Γερμανία και Αργεντινή “συγκρούονται”!!!

Γερμανία και Αργεντινή “συγκρούονται” απόψε στο θρυλικό Μαρακανά στον τελικό του Μουντιάλ, ποιος θα το σηκώσει;;;

Γερμανία και Αργεντινή “συγκρούονται” απόψε στο θρυλικό Μαρακανά στον τελικό του Μουντιάλ, ποιος θα το σηκώσει;;; 

Με το παρελθόν μεταξύ τους να είναι μεγάλο, τα «Πάντσερ» και η «Αλμπισελέστε» μονομαχούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή τη φορά στο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία!

Η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία με «φόρα» από το εντυπωσιακό 7-1 επί της «Σελεσάο» αναζητά το 4ο τρόπαιο σε Μουντιάλ απέναντι στην Αργεντινή, που δηλώνει διψασμένη να σηκώσει το τρίτο και το πιο… γλυκό στο έδαφος της μισητής της αντιπάλου, της Βραζιλίας.

Τα κίνητρα και των δύο ομάδων είναι τεράστια και λόγω του… μεγάλου παρελθόντος τους. Η Αργεντινή κατέκτησε τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο σε βάρος της Δυτικής (τότε) Γερμανίας το 1986 στα γήπεδα του Μεξικού, όμως τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1990, στην Ιταλία, τα «Πάντσερ» … πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα την «Αλμπισελέστε» στον τελικό, σηκώνοντας το τρόπαιο. Αυτό ήταν επίσης το τελευταίο Μουντιάλ που κατέκτησε η Γερμανία.

Από τότε η «Νασιοναλμανσαφτ» έχει κάνει σαφώς καλύτερες πορείες σε σχέση με την Αργεντινή, την οποία μάλιστα είχε… πετάξει έξω από τα δύο τελευταία Μουντιάλ.

Το 2010 η Γερμανία είχε διαλύσει με 4-0 την «Αλμπισελέστε» στα προημιτελικά, ενώ το 2006 την είχε αποκλείσει και πάλι στους «8» σαν διοργανώτρια χώρα με 4-3 στα πέναλτι.

Μένει να φανεί αν τα «Πάντσερ» θα εδραιώσουν την κυριαρχία τους επί της Αργεντινής ή αν το συγκρότημα του Αλεχάντρο Σαμπέγια θα καταφέρει να πάρει εκδίκηση από τους Γερμανούς.

Δείτε στην συνέχεια ένα αρκετά ενδιαφέρον γράφημα – infographic από την ηλεκτρονική έκδοση της Ναυτεμπορική…

telikos-tou-mountial

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook