Μαχλάς στον Athletic: “Αγαπημένος μου παίκτης ο Λάμπρου, έγιναν οι κατάλληλες προσθήκες στον ΟΦΗ”

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 πλέκοντας το εγκώμιο του Λάζαρου Λάμπρου ενώ σχολίασε και την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ. “Αν ξεκινήσει καλά θα κάνει εξαιρετική χρονιά” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2

Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ: “Όλοι είδαμε μετά την περσινή σεζόν και καταλάβαμε πως η ομάδα ήθελε ενίσχυση. Θεωρώ πως έστω και στο τέλος έγιναν οι κατάλληλες προσθήκες, θα δούμε άλλη ομάδα από ότι είδαμε στην προετοιμασία”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ στην προετοιμασία: “Το έχω ζήσει πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστής, το σκεφτόμασταν και εμείς στην προετοιμασία πως στην Ελλάδα κάθε φορά που ο ΟΦΗ έβγαινε εκτός υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο και πως θα υπάρξει εξέλιξη. Αυτό δεν είναι κακό. Στην Ολλανδία δεν το βλέπουν έτσι. Στην χώρα μας το βλέπουμε διαφορετικά. Από την άλλη πλευρά στα φιλικά παιχνίδια μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το τι θα ακολουθήσει και δεν παύει να είναι ένα στάδιο προσαρμογής και προπονήσεων για τους παίκτες όπως και ο προπονητής μπορεί να δει πως πηγαίνει η ομάδα, που χρειάζεται ενίσχυση και τι τακτική θα ακολουθηθεί”.

Για την μεταγραφή του Λάζαρου Λάμπρου: “Επειδή ο Λάζαρος είχε παίξει στην Ολλανδία με την Τβέντε και την Φορτούνα Σιτάρντ, με ρωτούσαν Ολλανδοί αλλά μάθαινα και από τον ΠΑΟΚ πρέπει να σας πω ότι είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Είναι παίκτης που έχει ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει φάσεις και το πιο σημαντικό είναι να κολλήσει στην ομάδα μας. Όπως είχε έρθει ο Τσιλιανίδης που μαζί με τον Σεμέντο είχαν κάνει εξαιρετικό δίδυμο στα άκρα. Είναι και θέμα ψυχολογίας, να βοηθηθεί, να ξεκινήσει καλά και αν ξεκινήσει καλά τότε θα κάνει μια εξαιρετική χρονιά”.

Για το ότι δεν στέριωσε στον ΠΑΟΚ: “Κάθε ομάδα έχει διαφορετική φιλοσοφία, στον ΠΑΟΚ άλλαζαν προπονητές, άλλος του έδωσε ευκαιρίες και άλλος όχι. Παρότι είχε νέα παιδιά που τα αξιοποίησε νομίζω πως κάπου μπέρδεψε για εκείνον το θέμα και στην συνέχεια η πορεία του δεν ήταν ανάλογη με την πρώτη παρουσία του στην Ολλανδία. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει δείξει την αξία του με την Φορτούνα, έπαιξε σε πρωτάθλημα που ορισμένοι μπορεί να το θεωρούν εύκολο αλλά δεν είναι και χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση για να ανταπεξέλθεις. Στον ΟΦΗ δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, η ομάδα θα του προσφέρει τα πάντα και αυτός θα είναι απελευθερωμένος να δείξει την αξία του”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: “Τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να συγκριθεί με πέρυσι. Όλοι μας είχαμε πέσει με τα μούτρα στο να σωθεί η ομάδα και να μην πέσει ξανά κατηγορία. Αυτό που έκανε ο Νίκος ήταν πολύ δύσκολο, εκείνον τον καιρό η ομάδα δεν είχε ψυχολογία, ο Νιόπλιας τους έδωσε κίνητρο και δυνατότητες ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα και πράγματι ήρθαν. Τώρα είναι πλέον διαφορετικά τα πράγματα, υπάρχουν προσδοκίες και η ιστορία του ΟΦΗ δείχνει πως δεν μπορεί να μένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά να διεκδικεί το καλύτερο. Είναι από τις πιο εμπορικές ομάδες της Ελλάδας, αυτό αποδείχθηκε και από την συμφωνία με την Cosmote και όλοι περιμένουμε να μην δούμε ξανά τον ΟΦΗ σε αυτές τις θέσεις. Δεν μπορεί να συγκριθεί η περσινή με την φετινή σεζόν”.

Για το τι προσδίδει στον ΟΦΗ η παρουσία του Νίκου Νιόπλια: ‘Το κυριότερο είναι πως πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο άνθρωπο. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο, όσο λίγοι στην Ελλάδα, εύχομαι οι παίκτες να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Είναι ωραίο και όλοι θέλουμε να βλέπουμε ξανά καλό ποδόσφαιρο, δεν θέλω να δω ξανά τα ίδια και τα ίδια. Με τον Σίμο είδαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, χαιρόμουν να βλέπω τον ΟΦΗ. Θέλω να δω ξανά κάτι αντίστοιχο, να μπορεί να σκοράρει εύκολα ο ΟΦΗ, να παίρνει εύκολα τις νίκες και να τον βλέπουμε όλοι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”.

Για την πίεση που υπάρχει στον ΟΦΗ: “Όλοι πρέπει να γίνονται καλύτεροι, ότι θέση και να έχουν στον ΟΦΗ. Είναι πολύ όμορφο να υπάρχει αυτή η πίεση, η μουρμούρα που επικρατούσε ήταν δίκαιη. Όταν υπάρχει πίεση και αυτή βγαίνει σωστά τότε πιστεύω πως θα φέρει και καλά αποτελέσματα”.

Για την λειτουργία του ΟΦΗ: “Στο τιμόνι της ομάδας υπάρχει ένας πρόεδρος που είναι εξαιρετικός άνθρωπος και έχει προσφέρει τα πάντα στον ΟΦΗ. Έχει βάλει πολλά χρήματα, η ομάδα πλέον δεν ταλανίζεται από τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και επίσης όσοι βρίσκονται μέσα στον σύλλογο τον αγαπούν, θέλουν το καλύτερο για τον ΟΦΗ, είναι ποδοσφαιράνθρωποι και όλα τα συναισθήματα βρίσκονται μέσα στο ποδόσφαιρο”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook