Φωτάκης: “Θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο”

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΦΗ Μανώλης Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την υπόθεση του -6 και τόνισε ότι πρόκειται για “απολύτως αντισυνταγματική παράβαση, να τιμωρείται άλλο νομικό πρόσωπο από αυτό που τιμωρήθηκε”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το πότε ενημερώθηκαν στον ΟΦΗ για αυτήν την υπόθεση: “Παρακολουθούμε το θέμα από τον Απρίλιο όταν και επιβλήθηκε αυτή η ποινή γιατί υπήρχε ανάλογη απόφαση και για τον Βύζαντα Μεγάρων επειδή είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League. Η ομάδα των Μεγάρων είχε προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με τον Ερασιτέχνη Βύζαντα να δικαιώνεται”.

Για το πως μεταφέρθηκε η απόφαση στο μητρικό σωματείο (δλδ τον Ερασιτέχνη): “Δεν συνάδει το θέμα της εκκαθάρισης με αυτό της ποινής. Ήδη, εδώ και 15 ημέρες έχει παρθεί απόφαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για διάλυση της εταιρείας. Μετά την απόφαση του Βύζαντα Μεγάρων, πάρθηκε μια φωτογραφική διάταξη που είναι αυθαίρετη και τιμωρεί το ερασιτεχνικό σωματείο για μια ποινή που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ από τον προηγούμενο Απρίλιο. Νομικά είναι μια απολύτως αντισυνταγματική παράβαση, να τιμωρείται άλλο νομικό πρόσωπο από αυτό που τιμωρήθηκε”.

Για το αν υπάρχει ήδη απόφαση: “Αν υπάρξει απόφαση της Γ Εθνικής, τότε θα την προσβάλουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει απόφαση αλλά εμείς θα την προκαλέσουμε για να προσφύγουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Αυτή η απόφαση αντιστρατεύεται στο ανώτατο όργανο της ΕΠΟ που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτή η απόφαση μας επιστρέφει στον μεσαίωνα. Δεν είναι δυνατόν να εκτίονται ποινές από άλλο νομικό πρόσωπο. Πρέπει να υποβληθεί μήνυση για παράβαση καθήκοντος”.

Για την υπόθεση της εκκαθάρισης: “Όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε να γίνει. Είχαμε προβλέψει και είχαμε πει ότι όταν μια ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στις επαγγελματικές κατηγορίες τότε τίθεται σε εκκαθάριση. Αυτό ακριβώς έγινε. Η Γ.Σ. πήρε μια απόφαση γιατί κάποιες μετοχές δεν είχαν πιστοποιηθεί από την Ε.Ε.Α. Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ξεκινήσει και πρέπει να ορίσουμε τους εκκαθαριστές. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε ορίσει την ημερομηνία της Γ.Σ.”.

Για την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ Ερασιτέχνη και Διοικούσας Επιτροπής: “Έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές και πιστεύω ότι σήμερα θα κλείσει το θέμα. Υπάρχει συμβούλιο όπου θα συζητηθεί αυτή η υπόθεση και θεωρώ πως θα υπάρξει ένα οριστικό τέλος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook