Ο Βέλιτς στον Αthletic Radio 104.2: “Εφόσον συνεχίσει έτσι ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα”

Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον φετινό ΟΦΗ συνιστώντας παράλληλα υπομονή και σύνεση ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

“Ο ΟΦΗ μου άρεσε πολύ κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίζει με έναν σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού. Είχε ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι, μεταβιβάζει γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Κάνει εναλλαγή των κοντινών μεταβιβάσεων με πιο μεγάλες πάσες στον κενό χώρο. Αυτό αντιμετωπίζεται δύσκολα από τον αντίπαλο. Εύχομαι να μην είναι μια παρένθεση και αν συνεχίσει αυτό το στυλ τότε μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα” ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάσμινγκο Βέλιτς μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Σίμου αλλά και του πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη στο ποδοσφαιρικό τμήμα τόνισε: Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα εύκολο και όλα θέλουν κόπο, προσπάθεια. Το σημαντικό στην περίπτωση του Γιώργου Σίμου είναι να υπάρχει γνώση, τεχνική κατάρτιση, ετοιμότητα προκειμένου να αναλάβει ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ όπως αυτό του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ 1. Για να επιλεγεί από τους ανθρώπους του ΟΦΗ, είναι θέμα προσωπικότητας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ίδιων των παικτών του ακόμα και αυτή δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται με ποδοσφαιρική γνώση. Γύρω του έχει ανθρώπους που μπορούν να σταθούν δίπλα του”.

O Βόσνιος τεχνικός που επέστρεψε ξανά στην Κρήτη για λογαριασμό της Επισκοπής έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Σαμαρά λέγοντας πως “έχουμε μιλήσει, έστω λίγο με τον Γιάννη. Γνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του και το πως σκέφτεται τα πράγματα για το ποδόσφαιρο. Ήμουν σίγουρος ότι ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο ή και πολύ καλύτερα από πέρυσι. Είναι ο άνθρωπος που ηγείται του ποδοσφαιρικού τμήματος και έχει δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο και σημαντικό”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει ανακάμψει και πλέον είναι στον δρόμο της επιστροφής του στους ισχυρούς του ελληνικού πρωταθλήματος ο Γιάσμινγκο Βέλιτς υπογράμμισε πωςο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, ακόμα και αυτές έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στον ελληνικό χώρο που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ευτυχώς στον ΟΦΗ η περίοδος κάμψης δεν ήταν τόσο μεγάλη όπως ο ΠΑΟ που περνάει μια 10ετια κάμψης. Είχε κάμψη αλλά και την πτώση του που σίγουρα για έναν φίλαθλο που αγαπάει τα 2-3 χρόνια είναι πάρα πολλά όμως όπως είπα. Ο ΟΦΗ αυτήν την στιγμή φαίνεται πως σχετικά, γρήγορα, ξεπέρασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Ο ΟΦΗ έχει μια ιδιοκτησία που όλα λειτουργούν οικονομικά, ο ΟΦΗ είχε πάντα εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, ο κόσμος στο πλευρό του που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πορείας του. Ο ΟΦΗ ενώνει τις συνθήκες για να επανέλθει στο μεγαλείο του”.

Για το αν μπορεί ο ΟΦΗ είναι σε θέση να κυνηγήσει την διάκριση από φέτος απάντησε λέγοντας ότισε αυτές τις περιπτώσεις, όλα πρέπει να γίνονται μελετημένα και βήμα – βήμα. Ενδεχομένως και ο ΟΦΗ δεν είχε καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν να καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ και γιατί όχι να μην κάνει μια καλή πορεία και να επιστρέψουν οι διακρίσεις. Τα επόμενα βήμα είναι να κοιτάζει και την Ευρώπη αλλά σε αυτήν την φάση νομίζω ότι σημαντικό είναι να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία”.

Για τον Δημήτρη ΜάνοΤον είχα δει σε ένα πεντάλεπτο, στο μοναδικό παιχνίδι που είχε παίξει με την Βέροια και κατά τύχη είχα δει τα στιγμιότυπα. Επέμενα πολύ να έρθει στον Εργοτέλη, είδα κάποια στοιχεία που ήταν χρήσιμα και τα οποία είχα στο μυαλό μου τότε για την ομάδα. Αισθάνομαι πως είναι μια αποκάλυψη μου αυτός ο παίκτης και χαίρομαι για την εξέλιξη του. Όπως νιώθω πολύ καλά για την εξέλιξη πολλών παικτών που ήταν στον Εργοτέλη, χωρίς να πω τώρα ονόματα είναι σχεδόν μια 11αδα”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι επέστρεψε στον ΟΦΗ και με το… “καλημέρα” πέτυχε δύο γκολ, υπογράμμισε ότι:Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και καλό παιδί. Είναι ένας παίκτης που έχει σύγχρονα χαρακτηριστικά για επιθετικό, μπορεί να παίζει μεταξύ γραμμών, έχει καλή ταχύτητα και νομίζω ότι πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο ποδοσφαιριστή και ενδεχομένως δεν του δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες και χάθηκε αυτή η ευκαιρία για τον ίδιο να σταθεί στον Ολυμπιακό. Αλλά βλέπω ότι στον ΟΦΗ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, θα είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια για τον ΟΦΗ, ήδη το έδειξε από τον πρώτο αγώνα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook