Κάλαϊτζιτς: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου όσα έζησα με τον ΟΦΗ»

Ο πρώην άσος του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 από το Βελιγράδι και μίλησε για την ομάδα της καρδιάς του σχολιάζοντας την φετινή πορεία της και εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα πάρει την άνοδο.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φίλων του ΟΦΗ, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς τόνισε ότι όποτε έχει χρόνο βλέπει την ομάδα και ενημερώνεται για την πορεία της στην Γ Εθνική: «Παρακολουθώ την ομάδα, τώρα βλέπω ότι πάει καλά και σίγουρα εύχομαι του χρόνου να είναι στην μεγαλύτερη κατηγορία. Διαβάζω συνέχεια και ενημερώνομαι για τον ΟΦΗ. Όποτε μπορώ παρακολουθώ τα παιχνίδια του ΟΦΗ, μέσω ίντερνετ. Είδα στην αρχή ότι ήταν μια δύσκολη εποχή για τον ΟΦΗ γιατί έπεσε στην Γ Εθνική και σίγουρα ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα για την ομάδα. Τώρα έγιναν σωστά βήματα και πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Τώρα πατάει καλά στο γήπεδο, έχει έναν έμπειρο προπονητή και στο τελευταίο παιχνίδι είδα μια ομάδα με παίκτες Σούπερ Λιγκ. Με αυτά που βλέπω, πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα φτάσει στην πρώτη θέση».

Ο Σέρβος αμυντικός μέσος αναφέρθηκε και στις στιγμές που πέρασε με την φανέλα του ΟΦΗ ξεχωρίζοντας τα πλέι – οφ του Αυγούστου του 2011.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στον Athletic Radio 104,2

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ στην φετινή σαιζόν: «Ο ΟΦΗ έχει όνομα, είναι ιστορική ομάδα και όλοι πίστευαν ότι θα ανέβαινε εύκολα όμως δεν είναι έτσι γιατί δεν είναι εύκολη κατηγορία. Όμως μέσα σε δύο μήνες δεν είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι ξεκινώντας από το μηδέν. Αυτό που έλειπε, η ομάδα το έχει τώρα».

Για το αν η ομάδα θα πάρει την άνοδο: «Σίγουρα όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ. Όλη η πίεση είναι στον Φωστήρα, ειδικά τώρα που η ομάδα πατάει καλά. Τώρα η ομάδα έχει ποιότητα, πολύ καλό προπονητή και σίγουρα θα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο κόσμος θα βοηθήσει την ομάδα, όπως ήδη κάνει».

Για τα 5 χρόνια που πέρασε στον ΟΦΗ: «Έπαιξα σε μια ιστορική ομάδα με απίστευτο κόσμο. Ήταν γιορτή για κάθε παιχνίδι όλα όσα ζούσαμε. Δεν μπορώ να περιγράψω όλα όσα έζησα με τον ΟΦΗ, είχα προτάσεις και άλλες ομάδες αλλά πάντα τους έλεγα όχι γιατί δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Όλα τα προβλήματα που πέρασαμε μας ένωσαν με τον ΟΦΗ και με έκαναν να δεθώ πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δυσκολίες που είχαμε, αυτό που ένιωθα με τον ΟΦΗ και με τον κόσμο είναι κάτι που δεν περιγράφεται».

Για το ότι τελείωσε την καριέρα του στον ΟΦΗ: «Αυτό το ήθελα, ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΟΦΗ. Σίγουρα δεν ήθελα με τέτοιον τρόπο. Αυτά συμβαίνουν, δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να συμβεί ελάχιστες φορές. Να είσαι σε μια ομάδα και να συμβεί αυτή η τραγωδία».

Για την απόφαση του να γίνει προπονητής: «Οι ποδοσφαιριστές περνούν καλά, τελειώνει η καριέρα τους και όλοι έχουν να θυμούνται τα καλά πράγματα. Από τότε που ήμουν στον ΟΦΗ, έλεγα ότι ήθελα να ακολουθήσω την καριέρα του προπονητή. Πλέον, βρίσκομαι στον πάγκο ομάδας πρώτης κατηγορίας της Σερβίας ως συνεργάτης του πρώτου προπονητή. Μέχρι τώρα παίρνω εμπειρίες, σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό».

Για το αν θα δούλευε στην Ελλάδα: «Στην Σερβία είναι λίγο δύσκολη η ζωή και το ποδόσφαιρο. Σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα, ήθελα να πάρω εμπειρίες ως προπονητής και αν μπορέσω και σύντομα, γιατί όχι; »

Για την σχέση του με τον κόσμο του ΟΦΗ: «Από την πρώτη ημέρα είχα πολύ καλές σχέσεις με τον κόσμο του ΟΦΗ. Είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας σε κάθε παιχνίδι και εύχομαι στον κόσμο να βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα και στην συνέχεια πιο δυνατά ώστε να την βοηθήσουν τον στόχο της».

Για τις στιγμές δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Θυμάμαι τα πλέι οφ μέσα στον Ιούλιο με όλες τις δυσκολίες. Όταν παίζαμε 14 – 15 παίκτες  έξι αγώνες μέσα σε 10 ημέρες. Αυτό θα μου μείνει για πάντα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook