Στα 7,4δις τα χρέη στον ΟΑΕΕ!!!

1 στους 2 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ δεν μπορεί να πληρώσει τις παράλογες εισφορές, αποτυχία οι ρυθμίσεις…

1 στους 2 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ δεν μπορεί να πληρώσει τις παράλογες εισφορές, αποτυχία οι ρυθμίσεις…

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς ένας στους δύο ασφαλισμένους δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Ταμείο, με αποτέλεσμα οι απλήρωτες εισφορές να φτάνουν τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο 750.000 καταγεγραμμένων ασφαλισμένων, οι 370.000 ενεργοί ασφαλισμένοι έχουν δημιουργήσει οφειλές της τάξεως των 5,9 δισ. ευρώ, εφόσον αδυνατούν να αποπληρώσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ, από τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν να λειτουργούν, 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ, αφήνοντας οφειλόμενες υποχρεώσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέα ρύθμιση για τις οφειλές στους ασφαλιστικούς φορείς.

Όπως και να χει οι αρμόδιοι γιατί δεν κάνουν τον κόπο να δουν και το σχετικό (Η ασφάλιση των αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ) μπας και ξεστραβωθούν για το πως λειτουργούν βιώσιμα τα ασφαλιστικά ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες;

Είναι δυνατόν εν μέση οικονομικής κρίσης και τεράστιας ύφεσης της αγοράς να διατηρούνται στα προ κρίσης επίπεδα και μάλιστα σταθερές οι ασφαλιστικές εισφορές;

Είναι τραγικό οι εισφορές να μην συνδέονται με το εισόδημα και επίσης ακόμα πιο τραγικό να μην έχουν έναν ευέλικτο χαρακτήρα και ακόμα πιο τραγικό να μην παρέχουν καμία ουσιαστική ανταποδοτικότητα!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook