Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης στο athleticradio.gr: “Πρέπει να μπει τάξη στον αθλητισμό”

Για τους αγώνες μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πλατανιά, για τα κρούσματα βίας στον αθλητισμό αλλά και για την αναδιάρθρωση μίλησε στο athleticradio.gr ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός πρέπει να βρει τον δρόμο του και αυτό θα γίνει αμέσως μετά την αλλαγή κυβέρνησης και την ανάληψη ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε μιλώντας στο athelticradio.gr ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού την περίοδο 1989 – 1993 επί κυβερνήσεως Τζανετάκη και Μητσοτάκη και επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Speedbet: Τοποθέτηση επιλογής σε μόλις 2″

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον αγώνα της Κυριακής με την ώρα του αγώνα να συμβαδίζει με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Για τους αγώνες μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πλατανιά:

“Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Εύχομαι ο καλύτερος να είναι αυτός που θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αλλά και αυτός ο οποίος δεν θα τα καταφέρει θα πρέπει να έχει το μέλλον μπροστά του στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας  και του συγκρητισμού. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλό αγώνα”.

Για την παράλληλη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αγώνα του Πλατανιά και του ΟΦΗ.

“Περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία το παιχνίδι αν και θεωρώ ότι η ημερομηνία για το παιχνίδι της Κυριακής θα έπρεπε να αποφευχθεί αφού την ίδια ημέρα και ώρα υπάρχει η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο παλιό λιμάνι των Χανίων”.

Για τα κρούσματα βίας στον αθλητισμό:

“Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη αυτών που διοικούν τον αθλητισμό τα αρνητικά φαινόμενα στον αθλητισμό όπως είναι η βία έχουν ξεφύγει. Εύχομαι και πιστεύω ότι η πολιτική αλλαγή θα προκαλέσει και αλλαγή της νοοτροπίας στον χώρο του αθλητισμού. Αναζητούμε εκείνη την εποχή που ξεκινούσαμε με τις οικογένειες μας και πηγαίναμε και απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο στα γήπεδα”.

Για την αναδιάρθρωση:

“Πιστεύω ένα από τα αίτια που δημιουργούν άσχημες συνθήκες του αθλητισμού είναι το μη ξεκαθάρισμα “των κανόνων του παιχνιδιού” εγκαίρως. Δεν μπορείς με άλλες προϋποθέσεις να ξεκινάς με άλλες να συνεχίζεις και άλλες να τελειώνεις”.

Τέλος μίλησε και για την Άρση Βαρών και την ευκαιρία για ανάπτυξη του αθλητισμού:

“Βρέθηκα για 28 χρόνια στην παγκόσμια ομοσπονδία. Ήμουν κατά κάποιο τρόπο “εκ μεταγραφής” αφού το άθλημα με το οποίο ασχολήθηκα ως αθλητής ήταν ο στίβος. Εύχομαι και πιστεύω ότι το άθλημα της Άρσης Βαρών θα μπορέσει σιγά σιγά να ξανά βρει το βηματισμό του αφού βεβαίως υπάρξουν οι προϋποθέσεις, προϋποθέσεις που πιστεύω ότι πρέπει να συνοδεύουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook