Μαρινάκης για Μεγιάδο: “Μετά από δύο καταπληκτικά χρόνια έχει δικαίωμα στο ντεφορμάρισμα”

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Πέτρος Μαρινάκης μίλησε για τον φετινό ΟΦΗ, ύψωσε ασπίδα προστασίας πάνω από τον Αργεντινό μέσο και παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα του για το μέλλον του συλλόγου. “Το θεωρώ βέβαιο πως ο ΟΦΗ επιστρέφει στις παλιές καλές εποχές” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για το πως βλέπει τον ΟΦΗ από μακρυά: “Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν και θα το πω και τώρα. Από την στιγμή που υπάρχει ένας άνθρωπος που πληρώνει και στην ομάδα βρίσκονται άνθρωποι σε θέσεις – κλειδιά που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές. Ήδη έχει επιστρέψει, μην ξεχνάτε πως πριν από δύο χρόνια έπαιζε στην Β’ Εθνική και φέτος έπαιξε στην Ευρώπη. Βήμα – βήμα δείχνει την ανοδική του πορεία ως σύλλογος, η υπομονή είναι απαραίτητη από όλους μας προς την ομάδα”.

Για την λέξη “υπομονή”: “Μα αλήθεια για ποια υπομονή λέμε; Δεν χρειάζεται να το λέμε καν ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή. Υπάρχει μια υγιής ομάδα σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορείς να πεις ότι ο ΟΦΗ δεν έχει πετύχει σπουδαία πράγματα μέσα σε δύο χρόνια. Καμία σοβαρή ομάδα δεν έχει την φιλοσοφία του “πληρώνω και φέρνω παιχταράδες για να βγω στην Ευρώπη και να κάνω πορεία. Ξεκινάς από τα χαμηλά και πας στα ψηλά σιγά – σιγά. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο, πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος και να δείξει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Δεν πρέπει να έχει παράπονο που έπαιξε στην Ευρώπη και αποκλείστηκε στο πρώτο παιχνίδι”.

Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ: “Έπαιζε καλά αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα ενώ κόντρα στα Γιάννινα συνέβη το αντίθετο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη. Θα έρθει και το καλό αποτέλεσμα και το κακό παιχνίδι που θα κερδίσεις και ανάποδα θα συμβούν όλα και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου”.

Για τον Μιγκέλ Μεγιάδο: “Ένας παίκτης όπως είναι ο Μεγιάδο που έχει κάνει δύο καταπληκτικές χρονιές έχει δικαίωμα να ντεφορμαριστεί. Άνθρωπος είναι και εκείνος, όχι μηχανή και εμείς που είμαστε εκτός ομάδας δεν τα ξέρουμε όλα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό σε έναν ποδοσφαιριστή”.

Για τον Χουάν Νέιρα και αν μοιάζουν ποδοσφαιρικά: “Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Τώρα αν έχουμε ένα παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, ίσως είναι σύμπτωση. Όμως ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του και ξεχωριστά στοιχεία σαν ποδοσφαιριστής”.

Για την ανανέωση που επιχειρείται στο ρόστερ του ΟΦΗ: “Μου αρέσει που βλέπω στην ομάδα πολλά νέα παιδιά και στο μέλλον θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερα από την Κρήτη. Βέβαια αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Εύχομαι στο μέλλον να δω περισσότερα παιδιά από την Κρήτη”.

Για την φιλοσοφία που διέπει τον ΟΦΗ: “Η φιλοσοφία των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και μέσω αυτών να έρχονται οι νίκες. Δεν αποτελεί αυτοσκοπό η έξοδος στην Ευρώπη, σίγουρα πάντα στόχος είναι δημιουργία καλής ομάδας και να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όμως επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει συνέχεια σε κινήσεις όπως η πώληση του Φιγκεϊρέντο γιατί ανεβαίνει το πρεστίζ του συλλόγου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook