Τώρα ξεκινάει η πραγματική δουλειά για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε την Ολλανδία με την ήττα από τη Ναϊμέγκεν με 2-0 και πλέον ατην Ελλάδα μπαίνει σε φάση μονταρίσματος και πρεμιέρας

Σχόλιο Μανώλης Σαρρής | Απόδοση Πάνος Κατσαρός

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε αρκετούς παίκτες οι οποίοι δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με την Αλκμαάρ. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σωτηρίου και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Κοροβέσης, Γιαννούλης, Βούρος και Μαρινάκης. Στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τους Νέιρα, Μπαλογιάννη και Ουές, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Νοικοκυράκης αριστερά, Γρίβας δεξιά και ο υπό δοκιμή Γκονζάλες στον κορυφή.

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και σε μία φάση στο 12ο λεπτό η Ναϊμέγκεν κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι ενός παίκτη του ΟΦΗ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούιν και ήταν εύστοχος, «γράφοντας» το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στη συνέχεια, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να πιέσει σε διαστήματα και τη Ναϊμέγκεν να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 35ο λεπτό, όταν ο Μάρκες βρήκε με μία βαθιά μπαλιά τον Οκίτα, ο οποίος όμως δεν ήταν έτοιμος και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο τετ α τετ με τον Σωτηρίου. Ο Γκονζάλες προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ στο 40’, όμως ο Μπράντενχορστ μάζεψε εύκολα, στην πρώτη τελική του ΟΦΗ στο ματς. Το ημίχρονο έληξε με μία εντυπωσιακή απόκρουση του Σωτηρίου, που κράτησε το 1-0 σε μία επικίνδυνη φάση.

Ο προπονητής του ΟΦΗ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Σε σχηματισμό 4-4-2, ο Σωτηρίου παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια με Μαρινάκη, Γιαννούλη, Σελίμοβιτς και Λυμπεράκη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ντε Γκουζμαν – Μπαλογιάννης στον άξονα δεξιά ο Νοικοκυρακης αριστερά ο Σταρτζεον και οι Σαρδινέρο, Καστάνιος αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Η ομάδα είχε μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με το σουτ του Μπαλογιάννη μετά από την πάσα του Στάρντζεον, αλλά η Ναϊμέγκεν ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρκες νίκησε όλους τους παίκτες του ΟΦΗ και με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 52ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να παρουσιάζει μία μέτρια εικόνα και στην «επανάληψη», προσπαθώντας όμως να απειλήσει και να μειώσει το σκορ. Η ομάδα είχε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει από στατικές φάσεις, κυρίως από κόρνερ, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά. Το 2-0 έμεινε έως το φινάλε και ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε την Ολλανδία με ήττα και χωρίς να καταφέρει να κερδίσει σε κάποιο από τα έξι φιλικά προετοιμασίας που έδωσε στο εξωτερικό.

Το Gentikoule και το athleticradio.gr σας μετάεδωσαν ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook