“Υπομονή”: Η λέξη “κλειδί” για τον ΟΦΗ

Πολλά και ενδιαφέροντα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Γιώργου Σίμου, όμως εμείς θα σταθούμε σε μία ατάκα του νεαρού προπονητή που είναι όλο το… ζουμί και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, γιατί μιλάμε για μία ομάδα του μεγέθους του ΟΦΗ.

Το… παζλ  ΟΦΗ της σεζόν 2119-20 έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 80-90%, όπως τόνισε ο Γιώργος Σίμος κατά την διάρκεια της παρουσίασής του.

Σε αυτή ειπώθηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα, όμως δεν γίναμε και πολύ… σοφότεροι αφού η “μυστικοπάθεια” είναι δεδομένη και οι ειδήσεις, ειδικά στα μεταγραφικά, βγαίνουν με το… τσιγγέλι.

Εμείς θα σταθούμε σε μία ατάκα του νεαρού προπονητή που έχει σημασία και χρήζει ανάλυσης και ειπώθηκε προς το τέλος της παρουσίασης.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

“Σε αυτήν την ομάδα, η λέξη υπομονή έχει πολύ μεγάλη σημασία και προπονητικά ισχύει το ίδιο”.

Η έννοια  βέβαια της υπομονής είναι σχετική. Και ειδικά στην χώρα μας για τους προπονητές η ανοχή είναι μηδαμινή. Στο ΟΦΗ της νέας εποχής έχουν δείξει οτι θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στο… ρεύμα. 

Όμως, χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογούμε, αν το ξεκίνημα με τα τρία εκτός έδρας ματς σε τέσσερα ματς δεν είναι καλό ή γενικά το… ρίσκο της επιλογής Σίμου δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, ο κόσμος θα δείξει την απαιτούμενη υπομονή, καθώς θέλει αποτελέσματα εδώ και τώρα;

Το μέγεθος του ΟΦΗ είναι τέτοιο, που ναι μεν θα πρέπει να βλέπει μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Γιατί μπορεί να έλεγαν πέρυσι οτι αν έπεφτε η ομάδα δεν θα γινόταν και τίποτα, αλλά αλήθεια η αντίδραση του κόσμου, που είναι διαχρονικά το δυνατό χαρτί της ομάδας, ποια θα ήταν αν δεν ερχόταν ο από μηχανής… Ναμπί στο 95΄του ματς με τον Πλατανιά;

Ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ και σε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, έννοια της Υπομονής είναι σαν το… λάστιχο. Για τον ΟΦΗ όμως της εποχής Μπούση είναι η λέξη “κλειδί”.

Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας αρκεστούμε στο:  “Κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός”. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook