«Μίλησε η καρδιά και η ψυχή αυτής της ομάδας»

Ο Κώστας Χανιωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ «στάζοντας μέλι» για το κλίμα που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το Νίκο Παπαδόπουλο. Τι είπε για τον Γιώργο Στρέζο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Χανιωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Κάποια στιγμή, ίσως, όλοι προβληματιστήκαμε και απογοητευτήκαμε. Όμως μίλησε η καρδιά και η ψυχή αυτής της ομάδας όπως μίλησε η καρδιά και η ψυχή των παιδιών που την απαρτίζουν ώστε να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι 99% έχει επιτευχθεί ο στόχος. Ξεκίνησε δύσκολα, πέρασε μέσα από «Συμπληγάδες» όμως πιστεύω ότι τα παιδιά και με πρωτεργάτη τον φίλο μου το Νίκο τον Παπαδόπουλο, τα κατάφερε και δικαίως».

Για το ότι κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Αν βγάλουμε έξω τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, όσο περνούσε ο καιρός τόσο καλύτερος γινόταν. Αγωνιστική με αγωνιστική η ομάδα εμφανιζόταν καλύτερη. Για αυτόν τον λόγο, αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ είναι πρώτος. Κυκλοφορούσε σωστά, είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα και λέω ότι είναι πρώτος δικαίως γιατί παίζει πολύ καλά και κερδίζει τα παιχνίδια όχι τόσο με την εύνοια της τύχης αλλά με τις δικές του ικανότητες».

Για το οικογενειακό κλίμα που δείχνει ότι υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και όταν αυτά είναι καλά, αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα και που πήγε κάποια στιγμή να διαλυθεί, αυτό που την κράτησε ήταν η δουλειά που είχε γίνει στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι βασικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Νίκου που έχει ζήσει τον ΟΦΗ στις καλές του στιγμές και εκεί βγαίνει και ένας εγωισμός ότι περάσαμε πολλά, ζήσαμε μεγάλες στιγμές και όλα τα συναισθήματα τα πέρασε στα παιδιά».

Για την στήριξη του κόσμου: «Όλοι έβλεπαν ότι ο κόσμος ήταν γύρω και μπορούσε να στηρίξει την ομάδα. Είναι μια αλυσίδα που αν δεν σπάσει, φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα».

Για τις 12 συνεχόμενες νίκες: «Μπορεί να σε ξινίζει όταν δεν παρακολουθείς το πρωτάθλημα. Αυτός που παρακολουθεί το πρωτάθλημα, βλέπει ότι αυτό έρχεται φυσιολογικά γιατί παίζεις καλά, οργανωμένο ποδόσφαιρο, με στόχο και με τρόπο που διαβάζεις το παιχνίδι».

Για τον Γιώργο Στρέζο: «Για ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και δεν δέχονται εύκολα φάσεις, χρειάζονται έναν τερματοφύλακα που θα είναι εκεί. Έχει κάνει πολύ καλή χρονιά, διαθέτει καλά στοιχεία. Είναι από τους παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετική σεζόν».

Για το ότι ο ΟΦΗ πρέπει να δώσει βάρος στα τμήματα υποδομής: «Αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Μια ομάδα πρέπει να στηρίζεται στις ακαδημίες της. Αντιλαμβάνομαι ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα αλλά θα άξιζε ένα μέρος του μπάτζετ, ας μην πάρεις έναν παίκτη και να τα δώσεις στις ακαδημίες. Είναι κάτι που θα σου αποδώσει στο μέλλον. Δεν μπορεί μια ομάδα να προχωρήσει χωρίς να έχει ακαδημίες».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook