Και τώρα πρωτάθλημα

Ο ΟΦΗ των πολλών απουσιών στο τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα με τον Άρη κέρδισε 1-0 για τον Εργοτέλη μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την σέντρα του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο του παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» μετά τον Μάιο, αλλά και πρώτο με κόσμο μετά από 17 μήνες, ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Εργοτέλη σε φιλικό πρόβα τζενεράλε πριν την πρεμιέρα της Super League 1 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, τον Μαρινάκη δεξιά και τον Λυμπεράκη αριστερά με τους Πασαλίδη και Βούρο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γαγιέγος και Ντε Γκούζμαν ξεκίνησαν στον άξονα, ο Νέιρα μπροστά τους και στην επίθεση οι Καμάου, Λάμπρου και Καστάνιος.

Από την άλλη, ο Νίκος Μπαδήμας ξεκίνησε τον Εργοτέλη με τους: Τσέλιο, Κόλα, Σαρρή, Μίκο, Σερβολάκη, Κατσούρι, Μπουτσάκη, Βουτσά, Κουάτενγκ, Μπουρσέλη και Κωστανάσιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 9ο λεπτό με μία σέντρα σουτ του Νέιρα που κατέληξε οριακά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσέλιου. Ο Λάμπρου έδειξε λίγο νευρικός στις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, πράγμα λογικό για το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.

Ο Εργοτέλης έπαιξε αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ προσπάθησε να απειλήσει σε περιπτώσεις με τον Μπουτσάκη και τον Κωστανάσιο. Ο Νέιρα απείλησε ακόμα μία φορά στο 40’ με ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο… tempo, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να δημιουργήσει. Ο Εργοτέλης προσπάθησε περισσότερο να απειλήσει στην «επανάληψη» με αντεπιθέσεις, δίχως όμως να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση για γκολ.

Μετά από ένα διάστημα χωρίς φάσεις, ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 75’ με το μακρινό κάθετο σουτ του Μαρινάκη, ο οποίος σκόραρε μετά από ασίστ του Ντουρμισάι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με  τη φανέλα της ομάδας μαζί με τον Λάμπρου. Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, με τον Τσέλιο να διώχνει σωτήρια το τετ α τετ του Καστάνιος μετά την όμορφη ενέργεια του Λάμπρου.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως για πρώτη φορά με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας, αγωνίστηκε ο γεννημένος το 2005 Μένιος Καρανδινός, που πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Καστάνιος στο 89’.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Σωτηρίου (46′ Βάτερμαν, 77′ Σηφάκης), Μαρινάκης, Λυμπεράκης (46′ Κοροβέσης), Πασαλίδης, Βούρος, Γκαγιέγος (62′ Ντουρμισάι), Ντε Γκούζμαν, Νέιρα, Καμάου (62′ Μπαλογιάννης), Λάμπρου, Καστάνιος (88′ Καρανδινός).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μπαδήμας): Τσέλιος, Κόλα, Σαρρής, Μίκο, Σερβολάκης, Κατσούρι (63′ Πέιος), Μπουτσάκης (63′ Ντουμάνης), Βουτσάς (79′ Δασκαλάκης), Κουάτενγκ (46′ Ποζατζίδης), Μπουρσέλης (79′ Πάγια), Κωστανάσιος (70′ Νικολακάκης).

Το Gentikoule και το athleticraidio.gr σας μετέδωσαν ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης:

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook