το γεγονός πως τη νέα σεζόν αυξάνεται ο δείκτης δυσκολίας του πρωταθλήματος: «Σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σχεδόν όλες οι ομάδες πήραν άδεια. Θα κινηθούν μεταγραφικά και όλοι από την μέση και κάτω θα κοιτάνε την παραμονή τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook