Ο Ηρακλειώτης γκόλφερ που ετοιμάζεται να κάνει τεράστια καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Ο Γιώργος Παχιαδάκης, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες γκόλφερ μιλάει στο athleticradio.gr για το άθλημά του, τη ζωή στις ΗΠΑ, την πανδημία αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού γκολφ μίλησε στο athleticradio.gr. Ο Ηρακλειώτης Γιώργος Παχιαδάκης, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (γεννημένος το 2001) απαριθμεί ήδη πολλές επιτυχίες στο άθλημα, έδωσε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Πάνο Κατσαρό μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του στο χώρο.

Ο Γιώργος Παχιαδάκης, αφού είχε καταφέρει να διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις πριν καν τελειώσει το σχολείο στο Ηράκλειο, κατόρθωσε να κερδίσει μία υποτροφία για το Embry Riddle Aeronautical University και τα τελευταία χρόνια ζει στην Ντεϊτόνα Μπιτς της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Ο νεαρός γκόλφερ σπουδάζει aeronautical engineering, το οποίο όπως μας είπε αποτελεί το όνειρό του, ενώ παράλληλα παίζει γκολφ στην ομάδα του πανεπιστημίου του, με τις επιτυχίες να συνεχίζονται και εκτός συνόρων.

-Πως ανακάλυψες ότι σου αρέσει το γκολφ;

-Αρχικά ήταν ο πατέρας μου εκείνος που έπαιζε γκολφ και όταν ήμουν περίπου 7 χρονών με πήγε για πρώτη φορά να παίξω. Δεν μου άρεσε το γκολφ στην αρχή, δηλαδή πήγαινα μία φορά την εβδομάδα, αλλά όταν ήμουν κάπου στα 12, άρχισα να το παίρνω λίγο πιο σοβαρά. Πήγα και έπαιξα ένα-δυο αγώνες και στον δεύτερο αγώνα πήρα μία πρόκριση στο πανελλήνιο Match Play, από τότε το πήρα πιο σοβαρά.

-Δηλαδή στα 12 κατάλαβες πως μπορείς να το προχωρήσεις «ένα επίπεδο» παραπάνω και να κάνεις πρωταθλητισμό;

-Ναι ακριβώς αυτό.

-Πότε μετακόμισες στις ΗΠΑ; Ποια ήταν η αφορμή;

-Η αφορμή μου δόθηκε όταν κέρδισα ένα διεθνές αγώνα στην Αίγυπτο και έπειτα πήγα στην Αθήνα και κέρδισα το Εαρινό Πρωτάθλημα (κατηγορία Α’ Ανδρών) το 2016. Μετά από αυτό αποφάσισα ότι μπορούσα να κάνω το κάτι παραπάνω όσον αφορά το γκολφ. Έτσι, το 2017 αποφάσισα να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Φλόριντα και την Ντεϊτόνα.

-Έχεις δηλαδή σκοπό να ασχοληθείς επαγγελματικά με το γκολφ;

-Επειδή από μικρή ηλικία ασχολούμαι με αυτό το άθλημα και έχω κάνει πολλές θυσίες, ενώ παράλληλα έχω επιτύχει πολλούς από τους στόχους μου, σχεδόν τους πιο πολλούς, εννοείται πως θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας. Επίσης αυτή τη στιγμή σπουδάζω aerospace engineering στη Φλόριντα και θα ήθελα να κάνω κάτι το οποίο εμπλέκει και τα δύο στο μέλλον.

-Έχεις κάτι στο μυαλό σου για το πως θα μπορούσες να το συνδυάσεις;

-Δεν νομίζω πως η λέξη «συνδυάζω» είναι εφικτή σε αυτή την περίπτωση. Αυτή τη στιγμή σπουδάζω μέσω της υποτροφίας που έχω κερδίσει από το γκολφ, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί στόχοι που πρέπει να επιτύχω για να γίνω επαγγελματίας. Θέλω να επιδιώξω να γίνω επαγγελματίας, αλλά είναι αρκετά δύσκολο γιατί το άθλημα του γκολφ είναι πολύ ανταγωνιστικό στην Αμερική. Οπότε αν δεν καταφέρω να γίνω επαγγελματίας θα ακολουθήσω το όνειρό μου, που είναι να γίνω aerospace engineer.

-Τι πιστεύεις πως χρειάζεται κάποιος για να γίνει καλός γκόλφερ;

-Αρχικά το γκολφ σαν άθλημα απαιτεί πολλές ώρες συστηματικής προπόνησης. Για να φτάσεις στο επίπεδο του επαγγελματία γκόλφερ υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν σε αυτό. Το αρχικό στάδιο είναι η τεχνική και έπειτα πνευματική αντοχή. Το 70% του παιχνιδιού για έναν επαγγελματία εξαρτάται από την ικανότητά του στο να παραμένει ψύχραιμος και ταυτόχρονα συγκεντρωμένος στο στόχο του.

-Ποια είναι η καθημερινότητά σου; Πως είναι η ζωή στη Φλόριντα;

-Η μέρα μου ξεκινάει με μαθήματα και αρκετό διάβασμα μέχρι τη 13:00. Ακολουθεί προπόνηση γκολφ για 4-5 ώρες και έπειτα πάλι διάβασμα. Στην ουσία διαβάζω 7 με 8 ώρες καθημερινά.

-Ποια θεωρείς πως είναι η μεγαλύτερη στιγμή στη έως τώρα καριέρα σου;

-Αρχικά το 2014 όταν και πήρα την πρόκριση ως καλύτερος γκόλφερ στη Νότια Ευρώπη στο «The Junior Open» στην Αγγλία (ένας από τους καλύτερους Junior αγώνες στον κόσμο). Επίσης το 2019 όταν πήραμε με την Εθνική Ελλάδος την πρώτη θέση στην κατηγορία μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που συμμετείχαν 15 χώρες.

-Έχεις κάποιον μέντορα από τον χώρο του γκολφ; Θαυμάζεις κάποιον;

-Ο μέντορας σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι κάποιος που δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίας αλλά έχει την ικανότητα να σε συμβουλεύει και να σε καθοδηγεί. Ο δικός μου μέντορας είναι ο πατέρας μου. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο. Όσον αφορά τον αγαπημένο μου αθλητή που θαυμάζω από μικρός, αυτός είναι ο Rory McIllroy. Οι λόγοι που τον θαυμάζω είναι το ταλέντο του και η προσωπικότητά του.

-Έχεις σκοπό να μείνεις στο εξωτερικό και μετά το πέρας των σπουδών σου;

-Ναι ο σκοπός μου είναι να μείνω στην Αμερική και μετά τις σπουδές μου. Το γκολφ είναι πιο δημοφιλές εκεί από ότι είναι στην Ευρώπη και επομένως έχω πιο πολλές προοπτικές εκεί, όπως ακριβώς και σχετικά με το επάγγελμα που σπουδάζω.

-Επισκέπτεσαι συχνά την Ελλάδα και το Ηράκλειο;

-Ναι, στο Ηράκλειο έρχομαι τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι για να επισκεφτώ την οικογένειά μου.

-Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; Σε τι βαθμό σε έχει επηρεάσει η πανδημία;

-Συνήθως τον ελεύθερο μου χρόνο τον χρησιμοποιώ για να κάνω παρέα με τους φίλους μου. Δυστυχώς όμως επειδή τα πράγματα στην Αμερική είναι εκτός ελέγχου λόγω της πανδημίας, αυτή η επιλογή δεν είναι πλέον εφικτή. Επίσης μου αρέσει να παίζω και άλλα αθλήματα, όπως το τένις, αλλά μόνο για ψυχαγωγία.

-Ισχύει ότι το γκολφ είναι ένα «ακριβό» σπορ;

-Γενικά το γκολφ δεν είναι ένα ούτε ακριβό αλλά ούτε και ένα φθηνό άθλημα. Έχει ένα λογικό κόστος ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας. Ο εξοπλισμός είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης, αλλά όταν κάποιος παίζει απλά για να διασκεδάσει υπάρχουν αρκετά φθηνές επιλογές.

-Εκτός από τη διαμονή σου στις ΗΠΑ, το γκολφ σε έχει ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Ποιο μέρος ξεχωρίζεις από αυτά που έχεις επισκεφθεί;

-Ναι, έχω πάει σε πάρα πολλές χώρες εξαιτίας του γκολφ! Ένα από τα αγαπημένα μου γήπεδα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Όσον αφορά τις πόλεις και τα αξιοθέατα, η Βαρκελώνη και το Λας Βέγκας είναι στην κορυφή κατά την άποψή μου.

-Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις αν έχεις κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο που θα μας διαβάσει και ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το γκολφ.

-Θα ήθελα να πω ότι το γκολφ είναι ένα άθλημα για κάθε ηλικία. Πολλοί από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο όπως ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Μάικλ Φελπς, αρχίζουν να παίζουν γκολφ όταν το σώμα τους δεν μπορεί πλέον να αποδώσει στο άθλημά τους. Όλοι αυτοί οι αθλητές σε πολλές από τις συνεντεύξεις που έχουν δώσει εκφράζουν την αγάπη τους για το άθλημα και εύχονται να είχαν ξεκινήσει να παίζουν από μικροί. Τέλος, το γκολφ χρειάζεται λίγη υπομονή στην αρχή, όπως και κάθε άλλο τεχνικό άθλημα έτσι ώστε να μπορείς να το διασκεδάσεις πραγματικά ως το τέλος. Γι’ αυτό θα ήθελα να πω σε όλο τον κόσμο ότι αντί να έχουν μία αρνητική άποψη για το άθλημα, να του δώσουν μία ευκαιρία κι εκείνο δεν θα τους απογοητεύσει. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook