Δείτε το α’ μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Νίκου Νιόπλια στο Gentikoule

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλάει για πρώτη φορά για όλους και για όλα. Για την περσινή σεζόν, αυτήν που έρχεται, τον δικό του ΟΦΗ και όπως χτίστηκε στην Ολλανδία.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Gentikoule κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία. Στο πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξής του, ο έμπειρος τεχνικός μιλάει για το πως θέλει να είναι ο «δικός του» ΟΦΗ, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται για τις μεταγραφές της ομάδας, το ποιους θεωρεί ανταγωνιστές για την εξάδα αλλά και τον Λουκ Καστάνιος.

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Νίκου Νιόπλια στο Gentikoule θα έρθει τη Δευτέρα, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο με όλα όσα είπε στο πρώτο μέρος της .

Τι θέλει ο Νίκος Νιόπλιας από τον δικό του ΟΦΗ

Ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε πως θέλει η ομάδα να μην πέφτει εύκολα, να δουλεύει στο γήπεδο και να έχει στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

«Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να γίνουμε μία ομάδα που δεν θα πέφτει εύκολα. Πρέπει να είμαστε μία ομάδα που θα δουλεύει μέσα στο γήπεδο, θα είναι πιεστική και θα έχει πολλά καλά από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Να είμαστε ομάδα. Είδαμε και στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ποιες ομάδες έφτασαν στον τελικό, ποια το πήρε. Βλέπεις ομάδα η οποία δεν είχε αστέρια, όπως τον Ντελ Πιέρο, τον Τότι, τον Μπάτζιο. Ήταν μία ομάδα “ομάδα”.

Έχει αλλάξει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Αυτό φάνηκε κι εδώ, που παίξαμε με όλες αυτές τις ομάδες. Το έλεγα με τον Γρηγόρη τον Τσινό τις προάλλες, το συζητούσαμε. Παλιά που ερχόμασταν εμείς και παίζαμε με αυτές τις ομάδες, έβλεπες έναν εξτρέμ καλό, έκανε μία ντρίμπλα, έβλεπες ένα “10” καλό. Πλέον είναι όλοι ίδιοι, όλοι σε πιέζουν, σε μαρκάρουν, έχει αλλάξει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτό που ήταν τότε».

Οι μεταγραφές και οι ανταγωνιστές για τα play offs

Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στις μεταγραφές που κάνει μία ομάδα, σύμφωνα με τον προπονητή του ΟΦΗ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να δίνεις χρήματα για δύο-τρεις καλούς παίκτες. Όσον αφορά την εξάδα, ο Νίκος Νιόπλιας ανέφερε δύο ομάδες ως τους μεγαλύτερους αντιπάλους.

«Γιατί να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά σε πολλούς παίκτες και να μην τα δώσεις σε δύο-τρεις καλούς; Αυτό πως έρχεται; Όταν ισορροπείς κάπου. Σίγουρα θέλεις να πας όσο πιο ψηλά μπορείς και νομίζω ότι οι ανταγωνίστριες ομάδες τα τελευταία χρόνια είναι ο Ατρόμητος, η Τρίπολη. Μπορώ να πω ότι είναι αυτές οι ομάδες, που παραδοσιακά τα τελευταία δέκα χρόνια μπαίνουν στα πλέι οφ, πηγαίνουν στην Ευρώπη.

Κάποιες ομάδες έχουν καλές χρονιές. Όπως για παράδειγμα ο Βόλος, πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτοί οι δύο νομίζω όμως ότι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές μας, επειδή ήμουν στον Ατρόμητο και ξέρω και τον Αστέρα Τρίπολης».

H έλλειψη φάσεων από την πλευρά του ΟΦΗ

Το πρόβλημα που έχει στη δημιουργία ο ΟΦΗ είναι γνωστό. Πάνω σε αυτό θέλει να δουλέψει η ομάδα, όμως στα φιλικά τα πόδια των παικτών ήταν ακόμα βαριά, όπως ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός.

«Είμαστε καλοί. Αν αποκτήσουμε τη φρεσκάδα που μας λείπει, ίσως να γίνουμε καλύτεροι και στο τελευταίο τρίτο. Είναι αλήθεια αυτό, δεν κρυβόμαστε, αλλά σαν βάση, έχουμε αρχή, μέση και τέλος. Μας λείπει μόνο το τελευταίο κομμάτι. Πολλές φορές, το συγκεκριμένο κομμάτι, που είναι το τελείωμα τον φάσεων και η επίθεση είναι κάτι που έχει να κάνει περισσότερο με το ταλέντο ενός παίκτη, με τη διορατικότητά του.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τέτοιες ενέργειες, τα πόδια των παικτών μας είναι ακόμα βαριά. Νομίζω ότι εάν ισορροπήσουμε σε αυτό το κομμάτι και φτιάξουμε λίγο το τελείωμα, νομίζω ότι δεν απέχουμε πολύ από το πως είναι οι ομάδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Λουκ Καστάνιος και την δική του πίστη στον ΟΦΗ

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο μέρος της μεγάλης του συνέντευξης στο Gentikoule, ο Νίκος Νιόπλιας αναφέρθηκε και στον Λουκ Καστάνιος, ο οποίος είναι ένας παίκτης από τον οποίο περιμένει πολλά η ομάδα.

«Έχει περάσει από μεγάλες ομάδες, έχει ένα υψηλών στάνταρ βιογραφικό, απλά το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Δεν πρέπει όταν έρχονται τέτοιοι παίκτες να νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι εύκολο. Είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν υπάρχουν βασικά πράγματα. Δηλαδή ξέρεις, εδώ στην Ολλανδία τι παίζουν; Όλοι το ίδιο. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να έρθει ένα ματς 13-0, όπως το παιχνίδι του Άγιαξ με τη Φένλο. Θα πρέπει να φύγουν όλοι μετά, όχι μόνο οι παίκτες, οι φροντιστές, μέχρι και τα… δοκάρια.

Αυτοί το βλέπουν αλλιώς, ο καθένας έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Αν δεν γνωρίζεις καλά το πρωτάθλημα, στην αρχή θα σου φανεί λίγο δύσκολο. Μακάρι τώρα που ο Λουκ θα ξεκινήσει από την αρχή, να το καταλάβει και να έχει προσαρμοστικότητα, αυτό είναι το θέμα.

Το θέμα με τους πολύ καλούς παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα και λέμε ότι “αυτός δεν έπαιξε” , είναι ότι πολλές φορές δεν παίζουν γιατί δεν μπορούν να κολλήσουν στη νοοτροπία που έχουμε εμείς εδώ, αλλά και στο στιλ που έχει το Ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπεις άλλους που από την αρχή μπήκαν, προσαρμόστηκαν και σε δικαίωσαν. Γι’ αυτό πάντα λέμε “κράτα μικρό καλάθι”».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε ο Νίκος Νιόπλιας για την προετοιμασία του ΟΦΗ στην Ολλανδία, την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας, αλλά και την πίστη του στην ομάδα:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook