Νέα φιλική νίκη – σκόραρε ξανά ο Φαν Ντάινεν: Καλός αμυντικά, βελτιώνεται μεσοεπιθετικά

Με γκολ από τους Καστάνιος, Φαν Ντάινεν και το Νίκο Νιόπλια να χρησιμοποιεί πειραματικό σχήμα με 3-5-2 ο ΟΦΗ παρουσίασε πολύ βελτιωμένο πρόσωπο κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 2-1.

Ο Νίκος Νιόπλιας για πρώτη φορά, από την έναρξη της προετοιμασίας, παρέταξε τον ΟΦΗ με 3-5-2 που ήταν μια εντελώς, βάσει των απουσιών, πειραματική ενδεκάδα και η οποία σαφώς και δεν έχει σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Επασί ήταν κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα με Γιαννούλη, Βούρο, Πασαλίδη – στα άκρα έπαιξαν οι Λυμπεράκης, Μαρινάκης και στον άξονα οι Κοροβέσης, Νέιρα, Μπαλογιάννης και τους Καστάνιος, Γρίβα επιθετικό δίδυμο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος με τον ΟΦΗ να απειλεί με μια κεφαλιά – ψαράκι του Κοροβέση που έφυγε άουτ και τον Απόλλωνα με το σουτ του Ματέι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Επασί. Ο ΟΦΗ αμυντικά διατήρησε την σοβαρότητα που έχει δείξει, δέχτηκε ελάχιστες φάσεις από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ενώ η αλλαγή συστήματος από το Νίκο Νιόπλια δεν τον ευνόησε να δημιουργήσει φάσεις και να έχει αυτοματισμούς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με ωραίο γκολ του Λουκ Καστάνιος όταν ο Ολλανδός έκλεψε την μπάλα, διέσχισε το γήπεδο και με ωραίο πλασέ άνοξε το σκορ στο 47ο λεπτό. Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 50′ με τον Σαχλί μετά την ασίστ του Τσιλούλη και μετά το 60ο λεπτό ο ΟΦΗ, χάρις στις αλλαγές του Νιόπλια, απέκτησε φρεσκάδα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει με μεγαλύτερη όλων την διπλή φάση με το Νοικοκυράκη που σε κενή εστία δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Φατιόν. Τελικά το γκολ της νίκης κατάφερε να το πετύχει στο 83′ με ωραίο συνδυασμό και τελικό αποδέκτη τον Μάικ Φαν Ντάινεν που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία προσποίηση και ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον ΟΦΗ.

Μπείτε στο LIVE CENTER του Gentikoule

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook