Ο Μπρους Καμάου στο Gentikoule: “Στον ΟΦΗ υπάρχουν οραματιστές”

O Mπρους Καμάου στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ αποκαλύπτει στο Gentikoule το στόρι της μεταγραφής του, τους μεγάλους στόχους που βάζει με τον σύλλογο και παράλληλα για το 4-3-3 που του ταιριάζει απόλυτα.

Το όνομα του 26χρονου Αυστραλού εξτρέμ μπήκε στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ πριν από έναν μήνα όταν, άγνωστος στο ευρύ κοινό, έγινε γνωστό πως έχει συμφωνήσει και έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας.

Ο Μπρους Καμάου για πρώτη φορά στην καριέρα του, κάνει το ταξίδι από την Αυστραλία για την Ευρώπη και όπως τονίζει ο ίδιος πρόκειται για ένα “όνειρο ζωής”. Ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός, μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό ΜΜΕ και αναφέρεται στην μεταγραφή του στον ΟΦΗ, το πως πείσθηκε να πει το “ναι” αφήνοντας την πατρίδα του στα 26 του χρόνια σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ο ΟΦΗ γίνεται η πρώτη ομάδα του Μπρους Καμάου επί ευρωπαϊκού εδάφους και ο ίδιος δεν κρύβει τους υψηλούς στόχους που βάζει έχοντας ως αποκορύφωμα την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2022.

“Ο ΟΦΗ έχει ισχυρό όραμα και εμένα μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι οραματιστές”

Μπρους πως προέκυψε η μεταγραφή σου στον ΟΦΗ;

“Όταν μίλησα με τον κύριο Σαμαρά, μου είπε αρκετά για τον ΟΦΗ, μου ανέλυσε όλο το πλάνο της διοίκησης και της ιδιοκτησίας για τον σύλλογο, το όραμα που υπάρχει για το μέλλον. Αυτός από μόνος του ήταν ένας παράγοντας που με έπεισε να πω το “ναι” και να έρθω στον σύλλογο. Πριν αποφασίσω να αποδεχτώ την πρόταση του ΟΦΗ, έκανα την δική μου έρευνα όλοι μου είπαν τα καλύτερα για τον σύλλογο. Μιλούσα με τον ΟΦΗ, άκουσα τι είχαν να μου πουν, τι θέλουν να πετύχουν και αυτό ταιριάζει με τους δικούς μου στόχους στο ποδόσφαιρο”.

Όταν λες όραμα, πως χαρακτηρίζεται η λέξη “όραμα”;

“Έχουν ένα ισχυρό όραμα για τον ΟΦΗ και το μέλλον του, μπαίνουν υψηλοί στόχοι σε όλα τα επίπεδα. Από την πρώτη στιγμή της καριέρας μου είχα όνειρο να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το club είναι οραματιστές και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Ταιριάζει με τους δικούς μου στόχους. Μου είπαν ότι είναι ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, υπάρχει ένα πρότζεκτ στον ΟΦΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη και εγώ ήθελα και θέλω να είμαι κομμάτι του.

Για ποιον λόγο δεν έφυγες νωρίτερα από την Αυστραλία για την Ευρώπη;

“Μπορούσα να φύγω και τα προηγούμενα χρόνια όπως την περσινή σεζόν όμως ο κορονοϊός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Υπήρχαν προτάσεις και την προηγούμενη σεζόν όμως ήταν δική μου επιλογή να παραμείνω στην Αυστραλία. Όπως είπα και νωρίτερα, πάντα είχα όνειρο να αγωνιστώ στην Ευρώπη και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία και αποφάσισα να το κάνω για τον ΟΦΗ”.

“Με όποιον μίλησα μου είπε την ίδια κουβέντα: Πήγαινε στον ΟΦΗ”

Πάντως προέρχεσαι από την καλύτερη χρονιά της καριέρας σου ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι αριθμοί σου

“Ναι, σίγουρα, η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε τους στόχους της και συμφωνώ πως έκανα την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Πέτυχα αρκετά γκολ, έδωσα πολλές ασίστ όπως το λες και εσύ ήταν μια πολύ καλή σεζόν για εμένα. Δεν ήταν οι προσωπικές μου επιτυχίες αλλά πως πετύχαμε με την ομάδα όλα όσα συνέβησαν την προηγούμενη χρονιά”.

Μιλώντας με τον πρώην προπονητή σου, τον Μιχάλη Βαλκάνη αυτό που τόνισε είναι πως σου ταιριάζει το ελληνικό πρωτάθλημα, συμφωνείς μαζί του;

“Ο κ. Βαλκάνης ήταν προπονητής μου για αρκετά χρόνια, με γνωρίζει πολύ καλά άρα κάτι παραπάνω ξέρει (γέλια). Έκανα και εγώ την έρευνα μου για το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω πως είναι μια λίγκα που μου ταιριάζει και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω με τον ΟΦΗ ένα μεγάλο βήμα”.

Πήρες την γνώμη του κ. Βαλκάνη για να έρθεις στον ΟΦΗ;

“Ναι μίλησα μαζί του όπως και με παίκτες που γνωρίζω και οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Όλοι μου είπαν την ίδια κουβέντα: Να έρθω στον ΟΦΗ και να μην το σκεφτώ καθόλου”.

“Θέλω μέσω του ΟΦΗ να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ”

Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ από τον Μπρους Καμάου;

“Μου αρέσει να σκοράρω και να δίνω ασίστ, παίζω με αυτοπεποίθηση και να βοηθάω την ομάδα μου. Θέλω να κερδίσουμε όσα παιχνίδια γίνεται περισσότερο και να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό βλέπω πως είναι η ιστορία του ΟΦΗ και εμείς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε”.

Παίζεις δεξιά, αριστερά – ο Μπρους Καμάου που του αρέσει να παίζει;

“Δεν έχω πρόβλημα, έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις της επίθεσης. Παίζω στα άκρα της επίθεσης, έχω αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός, την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκα σε πολλά ματς στην θέση “10”. Μπορώ να παίξω παντού, όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου”.

Μια εβδομάδα στον ΟΦΗ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

“Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει ο ΟΦΗ είναι πολύ ανταγωνιστικός για όλους τους ποδοσφαιριστές. Θέλει να παίρνει τον καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να δίνει κίνητρα σε όλους τους παίκτες ώστε να γίνονται καλύτεροι και παράλληλα να ανακαλύπτει τον τρόπο για να δίνουν περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα, ανυπόμονος να ξεκινήσει η σεζόν και να γνωρίσω τους φιλάθλους του ΟΦΗ”.

Τι στόχους βάζεις σε προσωπικό επίπεδο;

“Είναι κάτι που ήθελα πάντα να πετύχω, να φύγω από την Αυστραλία για να αγωνιστώ στην Ευρώπη και είμαι αρκετά ανυπόμονος για να ξεκινήσει η χρονιά. Ελπίζω να κάνω καλή χρονιά και πιστεύω πως αν συνεχίσω να έχω την εικόνα που είχα την προηγούμενη σεζόν τότε θα κληθώ από την Εθνική ομάδα για να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ”.

Ο ΟΦΗ ακολουθεί ένα επιθετικό σύστημα (4-3-3)…

“Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο ΟΦΗ μου ταιριάζει, το 4-3-3 είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται αρκετά στην Αυστραλία και με αυτό αγωνιζόταν και η προηγούμενη ομάδα μου. Οπότε δεν χρειάζομαι χρόνος να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook