Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στον Athletic Radio 104,2

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ, την αντιμετώπιση που είχε μετά την αποχώρηση του και… αναλύει τον χαρακτήρα Τζενάρο Γκατούζο.

“Με κάθε τρόπο προσπαθώ να δείχνω την αγάπη μου προς τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο, είτε τηλεφωνικώς είτε με το να έρθω στην Κρήτη όποτε έχω χρόνο. Αυτό το δέσιμο δεν θα αλλάξει όσο χρόνος και αν περάσει” ήταν τα πρώτα λόγια του Πολυχρόνη Βεζυρίδη μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή ενώ σχολίασε στην συνέχεια την φετινή παρουσία του ΟΦΗ: “Σίγουρα θετική εντύπωση κάνει το καλό ξεκίνημα γιατί ξεκίνησε μια χρονιά με νέα πρόσωπα και νέο προπονητή. Ήρθαν πολύ και έφυγαν πολλοί. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό και την εμπειρία που χρειάζεται για το πρωτάθλημα. Σίγουρα αρνητική εντύπωση κάνουν τα προβλήματα που υπήρξαν μεταξύ προπονητή και παικτών. Ο κόσμος είναι πάλι το θετικό και είναι το ατού της ομάδας. Έχει πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να έρθει μια ηρεμία στην ομάδα για να μπει ξανά στο πρωτάθλημα συγκεντρωμένη και να καταφέρει ότι καλύτερο γίνεται”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στον Athletic Radio 104,2

Για τον Τζενάρο Γκατούζο: “Αυτή τη στιγμή είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κάθε κομμάτι του ΟΦΗ ξεχωριστά. Δύσκολα θα βρούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα όνομα σαν του Γκατούζο. Βέβαια άλλα το κομμάτι το παικτικό και άλλο το τεχνικό. Πέρα από την προπονητική του, το ατού του είναι ο άνθρωπος Γατούζο, ο χαρακτήρας. Σαν Πολυχρόνης το προτιμώ αυτό. Νομίζω αυτό είναι καλύτερο και η προπονητική πάει σε δεύτερη μοίρα. Μπορεί να είναι και εκεί πολύ καλός αλλά δεν το γνωρίζω. Εγώ βλέπω το χαρακτήρα και ένας άνθρωπος που μου ταιριάζει σαν ποδοσφαιριστής και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Κάποια στιγμή και οι παρεξηγήσεις μπορεί να είναι για καλό. Ο προπονητής βάζει τους όρους τους και όποιος και να είσαι ακολουθείς. Αυτόν θα κρίνει ο κόσμος και η διοίκηση και ο άνθρωπος ήρθε για να πετύχει βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα χρήματα. Δέθηκε άμεσα με την Κρήτη, του αρέσει ο τόπος και η νοοτροπία του Κρητικού, Ταιριάζει με τα χνώτα του και νομίζω ούτε ο ίδιος περίμενε να δοθεί έτσι. Από εκεί και πέρα ο ποδοσφαιριστής πρέπει να βρίσκεται στον δρόμο που χαράζει ο προπονητής. Οι παίκτες πρέπει να δίνουν το 150% για να πετύχουν και να βγούνε ακόμα από μια δύσκολη χρονιά. Οι δύσκολες χρονιές δεν τελειώνουν ούτε του χρόνου ούτε σε δύο χρόνια. Ο ΟΦΗ πρέπει να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκ για να μπορέσει να βγει από την δύσκολη κατάσταση που είναι τώρα σε μερικά χρόνια”.

Για την αντιμετώπιση που είχε από τον ΟΦΗ μετά την αποχώρηση του: “Αυτές οι περιπτώσεις είναι ανάλογα το το έχεις δείξει και σε προηγούμενες ομάδες. Πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι και το τι έχει προτεραιότητα για σένα. Είναι το ήθος σου, ο χαρακτήρας σου ή το χρήμα. Δεν μπορώ να παρεξηγήσω ανθρώπους οι οποίοι με κάθε τρόπο διεκδικούν τα χρήματα τους ή ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν. Εγώ σαν Πολυχρόνης Βεζυρίδης επέλεξα την υπομονή, την συνεννόηση. Αρκεί να μην με κοροϊδέψουν. Κοροϊδία δεν είδα από τότε ειδικά που ανέλαβε και ο Πουλινάκης. Καθυστερήσεις μπορεί να υπήρξαν, υπήρχε όμως επικοινωνία και επαφή. Δεν ήταν κάτι εξωφρενικό για να κινηθώ αλλιώς. Δεν μπορώ να πουλάω παραμύθι στην ομάδα και στον κόσμο και από την άλλη να ακολουθώ άλλο δρόμο. Προτιμώ να τα χάσω παρά να ξεφτιλιστώ σαν Βεζυρίδης. Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη. Δεν σημαίνει πως είναι και η σωστή. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Κάποιες στιγμές το μετάνιωσα, δεν θα πω ψέματα. Αλλά εκεί που αγάπησα και με αγάπησαν δεν μπορούσα να λειτουργώ αλλιώς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook