Τα πλάνα του Νιόπλια με το βλέμμα στην πρεμιέρα της Θεσσαλονίκης

Η ενδεκάδα του φιλικού με τον Εργοτέλη φανέρωσε, εν πολλοίς, τα σχέδια του Νίκου Νιόπλια για την πρεμιέρα κόντρα στον Άρη.

Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Νίκος Νιόπλιας αρέσκεται να χρησιμοποιεί τον αγαπημένο του σχηματισμό στην πλειοψηφία των φιλικών του ΟΦΗ: 4-3-3 με εξαίρεση εκείνα κόντρα στον Απόλλωνα και τον ΠΟΑ όταν και παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 ελλείψει επιλογών στα φτερά της επίθεσης. Κόντρα στον Εργοτέλη, στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1, μια παραλλαγή του 4-3-3, με τον Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν να παίζει μαζί με τον Φελίπε Γαγιέγος και τον Χουάν Νέιρα να έχει ελεύθερο ρόλο. Επί της ουσίας όμως στα πλάνα του Νιόπλια δεν αλλάζει κάτι: Κόντρα στον Άρη οι τρεις του κέντρου θα είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν βασικοί και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση που θα πάρει. Είτε με την μορφή που είδαμε κόντρα στον Εργοτέλη, είτε με τριάδα στην ευθεία και τον Ντε Γκουζμάν στον άξονα, τον Γαγιέγος αριστερό εσωτερικό μέσο και τον Νέιρα δεξιό.

Από εκεί και πέρα, πάντα μιλώντας σε σχέση με το φιλικό κόντρα στον Εργοτέλη, είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσει βασικός ο Επασί αντί του Σωτηρίου ενώ δεδομένη πρέπει να είναι και η τετράδα στην άμυνα με έναν μικρό αστερίσκο αριστερά όπου ο Λυμπεράκης δεν είχε καλή παρουσία. Δεξιά είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσει ο Μαρινάκης όπως και οι Πασαλίδης – Βούρος ως στόπερ.

Εκτός και αν ο Νίκος Νιόπλιας έχει στο μυαλό του να παρουσιάσει μια πιο συμπαγή ενδεκάδα οπότε και η επιστροφή του Γιαννούλη, που απουσίαζε κόντρα στον Εργοτέλη, τον βάλει σε σκέψεις να παίξει με τρεις στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση, η παρουσία του Λάμπρου στο ένα άκρο της επίθεσης δίνει επιπλέον μια επιλογή πρώτης γραμμής με Καμάου, Φαν Ντάινεν να διεκδικούν την άλλη θέση και ο Καστάνιος στην κορυφή της επίθεσης παρότι κόντρα στον Εργοτέλη ήταν απογοητευτικός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook