Πολύ υψηλό το εμπόδιο για αυτόν τον ΟΦΗ

Η Αλκμαάρ έδειξε την ανωτερότητά της σε όλο το ματς απέναντι στον ΟΦΗ, που δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Σχόλιο Μανώλης Σαρρής | Απόδοση Πάνος Κατσαρός

Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την πολύ ισχυρή και πιο έτοιμη Αλκμαάρ, στο πέμπτο του φιλικό προετοιμασίας στο εξωτερικό, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Η ομάδα κατάφερε να περιορίσει σε ένα σημεία του παιχνιδιού την Ολλανδική ομάδα, η οποία όμως ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-4-2 για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι. Ο Επασί ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα βρέθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βούρος, Σελίμοβιτς, Πασαλίδης, Λυμπεράκης. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν στον άξονα οι Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, στα άκρα οι Καμάου, Φαν Ντάινεν και στην επίθεση οι Σαρδινέρο, Καστάνιος.

Ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά καλά στο ματς, με τρεξίματα και πίεση, όμως στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς, η Αλμκαάρ άνοιξε το σκορ με τον Γκούντμουντσον, μετά από αντεπίθεση. Στη συνέχεια οι Ολλανδοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με τον ΟΦΗ να έχει μία καλή στιγμή με το σουτ του Καμάου λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ο Φαν Ντάινεν δέχθηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα, με πόνο στον αυχένα. Η Αλκμαάρ είχε την ευκαιρία να κάνει 2 τα τέρματά της στο 37’, όμως ο Επασί απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Σουγκαβάρα.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, τον Βούρο δεξιά και τον Λυμπεράκη αριστερά, με τους Γιαννούλη – Πασαλίδη στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Νέιρα, Μπαλογιάννης και Ντε Γκούζμαν, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Σαρδινέρο – Στάρντζεον στα εξτρέμ με τον Καστάνιος στην κορυφή. Στη συνέχεια έγιναν και άλλες αλλαγές, με έναν εκ των παικτών που μπήκαν στο παιχνίδι να είναι ο υπό δοκιμή Γκονζάλες, που έδειξε καλά στοιχεία για ακόμα μία φορά.

Η Αλκμαάρ μπήκε αρκετά καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα στο 58’ με τον Μπέρκουτ, που εκμεταλλεύτηκε μία στιγμή αδράνειας του ΟΦΗ και σκόραρε με κεφαλιά. Η Ολλανδική ομάδα ήταν πολύ απειλητική στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όμως δεν σκόραρε άλλη φορά. Ο ΟΦΗ πίεσε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, έψαξε ένα γκολ, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, με το 2-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος (62′ Μαρινάκης), Λυμπεράκης (62′ Κοροβέσης), Πασαλίδης (75′ Διαμαντής), Σελίμοβιτς (46′ Γιαννούλης), Μεγιάδο (46′ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν (75′ Ουές), Καμάου (46′ Νέιρα), Φαν Ντάινεν (28′ λ.τ. Στάρτζεον- 83′ Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο (62′ Γρίβας), Καστάνιος (62′ Γκονζάλεζ).

Το Gentikoule και το athleticradio.gr σας μετέδοσαν ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook