Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 86-68

Η Μπασκόνια μετά από το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε επί της Φενέρ, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πίτερς (25π) και έτσι έφτασε με επιμέρους σκορ στη τελευταία περίοδο 22-9 στη νίκη με 86-68 στη Βιτόρια. Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά. Η Φενέρμπαχτσε είχε τη πολύτιμη λύση […]

Η Μπασκόνια μετά από το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε επί της Φενέρ, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πίτερς (25π) και έτσι έφτασε με επιμέρους σκορ στη τελευταία περίοδο 22-9 στη νίκη με 86-68 στη Βιτόρια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά. Η Φενέρμπαχτσε είχε τη πολύτιμη λύση του Βέσελι που με τη λήξη της α’ περιόδου (20-21) είχε σκοράρει εννέα πόντους, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ έξω από τη περίμετρο έπειτα από εύστοχα τρίποντα των Βιλντόσα και Ντράγκιτς.

Τα επόμενα δέκα λεπτά μέχρι το ημίχρονο ήταν… ραψωδία των Πίτερς και Γκιεντριάιτις. Οι δύο τους σκόραραν συνολικά τους 17 από τους 25 πόντους της ομάδας τους, ο Πιερ απάντησε με δύο καλάθια και μία βολή και έτσι το ημίχρονο έληξε 45-36 υπέρ της Μπασκόνια που είχε «κλειδώσει» επιθετικά τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης… ξεμπλόκαρε στο τρίτο δεκάλεπτο. Άλι Μουχάμεντ, Σιπάχι και Πιέρ βοήθησαν και έτσι δέκα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης η διαφορά μειώθηκε στους πέντε πόντους και θα μπορούσε να είχε «εξαλειφθεί» εάν η Φενέρ δεν άφηνε τον Πίτερς να φτάσει τους 18 πόντους μέχρι το σημείο αυτό.

Η Μπασκόνια δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη πρώτη περιόδο και μετά, ήθελε να πάρει το παιχνίδι και το έκανε. Το τρίποντο του Γκιεντράιτις τέσσερα λεπτά πριν το τέλος τελείωσε την υπόθεση νίκη (78-63) και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για να πάρουν οι γηπεδούχοι τη νίκη με 86-68.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άλεκ Πίτερς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Γκιεντράιτις – Ντράγκιτς με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά της τουρκικής ομάδας ο Βέσελι (15π, 3 ριμπ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για το σύνολο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ακολούθησαν οι Πιερ και Σιπάχι που σκόραραν από 11 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-36, 64-59, 86-68

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook