Τζουγκάνοβιτς για Κοέλιο: «Μπαλαδόρος, θα κάνει την διαφορά στον ΟΦΗ»

Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη για τον Ζοσέ Κοέλιο ενώ η αναφορά του στον Ευγένιο Γκέραρντ προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς στον Athletic Radio 104,2

Για την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ: “Ο “Μίστερ” ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια, ήταν μεγάλος προπονητής και μεγάλος δάσκαλος για όλους μας. Η απώλεια του είναι πολύ μεγάλη, από την μια πλευρά το περιμέναμε γιατί το γνωρίζαμε ότι δεν ήταν καλά και όταν το πληροφορηθήκαμε ήταν μια δύσκολη ημέρα για εμάς. Έφυγε ένας μεγάλος προπονητής και ένα φοβερό άτομο που τον αγαπούσαμε όλοι μας. Δυστυχώς η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα μας”.

Για το φιλικό που έγινε τον προηγούμενο Νοέμβρη: “Πραγματικά ήταν ένα φοβερό συναίσθημα. Όταν μιλούσαμε μετά το παιχνίδι, μιλούσαμε σαν να μην ε΄χιαμε φύγει ποτέ από το Ηράκλειο. Γυρίσαμε πίσω και δεν θέλαμε να τελειώσει αυτή η στιγμή. Πραγματικά, τα συναισθήματα που είχαμε και που ζήσαμε ήταν κάτι μοναδικό και τα έζησαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο. Αυτή η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας, μας έχει δώσει ο ποδοσφαιρικός μας πατέρας είναι μια φλόγα που παραμένει. Με τον Γκέραρντ ήταν αυτό που μας είχε δέσει και αυτό που νιώθουμε μεταξύ μας είναι ένας τεράστιος σεβασμός και μια μεγάλη αγάπη που θα παραμείνει μέχρι το τέλος”.

Για τον Ζοσέ Κοέλιο: “Τον αντιμετώπισα δύο φορές στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Ο Κοέλιο είχε παίξει και στα δύο παιχνίδια και τον γνωρίζω πολύ καλά. Ένας προπονητής όταν κάνει ανάλυση και σκάουτινγκ, πάντα κοιτάζει τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων του. Από την στιγμή που ο Κοέλιο ήταν βασικός στην Περσέλα είχα αναλύσει το παιχνίδι του. Είναι ένας πολύ καλός τεχνιτής, ζητάει την μπάλα, ξέρει να παίζει και όπως λέμε είναι από την σχολή των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών που είναι πολύ καλοί τεχνίτες. Είναι επιθετικός μέσος, ξέρει να φτιάξει το παιχνίδι, έχει ποδοσφαιρικό μυαλό. Γνωρίζει να δώσει την κάθετη και την τελική πάσα. Είναι πολύ επικίνδυνος στις στημένες φάσεις και είναι παίκτης που θα κάνει την διαφορά και μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ. Στην Ινδονησία δεν έπαιζε τόσο ως δεκάρι αλλά είναι παίκτης που σε αυτήν την θέση μπορεί να δώσει περισσότερα”.

Για το που μπορεί να παίξει ο Κοέλιο: “Εξαρτάται από το τι θέλει να πάρει ο προπονητής, δεν γνωρίζω που θέλει να τον χρησιμοποιήσει ο Νίκος. Πιστεύω ότι με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ, να κάνει το παιχνίδι του πιο ωραίο και πιο όμορφο. Μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο εκεί που πονάει. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά και είναι κλασσικός μπαλαδόρος”.

Για το γεγονός ότι δεν σκοράρει: “Δεν βάζει πολλά γκολ, είναι παίκτης όμως που δίνει πολλά γκολ. Είναι παίκτης που “κοντρολάρει” το παιχνίδι, είναι έμπειρος και μπορεί να κάνει ότι χρειάζεται ο προπονητής. Αν θες να ηρεμήσεις το παιχνίδι, θα στο ηρεμήσει, αν θες να παίξεις γρήγορα, θα παίξει γρήγορα. Είναι έμπειρος, διαθέτει μυαλό και θα βοηθήσει τον ΟΦΗ”.

Για το αν παρακολουθεί τον ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια: “Παρακολουθώ τον ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν την στιγμή ξέρω ότι είναι δύσκολα με όσα συνέβησαν. Και βέβαια για το Νίκο, τον φίλο μας που έχει περάσει πολύ δύσκολες ημέρες όμως είναι ένας τρομερός χαρακτήρας και μπορεί να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει να πάει και ο ΟΦΗ να παίξει ξανά στην Σούπερ Λιγκ. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας που αγαπάμε την ομάδα. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν ανθρώποι που αγαπούν την ομάδα και θα την βοηθήσουν. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα τον βοηθήσουν για να πάει εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Ο κόσμος του ΟΦΗ, όπως ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, πρέπει να σταθεί στο πλευρό της. Να είναι πάντα κοντά στην ομάδα”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: “Δεν το έχω δει πουθενά αλλού στο ποδόσφαιρο παρά μόνο στον ΟΦΗ, να τον αγαπάει ο κόσμος τόσο πολύ. Είμαι μακρυά αλλά και είμαι κοντά στον ΟΦΗ. Λατρεύω τον κόσμο του ΟΦΗ, αυτή η ενέργεια που έχουμε δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Όταν μιλάμε για αυτό το πράγμα, είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια το τι νιώθω. Είναι τεράστια η αγάπη που έχω για τον κόσμο, αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Πάντα έλεγα ότι είμαι μισός Έλληνας και μισός Μαυροβούνιος. Την αγάπη που έζησα στην Κρήτη, δεν την έζησα πουθενά στον κόσμο. Όπου και αν έζησα, αντιμετώπισα αγάπη και σεβασμό όμως την αγάπη που πήρα στον ΟΦΗ δεν την πήρα πουθενά. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω”.

Για το τι κάνει αυτήν την περίοδο: “Αυτήν την στιγμή ξεκουράζομαι γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν μακρυά από την οικογένεια μου. Τώρα είμαι δίπλα στα παιδιά μου που μεγαλώνουν, θέλω να γουστάρω και να ξεκουραστώ κάποια στιγμή. Είχα αρκετές προτάσεις αυτούς τους τέσσερις μήνες αλλά δεν ήθελα να δουλέψω. Είχα κάποιες προτάσεις που δεν με ενέπνεαν. Δεν ήθελα να πάρω μια δουλειά που να μην αξίζει και να μην μπορεί να μου δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν ήθελα να δουλεύω για να πω ότι δουλεύω”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook