Τσιφούτης: “Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Μίστερ”

Ο Γιώργος Τσιφούτης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το σπουδαίο παιχνίδι της 20ης Νοεμβρίου προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ σχολιάζοντας και τον φετινό ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τσιφούτης στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι της 20ης Νοεμβρίου: «Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Ίσως, ήταν μια σπίθα για να το ζήσουμε ξανά και ευχαριστούμε τον Ηλία Πουρσανίδη που ανέλαβε αυτήν πρωτοβουλία. Νιώθουμε την ανάγκη για να ευχαριστήσουμε τον «Μίστερ» αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι η τιμή που μας κάνουν να συμμετάσχουν τόσο μεγάλες προσωπικότητες. Είναι η ψυχική ανάταση ενός προπονητή που ανέδειξε τόσους παίκτες και που εγώ μπορεί να φόρεσα την φανέλα του ΟΦΗ για δύο μόλις χρόνια όμως εκεί πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια».

Για την παρουσία του μεγαλύτερου μέρους της ιστορίας του ΟΦΗ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το πιο ένδοξο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι εκεί. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή την τιμή στον Ολλανδό δεν την κάνει κανένας φορέας αλλά οι ίδιοι οι παίκτες του. Είναι μεγάλη υπόθεση να σε τιμούν οι ποδοσφαιριστές σου και δεν μιλάμε για έναν και δύο. Αυτό που αξίζει να πω είναι ότι έρχονται άνθρωποι που δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ μαζί του και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και για εμάς που θα συμμετάσχουμε αλλά και για όλους όσους θα βρεθούν στο γήπεδο. Έρχονται για να τιμήσουν τον μακροβιότερο προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ: «Εγώ είμαι γέννημα – θρέμμα Σερραίος αλλά πριν έρθω ακόμα στον ΟΦΗ, όλοι θαυμάζαμε αυτήν την ομάδα. Ο ΟΦΗ έβγαζε ένα συναίσθημα που δεν πιστεύω ότι υπήρχε άνθρωπος που μισούσε αυτήν την ομάδα. Βέβαια, είχαμε μια άριστη λειτουργία, μια τέλεια διοίκηση, είχαμε τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη που ήταν ταπεινός άνθρωπος και δεν εμφανιζόταν καν».

Για το συνολικό μήνυμα στήριξης προς τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Είναι στενάχωρο που γίνεται η εκδήλωση και ο Γκέραρντ δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της υγείας του. Όμως, όπως μας βοηθούσε εκείνος να κερδίζουμε τα παιχνίδια έτσι και εμείς θα στείλουμε το μήνυμα ότι οι ποδοσφαιριστές δεν ξεχνούν αυτά που τους προσφέρουν οι ομάδες και οι προπονητές τους. Ελπίζω να βοηθήσουμε ψυχολογικά τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία μιας ομάδας και που βοήθησε να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό: «Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες όμως νομίζω ότι οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν από την ίδια βάση. Ο Πανσερραϊκός καθυστέρησε την προετοιμασία του ενώ ο ΟΦΗ προετοιμάστηκε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε μια καλή στελέχωση από πλευράς του έμψυχου δυναμικού, οι παίκτες του φαινόταν ότι ήταν μια ταχύτητα πάνω από τον Πανσερραϊκό. Ο ΟΦΗ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, έχει βάθος στο ρόστερ και έπαιξε για να πάρει το αποτέλεσμα και αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει να έχει η ομάδα. Νομίζω ότι δεν αγωνίστηκε πάνω από το 70% των πραγματικών του δυνατοτήτων».

Για τις διαφορές των δύο κατηγοριών: «Άλλο η Σούπερ Λιγκ και άλλο η Φούτμπολ Λιγκ. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα βρεθεί μπροστά σου».

Για την παρουσία του Νίκου Παπαδόπουλου:«Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μην προσβάλει την εικόνα του ΟΦΗ. Άλλα τα δεδομένα, τότε τα είχαμε όλα λυμένα όμως έχει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα προκειμένου να μην αλλοιωθεί το DNA του ΟΦΗ. Το ποδόσφαιρο είναι φτωχό χωρίς ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Πανσερραϊκός ή και η Δόξα Δράμας».

«Πέρασα δύο χρόνια στον ΟΦΗ και το μόνο που δεν φοβήθηκα ήταν ο αντίπαλος. Ο ΟΦΗ δεν ήταν καλύτερη ομάδα ούτε από την Σλάβια Πράγας, ούτε από την Ατλέτικο όμως μπαίναμε μέσα στο γήπεδο και δεν νιώθαμε φόβο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάνω την ίδια ερώτηση. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι δύο ημέρες μετά δεν μπορούσα να ακούσω από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που πριν από το παιχνίδι μας έγραφε χαρτάκια στο ξενοδοχείο για το τι πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook