Τσιφούτης στον Αtlhletic: “Ο Διαμαντής είναι γεννημένος νικητής, ζηλεύουν τον ΟΦΗ σε όλη την Ελλάδα”

Ο Γιώργος Τσιφούτης αποτέλεσε τον πρώτο προπονητή του Τόλη Διαμαντή και μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 σκιαγράφησε το προφίλ του 20χρονου στόπερ μιλώντας παράλληλα για τον ΟΦΗ τονίζοντας με νόημα ότι “όλοι προσπαθούν να αντιγράψουν το πρότζεκτ του ΟΦΗ, όλη η Ελλάδα μιλάει για την ομάδα”.

 

Όπως διαβάσατε και χθες το βράδυ, στην συνέντευξη του στον Αthletic Radio 104,2 o παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Τόλη Διαμαντή πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και παράλληλα αναφέρθηκε στην δουλειά που γίνεται στο club.

Aναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τσιφούτης στον Αthletic Radio 104,2

Για τον Τόλη Διαμαντή: “Ήμουν προπονητής του από τα 12 μέχρι τα 16 του χρόνια και όπως γνωρίζετε αυτή η ηλικία είναι η βάση για ένα παιδί ώστε να πάρει πράγματα ποδοσφαιρικά αλλά και σαν άνθρωπος. Φαινόταν από αυτήν την ηλικία πως θα κάνει καριέρα. Από μικρό παιδί είχε μεγάλη διαφορά από τους συνομήλικους του. Ψηλός, γρήγορος, καλό επίπεδο τεχνικής, είχε πάθος και αυτό έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Τότε προσπαθούσα να του δώσω κατεύθυνση για να παίξει ως “8αρι” επειδή διέθετε πολλά προσόντα, φανταστείτε πως ενώ ήταν χαφ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού. Στα 16 του πήγε στον ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία αποφάσισε να τον μετατρέψει σε ένα σύγχρονο και πολύ καλό στόπερ”.

Τι ξεχώριζε από τον Διαμαντή: “Μαζί με τον Διαμαντή είχα παίκτη και τον Τσιμίκα και εκείνη την εποχή ο Τόλης ήταν εκείνος που ξεχώριζε με διαφορά από τον δεύτερο παίκτη. Εκείνη την εποχή ο Τσιμίκας δεν ξεχώριζε όσο ο Τόλης άσχετα ότι στην συνέχεια έγινε ο παίκτης που έγινε. Χαίρομαι ένα παραπάνω που ο Τόλης έρχεται στον ΟΦΗ, στην ομάδα μου. Το παιδί αυτό είναι ένας γεννημένος νικητής, δεν ήθελε να χάνει ποτέ. Για το ύψος που διαθέτει, είναι πολύ γρήγορος, κατεβάζει την μπάλα από την άμυνα και πιστεύω πως έχει βελτιωθεί πολύ και στο αμυντικό κομμάτι. Ο Γκαρσία δεν είναι κάποιος τυχαίος, η εμπιστοσύνη που του έδειξε, η πίστη του σε αυτό το παιδί λέει πολλά. Ο Τόλης είναι ένας παίκτης που του αρέσει να χτίζει την επιθετική προσπάθεια από την άμυνα και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού”.

Για το ότι έρχεται στον ΟΦΗ που πιστεύει στα νέα παιδιά: “Επειδή γνωρίζω όλα τα παιδιά που είναι στον ΟΦΗ, για εμένα δεν είναι απλά φίλοι και πρώην συμπαίκτες, είναι τα αδέρφια μου και η οικογένεια μου, δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι ο Τόλης κάνει την καλύτερη επιλογή. Όλη η Ελλάδα ζηλεύει αυτό που γίνεται στον ΟΦΗ, εσείς μπορεί να μην το καταλαβαίνετε γιατί ζείτε στην Κρήτη αλλά εγώ που είμαι εδώ πάνω βλέπω και ακούω τι λέγεται για την ομάδα. Έχω σχεδόν καθημερινή επαφή με όλα τα παιδιά και αυτό που γίνεται στον ΟΦΗ είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον ΟΦΗ, υπάρχουν αρετές στην ομάδα που τις κράτησαν αυτά τα παιδιά, το είχαν ως παίκτες και το δημιουργούν και τώρα από άλλες θέσεις”.

Για τον ΟΦΗ: “Όλοι προσπαθούν να αντιγράψουν το πρότζεκτ του ΟΦΗ, όλη η Ελλάδα μιλάει για την ομάδα. Ο ΟΦΗ οργανώνεται από παιδιά που είναι στον ΟΦΗ και είναι ΟΦΗ. Ήταν και είναι οι σημαίες του ΟΦΗ, έγραψαν τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας. Με αυτούς τους παίκτες γέμιζε το γήπεδο και τώρα τους βλέπεις να δημιουργούν ένα τόσο ωραίο πρότζεκτ με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζει και το ζηλεύουν σε όλη την Ελλάδα”.

Για το αν πέρασε η μπάλα στο πέναλτι με την Ατλέτικο: “Τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια, δεν είμαι σίγουρος αν πέρασε ολόκληρη την γραμμή (γέλια) αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέτρησε το γκολ. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις όχι μόνο στην ιστορία του ΟΦΗ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια που είναι τώρα. Πάντως, για εμένα ήταν δυσκολότερη η πρόκριση επί της Σλαβία Πράγας. Σαν φιλοσοφία παιχνιδιού η Σλάβια ήταν δυσκολότερος αντίπαλος από την Ατλέτικο και στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν και τυχεροί. Η Σλάβια είχε 8 παίκτες στην 11αδα της εθνικής ομάδας που τρία χρόνια μετά πήγε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook