Ο Γιάννης Δανδάλης στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Συνεχίζουμε στο ΒΑΚ, σύντομα μεταγραφές και ο ΟΦΗ είναι αδιαίρετος”

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την πορεία – όνειρο του βόλεϊ, την επιστροφή του στην Volley League αλλά και τα πλάνα για τη νέα χρονιά.

Ένα 24ωρο μετά το μεγάλο βράδυ της 17ης Απριλίου, ο Γιάννης Δανδάλης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά, τις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεραστούν αλλά και τα πλάνα για την επόμενη.

Παράλληλα ο Γιάννης Δανδάλης αποκάλυψε πως ο ΟΦΗ θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται στο “παλατάκι” του ΒΑΚ καθώς όπως τόνισε “δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να πάμε στα Δύο Αοράκια” ενώ πρόσθεσε στην συνέχεια ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες μεταγραφές για την Volley League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δανδάλης στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την φετινή σεζόν της ανόδου, αλλά και για την περσυνή του υποβιβασμού:

«Νομίζω ότι τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς, μετά τον περσυνό υποβιβασμό, αλλά καταφέραμε και επανήλθαμε αμέσως. Αυτό είναι το σημαντικό και είμαστε χαρούμενοι. Στις αρχές του 21ου αιώνα υπήρξε άλλη ομάδα που υποβιβάστηκε και κατάφερε να επιστρέψει αμέσως στην Volley League. Νομίζω ότι είναι ένας άθλος. Συνήθως, οι ομάδες που πέφτουν εξαφανίζονται, δηλαδή δεν συμμετέχουν καν στην πιο κάτω κατηγορία, ή εάν συμμετέχουν, συμμετέχουν μόνο για να… ξαναπέσουν. Για εμάς ήταν μία δύσκολη χρονιά η περσυνή και θεωρώ ότι στο τέλος ήταν και άδικο που πέσαμε. Δεν θέλω να μένω στο παρελθόν, κοιτάζω μπροστά. Το βάλαμε σκοπό να ανέβουμε αν και υπήρξε μία καθυστέρηση στον σχεδιασμό της ομάδας, γιατί δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Είχαμε τα εχέγγυα να συμμετέχουμε στην Volley League με wild card, μας ξέρει η Λίγκα, και δεν έχουμε προβλήματα οικονομικά όπως είχε η ΑΕΚ. Ήμασταν έτοιμοι να αγωνιστούμε, αλλά δεν προχώρησε. Χάσαμε πολλούς Έλληνες παίκτες. Επενδύσαμε στους δύο ξένους. Τα δύο παιδιά που ήρθαν, οι δύο ξένοι, είναι παίκτες επιπέδου, δεν είναι για να παίζουν σε αυτή την κατηγορία. Απλώς βρήκαμε μία μέση λύση. Τους κάναμε διετή συμβόλαια, οπότε θα τους έχουμε και τους χρόνου. Θέλαμε να τους πείσουμε να παίξουν μία κατηγορία κάτω. Ήμουν αισιόδοξος για την φετινή χρονιά γιατί είχαμε παίκτες που θα έκαναν την διαφορά. Επενδύσαμε στους ξένους και νομίζω ότι στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για την δική του συνεισφορά στον ΟΦΗ:

«Από την δική μου μεριά, πάντα ήθελα ο ΟΦΗ να είναι πρωταγωνιστής. Από το τοπικό που τον παρέλαβα το 2001, που η ομάδα τότε είχε πέσει από την Γ’ Εθνική, βήμα βήμα, χρονιά χρονιά, συμπλήρωνα, βοηθούσα και έκανα το βήμα παραπάνω για να φτάσουμε στις επιτυχίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια».

Για τις δυσκολίες στον σχεδιασμό της ομάδας και την δική του αβεβαιότητα:

«Ο Ηρακλής έκλεισε πρώτος το ρόστερ. Τον Ιούλιο είχε κλείσει όλους τους παίκτες του. Είχε αρκετά ποιοτική ομάδα, αν και είχαν άλλα προβλήματα στην πορεία, οικονομικής φύσεως. Ο Ηρακλής μπήκε στο πρωτάθλημα με ένα ρόστερ επιπέδου Volley League. H σημασία στο πρωτάθλημα αυτό είναι η διάρκεια. Ο πρωταθλητής δεν κρίνεται τον Ιούλιο. Το θέμα είναι να κάνεις μία ομάδα που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Είχαμε αρκετές δυσκολίες, και με αρρώστιες και με τραυματισμούς. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε ένα ρόστερ 12 ισάξιων παικτών. Το ρόστερ ήταν οριακό, από την στιγμή που δεν βρίσκαμε τους κατάλληλους παίκτες. Ενισχυθήκαμε λίγο τον Δεκέμβριο με έναν κεντρικό, τον Καγιαλή, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά γιατί τα δώσαμε όλα στην επένδυση που έγινε στους ξένους. Από εκεί και πέρα, τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε είχα μία αβεβαιότητα. Θεωρούσα ότι όπως και να πάει, είτε πάρουμε απευθείας την άνοδο, είτε μπούμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των play offs, η ομάδα θα έπρεπε να είναι όπως πρέπει. Είχα μία αβεβαιότητα».

Για την επόμενη σεζόν:

«Πανηγυρίσαμε την Τετάρτη, και είναι λογικό, αλλά από σήμερα μπαίνουμε σε μία διαδικασία να μιλήσουμε με κάποια παιδιά για να ανανεώσουμε κάποιους παίκτες από τους υπάρχοντες εκτός από τους δύο ξένους που είναι για δύο χρόνια. Ήδη θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και θα έχουμε και ανακοινώσεις νομίζω. Πιθανώς και κάποιες μεταγραφές λίαν συντόμως. Και πάλι είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Κάποιοι Έλληνες παίκτες έχουν ήδη κλείσει, κι ας είναι Απρίλιος. Αυτό θεωρώ ότι μας κάνει τις επιλογές πιο περιορισμένες. Πρέπει οι επιλογές μας να είναι εύστοχες και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο ΟΦΗ έχει όλα τα εχέγγυα όχι μόνο να βρίσκεται στην Volley League, αλλά και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ:

«Είναι προσωπικό στοίχημα για εμένα και τους συνεργάτες μου ο κόσμος να παραμείνει κοντά στην ομάδα. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι απαιτητικός και θέλει επιτυχίες. Νομίζω ότι σιγά σιγά, μπαίνοντας στην καινούρια κατηγορία, θα μας ακολουθήσει. Εγώ προσωπικά θέλω την εικόνα που είχαμε στους τελικούς, να την έχουμε και κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, είναι πουσάρισμα και για τους παίκτες. Όταν ο αντίπαλος είναι κοντά σε εσένα ή είσαι εσύ λίγο καλύτερος, τότε ο κόσμος σου δίνει αυτό το κάτι παραπάνω. Αν ο αντίπαλος είναι πολύ ικανότερος, όσο και να φωνάζει ο κόσμος τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Όταν οι ομάδες είναι κοντά, ο κόσμος είναι αυτός που θα σε σπρώξει. Στην Volley League δεν υπάρχουν πολλές ομάδες με κόσμο. Λίγες είναι εκείνες που έχουν κόσμο να τις ακολουθούν».

Για την πιθανότητα μετακόμισης του ΟΦΗ στα Δύο Αοράκια:

«Νομίζω ότι δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Δεν είμαστε έτοιμοι με την έννοια ότι είναι ένα αχανές γήπεδο, με μεγάλο ύψος, κάτι που επηρεάζει, καθώς παίζει ρόλο στο βόλεϊ το ύψος. Πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα για να μπορείς να παίξεις σε ένα γήπεδο με μεγάλο ύψος. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Όσα χρόνια έπαιζε στην Πυλαία και δεν πρωταγωνιστούσε, ήταν δηλαδή μία ομάδα στο 5-6-7-8, δεν είχε ποτέ έδρα εκεί. Με το που έφτιαξε ομάδα και πήρε το πρωτάθλημα, κατευθείαν γέμισε το γήπεδο. Όταν είναι γεμάτο το γήπεδο εκεί είναι κόλαση. Στα Αοράκια όταν υπάρχουν 800 άτομα, δεν είναι έδρα αυτό το πράγμα. 500 άτομα που ήμασταν στο ΒΑΚ, ήταν κόλαση το γήπεδο. Για να μπορέσει ο ΟΦΗ την επόμενη χρονιά να έχει μία καλή πορεία, βασική προϋπόθεση θα παίξει και η έδρα. Εκεί γίνεται η διαφορά. Κρατώντας την έδρα σου αλώβητη, έχεις όλα τα περιθώρια να φτάσεις ψηλά».

Για τον προπονητή του ΟΦΗ, Νίκο Αντωνιάδη:

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με το Νίκο. Από την μεριά μου θέλω να τον ευχαριστήσω για την φετινή σεζόν, έστω και αγχωτικά όπως εξελίχθηκε, ανταπεξήλθε. Είναι λίγο νωρίς ακόμα να συζητήσουμε το θέμα του προπονητή. Δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση. Ότι και να γίνει, ο Νίκος είναι εργάτης του ΟΦΗ. Όπου και να βρίσκεται ο ΟΦΗ, ο Νίκος θα βοηθάει από την δική του πλευρά».

Για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ενότητα στον ΟΦΗ:

«Έχω πει πολλές φορές ότι ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μονιασμένοι. Για να μην υπάρχουν διχόνοιες, να μην υπάρχει πόλεμος. Από την θέση του προέδρου που έχω στον Ερασιτέχνη, θέλω να πετύχω την ομόνοια. Διαφωνίες πάντα μπορεί να έχεις. Η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη πάντα έχουν διαφωνίες όμως αν υπάρχει καλή διάθεση όλα λύνονται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να είναι αδιαίρετος ο ΟΦΗ. Έχουν περάσει κι άλλες διοικήσεις στην ΠΑΕ ΟΦΗ που δεν έχουν σχέση με την σημερινή κατάσταση αλλά και τότε όμως εγώ κοιτούσα το συμφέρον της ομάδας. Πολλές φορές έβαζα το συμφέρον του Ερασιτέχνη κάτω από το αμιγές συμφέρον για το καλό της ΠΑΕ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook