27-28-6 2 Aπό το “Μαρτινέγκο” στο… “Μπερναμπέου”

Η φρέσκια καλοκαιρινή στήλη του athleticradio.gr, Summer Vibes, μας γυρίζει στο 1998 όταν άρχισε να… ξεδιπλώνει το ταλέντο του ο Μαχαμαντού Ντιαρά με την φανέλα του ΟΦΗ.

O Αρούνα  Ντιάρα έπαιξε στον ΟΦΗ από τη σεζόν 1997 ως 2000 (ακολούθησαν Νάουσα, Πανελευσινιακός, Πανηλειακός και Καλαμάτα). 

Είναι ο μεγάλος αδελφός του Μαχαμαντού, που έκανε και αυτός το βήμα από το Μάλι προς την Ευρώπη. Εκείνος του… άνοιξε τον δρόμο. Εκείνος τον… έφερε στον ΟΦΗ (τον σύστησε στον Γκέραρντ).

Στις 23 Αυγούστου του 1998 στον αγώνα ΟΦΗ – Εθνικός (3-0), ο Μαχαμαντού Ντιαρά έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία σκόρερ του ΟΦΗ σε επίσημο ματς.

Στο 73ο λεπτό του αγώνα με τον Εθνικό (1η αγωνιστική πρωταθλήματος Α’ Εθνικής), ο Ντιαρά βρήκε τον… δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Γκρίμα, κάνοντας το 3-0 για τον ΟΦΗ, σε ηλικία 17 χρονών, 3 μηνών και 6 ημερών, καθώς γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1981.

Ο Γκέραρντ αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον πιτσιρικά, που κόστισε 15 χιλιάδες δολάρια!

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μέρες μετά, με την πώλησή του στην Φίτεσε, η αξία του ήταν 100 φορές μεγαλύτερη! Και αργότερα ακόμα πιο μεγάλη!

Ο Μαχαμαντού έπαιξε σε 25 ματς (23 Πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου) την σεζόν 1998-99,  σκοράροντας σε τέσσερα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και στο ντεμπούτο του στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Φίτεσε, που την προηγούμενη σεζόν είχε αποκτήσει τον Νίκο Μαχλά, «άρπαξε» τον 17χρονο Αφρικανό! Ένα “μαύρο” διαμάντι, που έφτασε μέχρι την Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε και στις Λιόν, Μονακό και Φούλαμ.

Μία ζωή σαν… παραμύθι! Aπό το “Μαρτινέγκο” στο… “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook