Μιχαλήτσος στον Athletic: “Mε το Νιόπλια ο ΟΦΗ είναι σε καλά χέρια – έχει χαφ που δεν φοβούνται την μπάλα”

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και Κυπελλούχος Ελλάδας το 1987 Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης αλλά για το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. “Η ΑΕΚ είναι μπερδεμένη, ο Νιόπλιας ξέρει πως να προετοιμάσει την ομάδα” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στον Athletic Radio 104,2

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη: “Δίνω τον μεγαλύτερο βαθμό στο Νίκο Νιόπλια. Ήμασταν μαζί συμπαίκτες, στις σχολές προπονητικές και γνωρίζω καλά τις ικανότητες του. Μάλιστα μιλώντας σε κάποια ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης που μου τον χαρακτήρισαν “αμυντικό προπονητή”, τους είπα πως είναι έξυπνος και όχι αμυντικός. Ο Νίκος γνωρίζοντας πως θα παίξει επιθετικά, θα στήσει την ομάδα για να μην χάσει και όχι για να αμυνθεί. Και στο ποδόσφαιρο έχει σημασία το αποτέλεσμα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ότι έπαιξε με δύο στόπερ και όχι τρία. Και αποδείχθηκε πως πήρε την σωστή απόφαση γιατί γνώριζε πως ο Άρης αφού θα παίξει με έναν επιθετικό, δεν είχε νόημα να βάλει τρίτο στόπερ και να κρατήσει πίσω την ομάδα. Έτσι, ο ΟΦΗ είχε ισορροπία σε όλες τις γραμμές του και δημιούργησε και επιθετικά προβλήματα, κυρίως από την πλευρά του Λούμορ, ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Στην συνέχεια επιχείρησε να κλείσει τα ατού του Άρη όχι απλά διώχνοντας την μπάλα αλλά κρατώντας την με τους τρεις χαφ που είναι εξαιρετικοί με την μπάλα στα πόδια. Ο Άρης είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και τίποτα άλλο”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: “Ο Νιόπλιας έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο, έκανε καλή διαχείριση του αγώνα, ο Άρης πέρυσι κέρδιζε τα περισσότερα ματς με πέντε παίκτες στην άμυνα και κατά κάποιον τρόπο τα έκλεβε. Όμως όταν ο αντίπαλος εμφανίζει αμυντική διάθεση τότε αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι τρεις χαφ του ΟΦΗ έσπαγαν τον ρυθμό ανά διαστήματα και μέχρι να κουραστεί ο Νέιρα που είναι τρομερός με την μπάλα στα πόδια, έδινε την δυνατότητα στην ομάδα να ξεκουράζεται. Αυτοί είχαν το πιο δύσκολο έργο γιατί η δύναμη του Άρη είναι στο κέντρο με Σάσα, Εντιαγιέ. Η άμυνα του ΟΦΗ δεν δέχτηκε τρομερή πίεση, υπήρχαν καλά ντουμπλαρίσματα, οι παίκτες του είχαν προσανατολισμό και στρατηγική μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και θα σας πω και κάτι σημαντικό. Όταν διώχνεις συνεχώς την μπάλα και δεν σπας τον ρυθμό τότε κάποια στιγμή θα δεχτείς το γκολ. Οι χαφ του ΟΦΗ δεν φοβούνται την μπάλα, την άλλαζαν με επιτυχία, έσπαγαν τον ρυθμό και έκαναν πολύ μεγάλη δουλειά”.

Για την φιλοσοφία του ΟΦΗ: “Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου στον ΟΦΗ. Ο Σαμαράς, ο Τσινός, ο Πουρσανίδης και τα άλλα παιδιά, γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα και είμαι σίγουρος πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον ξαναδεί ο κόσμος του πολύ ψηλά”.

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ: “Η ΑΕΚ είναι πολύ μπερδεμένη ακόμα, έχει δρόμο μπροστά της. Είναι σημαντικό πως ο Νιόπλιας είναι στον ΟΦΗ από πέρυσι και γνωρίζει καλά την ομάδα. Όμως ακόμα και να μην ήταν, επειδή ο Νίκος διαβάζει τα πάντα και είναι ενημερωμένος σε όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, πάλι θα ήξερε πως να τον προετοιμάσει για το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι πραγματικά σε καλά χέρια”.

Για την επιστροφή του κόσμου στο “Γεντί Κουλέ”: “Μια ομάδα πέρα από το να είναι καλή, πρέπει να έχει και μια δυναμική από πίσω της. Η Τρίπολη για παράδειγμα είναι καλή ομάδα αλλά παίζει με 100 φιλάθλους. Το γήπεδο θα γεμίσει βλέποντας την καλή πορεία του ΟΦΗ, ο κόσμος μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του. Το “Γεντί Κουλέ” είναι τρομερή έδρα όπως και το Χαριλάου. Από τον τρόπο που έρχεται στο Ηράκλειο ο αντίπαλος, το γήπεδο του δίνει τρομερή πίεση. Μακάρι να επιστρέψει στα γήπεδα ολόκληρος ο κόσμος, είναι ότι πιο ευχάριστο αυτό”.

Για το δέσιμο του με τον ΟΦΗ: “Κοιτάξτε να δείτε σε πολλές ομάδες δεν θα το δείτε να σέβονται παίκτες που έπαιξαν στο παρελθόν. Με τον Άρη πέρασα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου αλλά με τον ΟΦΗ κέρδισα τον μοναδικό τίτλο μου. Με συγκίνησε το γεγονός ότι με σκέφτηκαν τα παιδιά και με προσκάλεσαν στην προβολή του ντοκιμαντέρ για το κύπελλο. Ήμουν συγκινημένος πέρα από την προσωπική στιγμή της κατάκτησης του τίτλου που είναι σημαντική, δείχνουν πως δεν είναι αγνώμονες και αυτό είναι σημαντικό. Είδα τον Ιούνιο συμπαίκτες, κάποιους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί και θυμάσαι με αγάπη εκείνες τις ημέρες που δεν πρόκειται να σου φύγουν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook