Φιλική νίκη επί του ΟΦΗ για τον βελτιωμένο Εργοτέλη

Την ήττα με 1-0 από τον Εργοτέλη γνώρισε σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Παγκρήτιο ο ΟΦΗ, Κέρδη για τους “ασπρόμαυρους”η παρουσία των Φαζού και Φερούζ. Βελτιωμένος ο Εργοτέλης που αγωνιά για τον τραυματισμό του Χαντί

Ο Μάνος Φαζός όπως και στην διάρκεια της προετοιμασίας έδειξε έτοιμος να προσφέρει λύσεις όποτε του ζητηθεί. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία του, ο νεαρός στόπερ του ΟΦΗ πήγαινε πρώτος στην μπάλα και ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ.

Κέρδος για την ΟΦΗ ήταν και η παρουσία του Φερούζ. Ο Σκωτσέζος στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΟΦΗ ξεχώρισε για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του.

Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης έδειξε σαφώς βελτιωμένος ενώ είναι εμφανές πως όταν οι Γκέντσογλου και Βλαχοδήμος βρουν τον εαυτό τους θα μπορούν να ανεβάζουν την ομάδα ένα σκαλί πιο πάνω.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά το παιχνίδι όταν στο 9΄ το δυνατό σουτ Περογαμβράκη μπλόκαρε ο Τσέρνι.Τρία λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης “απάντησε” στην ευκαιρία του ΟΦΗ με το σουτ του Μπρόυνο να περνάει άουτ.

Στο 13΄ ο Χαντί αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τους ανθρώπους του Εργοτέλη να περιμένουν να μάθουν αν ο νεαρός μέσος θα μπορέσει να είναι στην διάθεση του προπονητή του για το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Στο 27΄ το γυριστο σουτ του Λαμπρόπουλου δεν ανησύχησε τον Τσέρνι που είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι παρέμενε ισορροπημένο στο πρώτο ημίωρο με τις 2 ομάδες να μην έχουν δημιουργήσει ακόμα την μεγάλη φάση.

Στο 31΄ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Τζορτζ να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Εργοτέλης ανέλαβε μια μικρή πρωτοβουλία των κινήσεων. Αρχικά στο 33΄ οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν με τον Καζναφέρη, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Στο 36′ ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Αρχικά το σουτ του Γιουσούφ απέκρουσε ο Δασκαλάκης, στην συνέχεια νέο σουτ του Μπρούνο, κατέληξε άουτ.

Στο 39΄ ο Εργοτέλης απείλησε ξανά όταν μετα τη σέντρα του Γιουσούφ, η μπάλα κατέληξε στον Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε το σουτ και είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο δεύτερο μέρος.

Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε καλύτερος στην επανάληψη, ωστόσο δεν κατάφερνε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Με τον Γκατούζο να διατηρεί το 3-5-2 και να κάνει κάποια πειράματα, ο ΟΦΗ παρατάχθηκε στην επανάληψη με τους Μακρή, Φαζό, Αντελέγιε στα στόπερ, αριστερο μπαχ-χαφ τον Κουτσιανικούλη, δεξί τον Μαραθιανό. Στην μεσαια γραμμή αγωνίζονταν οι Καλαιτζιτς, Ραζακ, Μπανούσης, με τους Τζορτ και Φερούζ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Mάλιστα παρά την καλή εικόνα στην επανάληψη στην μοναδική φάση στο δεύτερο μέρος ο Κούρεζ με πολύ ωραίο σουτ από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Eργοτέλης:Tσέρνι (46′ Καβουσάκης),Πίτσος (46′ Λεονάρντο), Τζανακάκης (60′ Ρέντζας), Σαινάτι (46′ Μέγι),Χαντί (13′ λ.τ. Κασναφέρης),Γιουσούφ (60′ Μπουρσέλης), Μπρούνο (60′ Παμλίδης).

ΟΦΗ: Δασκαλάκης (60 Γιαγκιόζης), Φαζός,Αντελέγιε,Τριποτσερης (46′ Μακρής), Καλαιτζιτς,Στάθης (46′ Μαραθιανός),Μονιάκης (46′ Μπανούσης),Λαμπρόπουλος (46′ Κουτσιανικούλης),Φραγκουλάκης (46′ Ραζάκ),Τζόρτζ (59′ Ροβίθης),Περογαμβράκης (46′ Φερούζ).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook