Πήρε το ντέρμπι ο Εργοτέλης

Σε ένα χορταστικό ματς ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Εργοτέλη και μπορεί να νιώθει αδικημένος από το σκορ. “Καταιγιστικός” στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ που είχε 2 δοκάρια και στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι” που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 23΄.

Χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ να ξεκινάει καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά στην συνέχεια να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Από την άλλη ο Εργοτέλης παρότι βρέθηκε με 10 παίκτες στο 23΄ ακριβώς μετά το γκολ του Μπόε Καν έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης και ήταν για τον Εργοτέλη. Μετά από σέντρα του Τζανακάκη, ο Τζίλας έκανε το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 4΄ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για τον ΟΦΗ.  Ωραία κάθετη από τον Λαμπρόπουλο προς τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 8΄ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στον γκολ  όταν μετά από ασυνεννοησία μεταξύ Φαζού και Δαμιανάκη, ο Λόρια άργησε να βγει με αποτέλεσμα να πάρει την κεφαλιά ο Ουλά και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Με 10 αλλά Εργο-τέλειος!

Στο 23΄οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από φάση διαρκείας. Μετά από σέντρα του Λυκογιάννη, ο Τζίλας σούταρε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Γιουσούφ έστρωσε στον Μπόε Κάν ο οποίος άνοιξε το σκορ. Στους πανηγυρισμούς ο Γκέντσογλου  χτυπά τον Ροβίθη, με τον Σιδηρόπουλο να τον αποβάλει.

Στο 31΄ήρθε το 2-0 για τους “κιτρινόμαυρους”.  Γιουσούφ και Ουλά άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, με τον τελευταίο να στρώνει στον Τζίλας, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να μπει άμεσα στο παιχνίδια καθώς με την σέντρα κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ο Μακρής έπιασε ένα χλιαρό σουτ, ο Σαράνοφ πήγε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία του έφυγε όμως μέσα από τα χέρια!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Εργοτέλης συνέχισε να ανεβαίνει ψηλά και στο 36΄ έφτασε στο 3-1. Μετά από καλοεκτελεσμένο φάουλ από τον Καλέ, ο Γκορκς έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 3-1.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι πριν το ημίχρονο στο παιχνίδι όταν ο Λαμπρόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κοζορώνης δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Μαραθιανό, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Καταιγιστικός αλλά άτυχος ο ΟΦΗ!
Σε αντίθεση με την εικόνα του μετά το 20΄ ο ΟΦΗ ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο καθώς είχε έναν επιθετικό μονόλογο. Στο 51΄ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στην επανάληψη όταν ο Μακρής βρήκε ωραία τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος από πλάγια έκανε το σουτ και ο Σαράνοφ απομάκρυνε.Στο 56΄ ο ΟΦΗ είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του Κουτσιανικούλη βρήσκει στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.Η πίεση του ΟΦΗ απέδωσε καρπούς στο 68΄ όταν ο Μερεμπασβίλι, απέφυγε όμορφα τρεις παίκτες και μείωσε σε 3-2. Στο 74΄ ο ΟΦΗ είχε νέα καλή στιγμή με το σουτ του Μεραβασβίλι να φεύγει μόλις άουτ.Στο 75΄ ο εξαιρετικός αλλά και μοιραίος για τον ΟΦΗ Κουτσιανικούλης δεν μπόρεσε σε θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε.  Στο 83΄παρόλιγο ο Τζανακάκης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς ο Κάλαιτζιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 92.
Στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο ΟΦΗ ζητάει πέναλτι σε πτώση του Τζορτζ σε μια φάση που σηκώνει αρκετή κουβέντα αλλά δεν φαίνεται κάτι ξεκάθαρα από το ριπλέι που δείχνει η nova.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook