“Ο Νιόπλιας είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον ΟΦΗ”

Ο Πέτρος Μαρινάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 πλέκοντας το εγκώμιο του Νίκου Νιόπλια ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του να επιστρέψει στους πάγκους αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία των Ασιτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την επιστροφή του στους πάγκους: “Η ζωή συνεχίζεται, κοιτάζουμε μπροστά και ξεκινάς άλλη σταδιοδρομία. Πέρασα 3 χρόνια στον ΟΦΗ ως γενικός αρχηγός και τώρα επιστρέφω στους πάγκους με την ομάδα των Ασιτών”.

Για την επιλογή του να πάει στις Ασίτες: “Σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Κώστα Μπουμάκη. Ένας βέρος Ομιλίτης και δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε πολύ. Είναι κάτι που μου αρέσει αρκετά και νομίζω ότι αυτήν την στιγμή, μαζί με όσα έχω ζήσει, έχω ωριμάσει και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα του προπονητή”.

Για το τι νοοτροπία θέλει να περάσει στους παίκτες: “Όταν υπάρχει μια σωστή οργάνωση, δεν λείπει κάτι από τους ποδοσφαιριστές – όλα αυτά είναι στοιχεία που σε κάνουν να είσαι θετικός σε αυτήν την προοπτική. Αυτό που σκέφτομαι είναι να δουλέψουμε όπως πρέπει στα εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να πετύχουμε τον στόχο της ομάδας που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει να καταλάβουμε το που βρισκόμαστε και το τι απαιτήσεις υπάρχουν. Δεν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά με ερασιτέχνες και πρέπει να τους δώσουμε ότι μπορούμε ώστε να πάρουμε στην συνέχεια το καλύτερο από αυτά τα παιδιά”.

Για το ταξίδι του στην Ιταλία: “Στην Ιταλία βρέθηκα για δύο εβδομάδες όπου βρέθηκα στο Μπάρι, την Πίζα και το Λιβόρνο. Έζησα διαφορετικές παραστάσεις, είδα πως δουλεύουν και μαθαίνεις διαφορετικά πράγματα. Όσο και να νομίζεις ότι τα γνωρίζεις όλα, πάντα μαθαίνεις. Όταν βλέπεις πως δουλεύουν στο εξωτερικό, αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα δουλειάς. Σίγουρα, παίζει σημαντικό ρόλο η νοοτροπία της κάθε χώρας και πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις απαιτήσεις της δουλειάς”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: “Ο Νίκος Νιόπλιας αυτό που κάνει, ξέρει να το κάνει πολύ σωστά και είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο όπως είναι εκείνος. Δουλεύει και δίνει πράγματα στον ΟΦΗ, όπως τα έδωσε ως ποδοσφαιριστής, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο και ως προπονητής. Πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον ΟΦΗ”.

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει το καθήκον του και να πάρει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Όπως στην ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, έτσι και ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει το απόλυτο για να μπορεί να ελπίζει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος”.

Για τις κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο: “Γνωρίζω πολύ καλά το πως δουλεύει ο Νίκος Νιόπλιας. Έχω πει στο παρελθόν ότι οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες. Τώρα, ο ΟΦΗ έχει και τα δύο και αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω ότι θα κόψει πρώτος το νήμα”.

Για τους Ηλία Κώτσιο, Κώστα Κιάσσο: “Αυτά τα δύο παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί παρά την ηλικία τους μπορούν να παίζουν και όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά να δίνουν και τον καλύτερο εαυτό τους. Όμως το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να τους βλέπουν, να τους ακούν και το τι κάνουν ώστε να το κανουν και εκείνοι στο μέλλον. Και θα πω και εγώ μια προσωπική εμπειρία, όταν ήμουν νέος ποδοσφαιριστής και έπαιζα μαζί με τον Αλεσάντρο Ίσις προσπαθούσα να παίρνω από εκείνον ότι μπορούσα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook